Oda sıcaklığında ağzı kapalı kapta 48 saat ömrü olan cupcake'ler taze tüketilmeli. Buzdolabına koyduğunuzda kötü ve lezzetsiz oluyor diye bir şey yok. Ama cupcake'lerimiz en önemli özelliği olan yumuşaklığını yitiriyor. Uzun sürede tüketilmesi planlanıyorsa ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda saklanabilir.
Muffin; cupcake'den farklı olarak daha yoğun, az tatlı ve biraz da şekilsizdir. Napalım canım olacak o kadar. Klasik muffin tariflerindeki sıvı oranı, cupcake tariflerinde kullanılan sıvı oranından daha azdır ve bu temel farklardan bir tanesini oluşturur.
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.
Hamuru karıştırırken yüksek mikser ayarı kullanmamalısınız. Mikseri yüksek ayarda çalıştırmak hava kabarcıkları yaratacağından keklerinizin gözenekli olmasına ve kolayca dağılmasına sebep olur.
Muffin kek kalıbı tek kullanımlıktır. 1 pakette 200 adet kağıt kek kalıbı bulunmaktadır. Renkler karışıktır.
İlgili 24 soru bulundu
2- Sadece tepsi kullanılarak muffin pişirilebilir mi? Sadece tepsi kullanarak muffin pişirilebilir, bu durumda tepsiyi yağlayıp unlamanız yeterli olur. Ama kâğıtlarla daha şık durduğu için kâğıt kullanmanızı öneririm.
Bardakta Muffin Tarifi Nasıl Yapılır? Süt, yağ, un vanilya ve kabartma tozu eklenir. Limon rendesi de eklendikten sonra son kez çırpılıp karton bardakların yarısından 1 parmak üstünde olacak şekilde içerisine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derecede kabarıp üzeri kızarana kadar pişirilir.
Oda sıcaklığında ağzı kapalı kapta 48 saat ömrü olan cupcake'ler taze tüketilmeli. Buzdolabına koyduğunuzda kötü ve lezzetsiz oluyor diye bir şey yok. Ama cupcake'lerimiz en önemli özelliği olan yumuşaklığını yitiriyor. Uzun sürede tüketilmesi planlanıyorsa ağzı kapalı bir kapta derin dondurucuda saklanabilir.
Şeker ve yumurtanın az çırpılması kabarmasını olumsuz etkilerken şeker erimediği için kekin içindeki şekerin çıtır çıtır ağzınıza gelmesine neden olabilir. Yumurtanın fazla çırpılması ise içine olması gerekenden daha fazla hava girmesine, bu nedenler nemini kaybetmesine ve pişerken kekin çökmesine neden olur.
Suyla hazırlanan keklerin bir diğer özelliği de daha uzun süre tazeliklerini koruyabiliyor olmaları. İçerisinde süt ürünleri olmadığı için dayanma süreleri daha da uzun olabiliyor. Kek tariflerinizde su kullanacağınız zaman tarifte belirtilen süt ya da yoğurt miktarı kadar ilave etmenizi öneririz.
8. Cupcakeleri Mutlaka Soğutun
Bundan sonra yapmanız gereken şey biten cupcakeleri buzdolabına koymanız. Kremalarınızın kekler üzerinde kalıp gibi durmasını istiyorsanız ve dışarıda beklemiş ve kurumuş bir krema görüntüsü istemiyorsanız kremanın nemli kalması için mutlaka buzdolabında saklayın!
Muffin kabımızı fırına yerleştirelim ve 180 derece fansız ayarda 20 dakika kadar pişirelim.
Eğer klasik bir kek harcı yaptıysanız, harcın içerisine kabartma tozu, soda gibi kabartıcı malzemeler eklemeden, yine üzeri sıkıca kapalı bir şekilde buzdolabında 1-3 saat arası kadar bekletebilirsiniz. Bu süre aralığı kekinizi bekletmek açısından herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir.
Üzerine 2 su bardağı un, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ilave edin. Spatula yardımıyla güzelce karıştırın. Hazırladığınız harcı yağlanmış kalıplara pay edin ve daha önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
Kapkek (İngilizce telaffuz: [ˈkʌpkeɪk]; İngiliz İngilizcesi: fairy cake, cupcake, Avustralya İngilizcesi: patty cake) bir kişiye sunulmak için hazırlanan küçük bir kek türüdür ve genellikle küçük, ince bir kâğıttan veya alüminyumdan yuvarlak kek kalıbında pişirilir.
Eğer muffin hamurunu sadece bu kağıt kalıplara paylaştırır ve düz bir tepsi üzerinde fırına verirseniz muffin'leriniz gerçek bir muffin gibi kabarık ve şekilli olmaz. Hamur piştikçe yukarı doğru kabarmak yerine yanlara doğru yayılır.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin. Kek pişirirken bu püf noktalarına mutlaka dikkat edin.
Isı kaynağı dışarıdan geldiği için öncelikle keklerin dışı pişer. Isı içeriye doğru iletildikçe içi pişmeye devam eder. Kek piştikçe içindeki hava ve sıvıların genleşmesine bağlı olarak hacmi artar. Kekin dış kısmı piştikçe, genişleyebileceği tek alan üst kısmı olduğu için yukarı doğru kabarır.
Kek tariflerinde genel olarak önceden ısıtılmış fırına keklerinizi vermeniz söylenir. Eğer tarifinizde verilen derecenin dışına çıkar ve çok yüksek sıcaklıkta bir fırına kekinizi verirseniz malesef kekinizin birden bire kabarıp aniden sönmesine neden olursunuz.
Kekleri 1-2 gün oda sıcaklığında bekletebilirsiniz. Fakat daha uzun süre muhafaza etmek isterseniz, kek dilimlerini tek tek streçleyip buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz.
Kek sıcakken kremayla süslemeyi denemeyin çünkü krema hemen erir O Kek biraz soğuduktan sonra kremasıyla dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Pişmiş kek ve pasta çeşitlerini derin dondurucu içerisinde uzun süre gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz. İçindeki malzemelerin önemi olmakla birlikte klasik tarifle yapılmış bir keki dondurucuda 3 ay kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumasını bekleyip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Muffin aslında doyurucu bir tür ekmek, adı üstünde cupcake ise bir kek. Süslü cupcake Amerikalı, maya kullanılmadan yapılan muffin ise İngiliz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri