Ekmek ölçülü tüketildiği zaman kilo aldırmaz. Ancak ekmeğin yanında bir de kalori oranı yüksek yiyecekler tüketirseniz, bu kilo almanızı sağlayacaktır. Günde 1 ince dilim ekmek tüketmeniz ve yanındaki yiyeceklere dikkat etmeniz kilo almanıza neden olmayacaktır.
Çok ekmek tüketmenin sağlığa zararları nelerdir? Fazla ekmek yemekle fazla karbonhidrat yani şeker alınmış olur, bu da pankreasın aşırı çalışarak insülin üretmesini tetikler. Aşırı insülin harcanmadığında şeker yağa dönüşüp depolanır. Yani çok ekmek yemek yağlandırır.
Çok fazla işlenmiş besin tüketiyorsunuz
Ekmek, bisküvi, cips, kraker gibi işlenmiş tahıllar ve şeker vücutta enflamasyona, enflamasyon da göbek bölgesinde yağlanmaya yol açar.
Ekmeği hayatınızdan çıkarmayın
Öğünlerde ekmek yememek de kilo vermeyi olumsuz yönde etkiler. Eğer kişi ana öğününde esmer ekmek tüketmiyorsa, kan şekeri dengelenemeyecek; dolayısıyla 1 saat sonra çok acıkacak ve eline ne geçerse farkında olmadan tüketip fazla kalori almış olacaktır.
Tam buğday ekmeği kolayca kilo almak için etkili bir besin kaynağıdır. Tam buğday ekmeği tükettiğiniz öğünleri, diğer tahıllarla karıştırmamaya özen gösterin.
İlgili 33 soru bulundu
Çok su içmek kilo aldırmamaktadır. Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır.
Günde Haşlanmış ya da tavada 2 adet yumurta tüketmek kilo aldırabilir. Aldığınız kalori miktarını azaltmak istiyorsanız yumurtayı tavada pişirerek değil haşlayarak tüketmeye özen göstermeniz gerekir. Haşlanmış yumurta kalori bakımından en zengin olan kısım iç kısımda bulunan sarı yerdir.
Makarna dolaylı şekilde ekmeğe kıyasla daha yüksek kaloridedir çünkü yağ ve sosla harmanlanır. Makarna hacimce ekmeğe kıyasla midede daha az yer kaplar dolayısıyla tokluk daha zor hissedilir. Kilo verme dönemindeyseniz beslenmenizde ekmeğe daha sık yer vermenizi öneririm.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Sağlıklı bir kadın her öğünde 1-3 dilim, erkek ise 3-5 dilim kadar ekmek tercih edebilir."
Gece ekmek yemeniz kilo almanıza neden olabilir. Gece mideniz hemen uyuyacağınız için ekmeği hemen eritmeyecektir. Bu da kilo almanızı sağlar. Karbonhidrat bakımından zengin besinlerle birlikte ekmek tüketilmemesi gerekir.
Kilo almak isteyenlere genellikle yatmadan önce yemek yemesi tavsiye ediliyor. O yüzden bu durum kilo aldıran bir durumdur. Gece saatlerinde midenin yatıştığı zamanlarda yemek yemek her zaman fazla kilo alımına neden olacaktır.
Bel ve karın bölgesindeki yağlanmadan yakınanlar dikkat! Hiç ekmek yememek ve öğün atlamak sanılanın aksine zayıflatmıyor; göbeğin büyümesine neden oluyor...
Suyun tokluk hissiniz arttırıcı özelliği vardır. Bu yüzden diyet sırasında bol su tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Böylece hem tokluk hissini artmış olur hem de vücutta doğru kimyasal enzim hareketi sağlanmış olur. Ayrıca metabolizmanın az ve sık uyarılması ile devamlılık sağlanmış olur.
Yemek yeme kararı öncesinde bir bardak su içmek gereksiz yemek yemenin önüne geçmeye yardımcı olur. Yemekten önce su içmek ile ilgili bir çalışmada her öğünden 30 dakika önce 500 ml su içmenin iştah azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olduğu görülmüştür.
1 dilim ekmek 2-3 çorba kaşığı pilava eş değer
Günde iki porsiyon pilav yiyen bir kişi ortalama 400 kcal alıyor. Oysa ekmekte yağ yok. Ekmekle pilav arasındaki en önemli fark da zaten pilavın yağ içermesi. Pirinç pilavı ile ekmek arasındaki durum bundan ibaret, tercih sizin.
Ekmek ve tahıl grubu için öneriler
Tam tahıl ürünleri günde 6 porsiyon (6 dilim ekmek veya 3 dilim ekmek, 1 kepçe unlu çorba, 4 yemek kaşığı pilav gibi) tüketilebilir.
Muz çok fazla tüketildiği takdirde kilo aldırabilir. Sindirim sisteminin hızlanması için de muzun düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir. Yüksek miktarda lif içeren muzun kilo aldırmaması için düzenli bir şekilde tüketilmesi gerekmektedir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Zeytin içerisinde yer alan kalori sayesinde bu duruma yardımcı olmak mümkündür. Ancak buna rağmen gece yeşil veya siyah zeytin tüketmek, kilo alımına neden olabilir. Zeytinin içeriğinde yer alan düşük kalori, normalde kilo alımına neden olmazken, gece tüketilmesi durumunda kilo alımına neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri