Cüneyt ismi doğrudan Kur'an-ı Kerim'de geçmez, ancak İslami literatürde yer alan bazı tarihi şahsiyetlerin adları arasında bulunabilir.
Hayır, Cüneyt ismi Kuran-I Kerim'de geçmiyor.
Cüneyt (Osmanlıca: جُنَيْد, romanize: küçük asker) Arapça kökenli bir kelimedir.
Emsal İsmi Kur'an'da Geçiyor mu? Emsal ismi Arapça kökenli olmasına rağmen Kur'an'ı Kerim'de geçmez. Fakat anlam bakımından çocuklara bu ismin verilmesinde herhangi bir sakınca görülmüyor.
Çetin İsmi Kuran'da Geçer mi? Çetin ismi, Kur'an-ı Kerim'de doğrudan geçmez.
İlgili 34 soru bulundu
Esra: Yol gösteren demektir ve İsra suresinde geçer. Ecmel: En güzel, en yakışıklı demektir ve unisex bir isimdir. Ebrar: Hayırsever kişi demektir. Ecrin: Hem sevap hem de Allah'ın hediyesi demektir.
Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerde bu isim geçmemektedir. Dini anlamdan bakıldığında bu isim ile alakalı bir olumsuz yorum veya açıklama yapılmamıştır. Arapçadan dilimize çevrilen Afra ismi Kur'an'da geçmemesine rağmen tercih edilmektedir.
Ayaz ismi Kuran-ı Kerim'de geçmez. Bu ismin Kuran'da geçip geçmemesi, ismin anlamı ve kullanımının caiz olup olmadığı açısından değerlendirilmesi gereken bir husustur.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Ebrar isminin kelime manası “hayır sahibi kişi, iyi, dindar ve özü sözü bir” anlamı taşımaktadır. Kur'an'ı kerimde bu vasfa sahip kişilerin ödüllendirileceğine yer verilmiştir. Bu sebeple Ebrar ismindeki kız çocukların dürüst ve güvenilir olduğuna inanılmaktadır.
Cüneyt isminin anlamı ise şu şekilde; 1. Küçük asker, askercik.
Haktan Adının Kökeni
Haktan ismi dilimize Arapçadan geçmiştir.
Burak Türk toplumunda erkeklere verilen bir isim olarak kullanılmaktadır.
Cüneyt İsminin Kökeni:
Bu isim Arapça kökenli bir isimdir.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Karan İsmi Caiz Midir? Karan ismi, herhangi bir olumsuz veya dini açıdan sakıncalı bir anlam içermediği sürece İslam dininde caiz kabul edilir.
Hz.
Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti.
İbni Âbidînde buyuruluyor ki: “Çocuğa konulacak isimler arasında en efdal olanı, Abdullah, sonra Abdurrahman, sonra Muhammed, sonra Ahmet, daha sonra İbrahim'dir. Allahü teâlânın isimlerinden olan Ali, Reşit, Aziz gibi isimleri de koymak caizdir. Fakat, bu isimleri söylerken hürmet etmek lazımdır.
İslâm'da çocuğa ad seçme ve ad koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş veya hukukî tasarruflarda bulunmaktan menedilmişse bu hakkı anne kullanır. Doğumundan önce babasını kaybeden Hz. Peygamber'in adı annesi tarafından Muhammed olarak seçilmiş ve bu ad dedesi tarafından konulmuştur.
Asaf İsmi Kur'an'da Geçiyor Mu? Asaf ismi direk biçimde Kur'an ayetlerinde geçmez. Fakat buna rağmen Neml Suresinde anlatılan Hazreti Süleyman kıssalarında bulunan vezir, Asaf olarak yorumlanmıştır. Bahsedilen vezirin Asaf olduğuna inanılmaktadır.
Doruk ismi Kuran'da geçmez; ancak, Kuran'ın dilinde yer almayan isimlerin kullanımının caiz olup olmadığına dair genel bir kural olarak, ismin İslami değerlere aykırı bir anlam içermemesi esastır.
Kayra ismi, Kuran'da geçen bir isim değildir. Fakat, İslami değerlere uygun olduğu ve olumsuz bir anlam taşımadığı için İslam kültüründe kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Pek çok kişi bu yüzden internet üzerinden Berra isminin Kur'an'da geçip geçmediğini öğrenmeye çalışmaktadır. Bera ismi Kur'an'da geçer. Üstelik Berra isminin Kur'an'daki anlamı 'Temize çıkarılmış' olarak bilinmektedir. Kur'an'da Ahzap suresi 69. ayette yer alır.
Sare ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Sare ismini koymak caizdir. SARE İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Sare ismini kullanan 18.957 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Sare ismini kullanan 4.622 kişi bulunmaktadır.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri