Cunda'da denize girmek istiyorsanız, yine bir halk plajı olan Çataltepe var. Burada müzik bile çalmıyor, özel bir işletmesi yok; ama denizi güzel. Çataltepe'yi “Cunda'da denize girelecek yerler” listenize alabilirsiniz.
Güne eylül ayı ile birlikte sakinlemiş plajlarda başlamak isteyenler için ilk önerimiz geliyor! Cunda Adası'nda yüzmesi keyifli olan kısımların başında bizce adanın batı cephesi geliyor. Adanın batı cephesi açık denize baktığı için suyu daha temiz. Ortunç Koyu da batı cephesinde kalan koylardan bir tanesi.
Cunda Duba Plajı (Belediye Plajı)
Ayvalık'taki bulunan bu plaj giriş ücreti bulunmayan bir plaj olup Alibey Adası'na doğru Lale Adası'nda karşınıza çıkar. Doldurma bir köprünün ada tarafında bulunan ucunda yer almaktadır. Bu harika plajın önü açık olduğu için de rüzgarlı havalarda çok dalgalı olmaktadır.
Denizinin suyu oldukça berrak ve temizdir. Cunda plajlarının çoğu sığ bir denize sahiptir. Denizinin sığ olması çocuklu aileler için avantajlı bir durumdur. Soğuk ve temiz suyu ve altın rengi kumsalları sayesinde, Cunda Adası çok fazla tercih edilen tatil bölgeleri arasındadır.
Tam olarak Ayvalık ve Cunda Adası'nı birbirine bağlayan bölümde bulunan belediye plajı.
İlgili 16 soru bulundu
Plajın bulunduğu deniz, Ayvalık denizinin tersine genellikle sakin ve dalgasız, deniz suyu sıcaklığı, Sarımsaklı Plajı ve diğer plajlara oranla daha sıcaktır.
Her mevsim ziyaret etmenin mümkün olduğu Cunda Adası özellikle nisan-mayıs ve eylül-ekim aylarında çok keyifli oluyor. Bugün yolu henüz Cunda Adası ile kesişmemiş kişiler ya da Cunda'yı en az bir kere görse dahi daha detaylı bir şekilde keşfetmek isteyenler için Ada ile ilgili detaylı bir rehber hazırladım.
2003 - 2005 yılları arasında ATV ekranlarında seyirci ile buluşan Kurşun Yarası, dizisi izleyenelere Cunda sokaklarında nostaljik bir yolculuk yaşattı. Kurtuluş Savaşı dönemini anlatan dizide, Yunan askerlerine karşı halk direnişi konu alındı. Çekimler için Cunda (Alibey) Adası, pazar yerinde film platosu kuruldu.
Adanın nüfusunun çoğunluğu Girit ve Midilli adalarından Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi zamanında göç eden Türklerden oluşmaktadır. Bu yüzden adanın yaşlı nüfusunun çoğu Yunancayı bilmektedir.
Ayvalık plajlarında dikkat etmeniz gereken iki şey var; biri (çok fazla) çocuk gürültüsü. O yüzden yanınıza müzik dinlemek için kulaklığınızı almanızı öneririm. İkincisi ise denizi. Ayvalık ve Cunda'nın denizi neredeyse Bozcaada'nın denizi kadar soğuk.
Cunda adasına gitmek için tercih edilebilecek çeşitli güzergahlar bulunmaktadır. Üstelik hem deniz yolu ile hem de kara yolu ile Cunda adasına ulaşım sağlamak mümkündür.
Ayvalık-Cunda arası 8 kilometredir.
Cunda zeytinlikleriyle meşhur, buradan halis sızma zeytinyağı, zeytin ve doğal sabunlar satın almayı ihmal etme. Âşıklar Tepesi'nden ya da Şeytan Sofrası'ndan günbatımını izle, Şeytan'ın ayak izi olduğu sanılan lav birikintisini görmeyi unutma.
Alaçatı mı Cunda mı Sorusuna Sonuç Olarak
Fakat bütçe olarak Alaçatı'nın daha fazla zorlayıcı olduğu, artık oldukça aşikar ve herkesin bildiği bir konu oldu. Alaçatı'da çok uygun yerleri ya da kamp alanlarını tercih etmekte fayda olabilir. Cunda ise daha cep dostu olmasıyla tercih edilebilir bir alternatif olabilir.
Eğer siz de Cunda Adası'na kendi aracınız ile gitmeyi planlıyorsanız öncelikle Balıkesir'e ulaşıp, ardından Ayvalık üzerinden yaklaşık olarak 9 kilometre daha yol aldıktan sonra boğaz köprüsünden geçin. Boğaz köprüsünden geçtikten sonra Cunda Adası'na kolayca ulaşabilirsiniz.
Cunda Denizcilik, 2008 yılında M. Engin ÖZTURAN tarafından kurulmuştur.
Üç Kardeş dizisi İstanbul'da çekiliyor. Üç Kız Kardeş dizisi ayrıca Ayvalık Cunda'da çekiliyor.
Cunda'nın bugünkü ismi Alibey, Kurtuluş Savaşı sıralarında padişahın 'Yunanlılar'a teslim olun' fermanına karşı gelip, silahlı mücadeleye başlayan ilk birliğin kumandanı olan Yarbay Ali Çetinkaya'dan geliyor. Ayrıca Cunda ismi, Piri Reis'in Kitab-ı Bahriyesi'nde andığı Yund Adaları'ndan gelmektedir.
Cunda'dan Ne Alınır? Cunda'dan almadan dönülmeyecek temel şeyler zeytin, zeytinyağı, sabun, sakızlı kurabiye ve lorlu kurabiye diyebiliriz. Sakızlı ve lorlu kurabiye için adresi biliyorsunuz : ) Bunun dışındaki şeyler için ise Atölye Patika'yı önerebiliriz.
Cunda Adası mı Sarımsaklı mı? Plaj olarak düşünüldüğünde kum olmasını istiyorsanız kesinlikle sarımsaklı Plajını tercih etmelisiniz. Hem ulaşım konusunda hem merkezi olması sebebiyle oldukça uygundur. Cunda adası kum ve çakıl karışımıdır.
Cunda Adası'nda bulunan pek çok mağaza ve dükkândan da hediyelik eşya, takı, süs eşyası ve tekstil ürünleri ile kıyafet bulabilirsiniz. Seramikten yapılmış hediyelik eşyalar ve figürler bulabilirsiniz. Zeytin, zeytinyağı, zeytinyağı sabunu ve şarap gibi adaya özgü hediyelikler de alabilirsiniz.
Mübadele antlaşması neticesinde Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına dahil olan Cunda Adası eski bir Yunan Adasıdır. Adadaki her ayrıntı size mübadeleyi anlatmakla yükümlüdür.
Badavut Plajı ücretli ve ücretsiz olarak iki seçenekte tatil yapma olanağı sağlamaktadır. Halka açık olan bölgeyi kullanmak isteyenler ücretsiz olarak tatil keyfi yapabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri