D vizesi, Bulgaristan Cumhuriyeti içerisinde eğitim görmek, çalışmak, aile birleşimi yapmak, iş kurmak veya daimi ikamette bulunmak isteyen kişilerin alması gereken uzun süreli vizedir. Uzun süreli D tipi vize, Bulgaristan topraklarında en az 3 ay, en fazla 12 ay kalma hakkı tanıyan ulusal vize türüdür.
Genellikle üç aya kadar sürebilir. Hatta bazı vizeler için bu süre daha uzun da olabilir. Özellikle Federal İş Bulma Kurumunun da vize başvurunuzu onaylaması gerektiği durumlarda süreç uzun sürebilir.
90 günden uzun olan vizeler yani D tipi Almanya ulusal vizesi, uzatma yapılabilecek vize türüdür.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
D vizesini hangi ülkeden aldıysanız o ülkede 90 günden fazla sürede kalabileceğiniz anlamına gelir. Ancak 3 ayı geçmeyecek şekilde istediğiniz bir Schengen ülkesine gidebilir ve turistik amaçlı bu bölgelerde kalabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
5 Nisan 2010 tarihinden itibaren D tipi ulusal vizeye sahip olan öğrenciler, eğitim aldıkları ülkenin dışındaki Avrupa birliği ülkelerini 180 gün içerisinde 90 gün olmak şartıyla ziyaret edebilirler.
Almanya D Tipi Vize Uzatma Nasıl Yapılır? Almanya D tipi vize hamili vize uzatma işlemi için ilk olarak ikamet ettiği şehri veya kasabayı kapsayan Yabancılar Dairesinden randevu alması gerekmektedir. Randevu alıp ulusal vize uzatma işlemini gerçekleştirebilmek için başvuru sahibinin ikamet belgesi gerekmektedir.
Bulgaristan vizesi Schengen statüsüne sahip değildir. Bu nedenle, D vizesi ile Schengen ülkelerine vizesiz olarak gidemezsiniz. Ancak Bulgaristan kırmızı pasaport sahibi olan Bulgar vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz olarak seyahat edebilmektedirler.
Polonya Vizesi
Schengen vizesi; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre'de geçerlidir.
Vize süresini aşan, oturum izni süresini aşan ve çalışma izni süresini aşan yabancılar vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Somut olayın özelliklerine göre haksız olarak deport edilen veya haksız olarak hakkında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir.
180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya´da veya Schengen Bölgesinde kalmak istiyorsanız bir Schengen Vizesine (C Tipi Vize) ihtiyacınız olacaktır. Hedef ülkeniz Almanya ise, dış temsilcilikler olarak bizler sizin için yetkiliyiz. Vize başvurumu nereden yapmalıyım?
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
D tipi vizeler, kişilerin uzun süreli eğitim alacağı veya aile birleşimi yapacağı ülkelerden alınmaktadır. Uzun süreli bir vize türü olan D tipi vizenin alınması için, pek çok aşamadan geçilmesi gerekmektedir. D tipi vizeyle tüm Avrupa ülkelerine giriş yapılması mümkün olmaktadır.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
D vizesi, Bulgaristan Cumhuriyeti içerisinde eğitim görmek, çalışmak, aile birleşimi yapmak, iş kurmak veya daimi ikamette bulunmak isteyen kişilerin alması gereken uzun süreli vizedir. Uzun süreli D tipi vize, Bulgaristan topraklarında en az 3 ay, en fazla 12 ay kalma hakkı tanıyan ulusal vize türüdür.
Bulgaristan'da uzun süre kalmak istiyorsanız, D vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. D vizesini aldıktan sonra, Bulgaristan oturum kartı başvurusu yapabilirsiniz. Oturum izni başvuru aşamaları ile ilgili olarak; Başvuru yapacağınız vize türüne uygun belgeler hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız gerekmektedir.
Vizeniz olduğu sürece oturum kartına ihtiyacınız olmayacak ve bu kart ile İngiltere'de çalışabileceksiniz. Gittiğinizde residen card 2 başvurusu yaparak İngiltere'de yaşamaya devam edebilirsiniz.
Polonya çalışma izni başvuru takibi nasıl yapılır ile birlikte Polonya'da yasal olarak çalışmak isteyen kişiler konsolosluk üzerinden alınması zorunlu olan Polonya çalışma vizesi en erken 15 gün içerisinde çıkmaktadır.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Sınır kapısında vize, adından da anlaşılabileceği gibi yabancı ülkelerin sınır kapılarında alınabilecek vize türüne deniyor. Ülkeler arası yapılan anlaşmalar gereğince yurt dışına seyahat eden ülke vatandaşları, belirli güne kadar talep edecekleri turist vizeleri için kapıda vizeye başvurabiliyor.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri