Papatyanın içerdiği antioksidanlar yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Toksinleri attığı ve ödem söktürdüğü için zayıflamaya da etkisi olan bir bitkidir.
Sakinleştirici etkisi ile de bilinen papatya çayı ödem atmanıza destek olur. Kurutularak çay olarak tüketilir. Antioksidan özelliği sayesinde cildinizi de güzelleştirir.
Papatya çayı, mide-bağırsak sistemi spazmları, gaz, hazımsızlık, şişkinlik sıkıntılarında etkilidir.
Papatya çayı etkileri arasında sinirleri yatıştırıcı özelliğinin olması, ruhsal sorunlar yaşayan kişilerin papatya çayını tercih etme sebeplerinden biridir. Özellikle asabiyet sorunu yaşayan kişilerin günde 1 fincan papatya çayı içmeleri, sinirlerinin yatışmasına yardımcı olur.
Serhat Koran, "Zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçının taze, baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki vardır.
İlgili 20 soru bulundu
Papatya çayı düzenli içildiği zaman kan şekeri seviyesini dengeleyici etkiye sahiptir. Bunun yanı sıra papatya çayı kişileri uzun süre tok tutmaktadır. Fakat bilinmelidir ki papatya çayının doğrudan yağ yakıcı bir etkisi bulunmamaktadır.
Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir.
Zayıflatan bitkiler çaylar araştırması yapılınca ilk olarak karşımıza yeşil çay çıkar. Herkesin bildiği bu mucize bitki, her diyet listesinde mutlaka yer alır. Oldukça güçlü bir antioksidandır. Düzenli olarak yeşil çay tüketimi, vücuttaki toksinleri atar.
Alerjik hastalıkların tedavisinde etkili oluyor. Adet düzensizliklerini önlüyor, adet sancılarını hafifletiyor. Bağırsak iltihaplanması tedavisinde kullanılıyor, bağırsakları hareketlendiriyor. Karaciğeri çalıştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
3) Papatya Çayı
Adet söktürücü özelliği ile de regl döneminde kadınların bitki çayı tercihi olmaktadır.
Papatya çiçeklerinin içerdiği alfa bisabolol isimli maddenin mide ülserinin etkilerini azalttığı bilinir. Buna bağlı olarak da papatya çayı mide yanmalarının hafiflemesinde yardımcı bir rol üstlenebilir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR. Papatya çayı özellikle kadınlar tarafından regl dönemlerinde tüketilen bir bitki çayıdır. Yatıştırıcı etkisi olduğu bilinen bu doğal çayın ağrıları azalttığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra papatya çayının içeriğinde yer alan alfa bisabolol bileşeni de ülser gibi mide sorunlarına iyi gelir.
Her gün 1-2 bardak papatya çayı içmek tamamen güvenlidir. Araştırmalar günde 5 fincana kadar papatya çayı içmenin uygun olduğunu göstermiştir.
Yatmadan önce içilen ıhlamur, kekik, sarı kantaron otu ve papatya çiçeği gibi çayların uykuya geçiş süresini kısaltığı ve dalmayı kolaylaştırdığı belirtildi.
Kan sulandırıcı bitkiler arasında zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçın en önde gelenlerdir. Bu bitkilerin taze formları, toz halindeki baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki olup çok dikkatli kullanılmalıdır.
Papatya çayı idrar söktürücü özelliğe sahiptir ve tokluk hissi verir. Aynı zamanda vücuttaki fazla ödemin de atılmasında yardımcı olan papatya çayının diyet dönemlerinde, uygun tüketim önerisi ile içebilirsiniz.
Daha çok sinirleri yatıştırıcı ve sakinleştirici özelliği ile bilinen Papatya çayı, vücuttaki sindirim sistemini düzene koyan etkili bitki çaylarından biridir. Düzenli bir şekilde çalışan sindirim sistemi vücutta fazlalık biriken yağların parçalanmasını kolaylaştırır.
Tatlandırmak için limon ve bal ekleyebilirsiniz. Günde en fazla 2 fincan çay içilmelidir. Özellikle uyumadan bir saat önce tüketilmesi önerilir. Papatya Çayının Zararları Nelerdir?
Papatya Çayı Günde Kaç Bardak İçilmeli? Papatya çayı ne kadar içilmeli konusunda net bir görüş yoktur. Günlük 1 veya 2 bardak papatya çayının güvenli olduğu belirtilir. Bununla birlikte 5 bardak papatya çayının da güvenle içildiği çalışmalar mevcuttur.
Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar. Yeterli ve dengeli beslenmek bu hormonu dengede tutacaktır. Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi ghrelin hormonudur.
Bu kürü hazırlamak için uygun bir kapta 3 yemek kaşığı ev yoğurdu, yarım çay kaşığından daha az toz zencefil, zerdeçal ve toz tarçını güzelce çırpıp karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu baharat kürünü gece uyumadan 1 saat önce tüketin. Bu kürün üzerine de 5 bardak su içmeniz gerekmektedir.
Papatya çayı içmek çoğu insan için hiçbir risk teşkil etmez ancak papatya ailesinden olan yakup otu ve krizantem gibi bitkilere alerjisi olan bireylerde, papatya alerjisi de ortaya çıkabilir. Ayrıca papatya içeren kozmetik ürünler, göz ile doğrudan temas ederse tahrişe neden olabilir.
Papatya çayı, strojen hormonu etkilerine benzer etkiler yarattığı için geçmişinde hormon dengesizliği sorunları bulunan kadınların önce doktora danışmaları gerekir. Şeker hastalarının da aynı zamanda bu çayı tüketmeleri önerilmez.
PAPATYA ÇAYININ CİLDE FAYDALARI
Cildi pürüzsüzleştirir ve ipeksi bir görünüm kazandırır. Tonik olarak cildinize uyguladığınızda cildinizi yumuşatır ve cilt sorunlarını ortadan kaldırır. Çeşitli papatya maskeleri cilt rengini açmaya yardımcı olur ve cilt sağlığını koruyan mükemmel bir içecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri