Çürük çorbası aslında Adana mutfağına ait bir sokak lezzeti. İçinde yanak, boyun, beyin, dil gibi kelle parçaları bulunan bu çorba, kentte genelde sabah kahvaltılarında tüketiliyor.
Adana da yapılan ve paçanın yan ürünü denilen bir çorba.
Zeytinyağını bir tavada kızdırıp sarımsakları bu yağda kavurun. Ardından salçayı da sarımsaklara ekleyip onu da kavurun. Çorba kaynamaya başlayınca salçalı sarımsağı da tencereye ekleyin. Tuz, karabiber, pul biber ve limon suyunu ilave edip hepsini 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.
Antioksidan etkisi ile bağışıklığı güçlendirir. Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı korur. Yüksek kalorili ve yağlı olmasından dolayı kilo almak isteyenler için sağlıklı bir kilo alımını sağlar ancak yağ oranı yüksek olduğu için aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır. Enerji verir.
Yapılan son kan testinde kan değerleriniz düşük çıktıysa mutlaka paça çorbası içmeye başlayın. B vitamini, protein, kolajen, antioksidan mineraller bakımından zengin olan bu çorba sayesinde kan değerleriniz yükselecektir.
İlgili 45 soru bulundu
içinde yanak, dil, boyun, beyin bulunan bir tür sakatat çorbası. işkembe, ayak paça çorbalarını tercih etmeyen sakatatçıların adresi.
Kelle paça çorbası tarifi merak ediliyor. Kelle paça içerisinde en çok kolajen bulunan çorba.
Bu yüzden tavuk ile hazırlanan paça çorbası yerine siyah et grubunda yer alan küçük ve büyükbaş hayvanlardan yapılan paça çorbası sağlımız açısından çok daha faydalı olacaktır. Bu bilgiye ek olarak, paça ve kemik suyu içeriğinde zengin oranda kalojen barındırır.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Dana, keçi, koyun gibi hayvanların ayak bölgesinden yapılan çorbaya paça çorbası deniliyor. Yapımı zahmetli ve zor olsa da içerdiği besin kaynakları bakımından oldukça faydalıdır. Antibiyotik özelliği taşıdığından hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görür.
Tuzlama aslında bir tür işkembe çorbası. Farkı bu çorbanın işkembesinin büyük doğranması ve normal işkembe çorbasından daha fazla olması. İşkembe çorbası yapmayı bilenlerin kolayca yapabileceği, bilmeyenlerin ise aşağıdaki tarifimizden yararlanabileceği tuzlama çorbası tarifimiz aşağıda.
Kuzu başı, dana dili, kuzu paçası, dana işkembesi nohutla bir tencerede pişirilerek yapılır .
ankara kucukesat bolgesinde yer alan bir corbaci. mercimek corbasini belkide en iyi yapan cok az yerden biri. ayrica her yemekle beraber plastik torba uzerine yigdiklari salata ve hafif yanmis koy ekmegi ve uygun fiyati (corba en son zamla 4 ytl civarindaydi) ile sanirim 24 saat acikmis.
İşkembecilerde, çorbacılarda satılan ve mönüde “kelle paça çorbası” diye isimlendirilen çorba aslında sadece kelle çorbasıdır. Paça çorbası değildir.
Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur, avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilmektedir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Sıkıcık çorbası; tarhana ve bulgurla çok kolay bir şekilde hazırlayacağınız, oldukça pratik, besleyici, ana yemek olabilecek kadar doyurucu ve çok lezzetli bir çorbadır. Sıkıcık çorbası, Kütahya bölgesine ait olan bir yöresel çorba çeşididir.
Prebiyotik sebzelerle hazırlanmış çorbalar bağırsak düzenleyicidir. Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
Sıcak çorba, boğazınızın yumuşamasına da yardımcı olur. Grip olanların tüketmesi gereken çorba çeşitleri ise şunlardır; Tavuk Suyu Çorbası: Boğaz üzerinde yumuşatıcı bir etki yaratması ve besleyici olması nedeni ile tavuk suyu çorbası, grip olan kişiler için oldukça faydalıdır.
Sucuk, pastırma, sosis, salam gibi işlenmiş etler de histaminden zengin gıdalardır. Sadece soğuk algınlığı zamanlarında değil, sağlıklı beslenmek adına da zaten bu işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekir. Peynirler de dikkat edilmesi gereken besinler arasındadır.
Kelle Paça Çorbası Zararları: Kelle paça çorbası kalori miktarı fazla olan bir besindir. Bu sebeple kilo problemi olan kişilerin paça çorbasını çok sık tüketmeleri önerilmez. Ayrıca kelle paça çorbası kolesterol bakımından da zengin bir besindir. Kolesterolü fazla olanlar için önerilen bir besin değildir.
Paça ve kemik suyu çorbalarının içeriğinde kök hücre bulunduğunu belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Paça ve kemik suyu çorbaları kolajen yönünden son derece zengin. Bunlar insan sağlığı açısından çok kıymetli maddeler.
Paça çorbası kemik hastalıklarına yararlıdır
Gelişmekte olan çocuklarda ve ergenlik dönemindeki gençlerde kemik gelişimine katkı sağlar. Kemik erimesi ve kas ağrıları gibi şikayetleriniz varsa düzenli olarak tüketilmesi bu ağrılarınıza iyi gelecektir.
Kuruyemişler. Ayçiçeği, kabak çekirdeği, kaju, ceviz gibi enerji deposu olan kuruyemişler vücudun kolajen oluşturma yeteneğini artıran çinko ve bakır içerir.
Hyaluronik asit, ciltteki kolajen için önemli bir bileşiktir. Fasulye, kök sebzeler ve soya gibi amino asitler açısından zengin yiyeceklerde bulunur. Besinlerle diyete hyaluronik asit eklemek, kollajen seviyelerini yükseltmeye kolayca yardımcı olabilir. Hyaluronik asit ayrıca takviye olarak da alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri