MADDE 32 – (1) Bir dersteki başarı durumu başarı notu ile belirlenir. Kredili derslerde başarı notları; A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 başarı notları geçer not, D1 ve D2 başarı notları koşullu geçer not, E ve F1 başarı notları devamlı başarısız not, F2 başarı notu ise devamsız başarısız not olacak şekilde verilir.
Sınavlar 1 vize ve 1 final şeklinde yapılmaktadır. Ders geçme notu olarak, vizenin %40'ı finalin %60'ı dikkate alınmaktadır. Öğrencinin dersten geçebilmesi için final notunun 60 ve üzeri olması gerekmektedir.
Mezun olabilmek için öğrencinin GANO'sunun en az 2,50 olması gerekir. D1 notu bu şartla geçer nottur. GANO'nun 2,50'nin altında olması durumunda, mezuniyet için, D1 notlu derslerin bir kısmının tekrar alınıp GANO'nun en az 2,50'ye yükseltilmesi gerekir.
d) Bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler başarılı sayılırlar. Bu durumda eğer varsa şartlı başarılı not aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Fakat başarısız oldukları dersleri açıldıkları ilk yarıyılda tekrar alırlar.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
İlgili 34 soru bulundu
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Koşullu geçilen yani D1 ve D2 ile geçilen dersler için açıklama aşağıda Ön Lisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nin ilgili maddelerinden alınarak yapılmıştır. "Koşullu geçer not alınan dersler öğrenim süresi boyunca istenirse tekrar alınabilir. Bu derslerin açılan ilk yarıyılda tekrar alınma zorunluluğu yoktur.
Daha önce 40 olan başarı notu alt sınırı 50 olarak belirlenmiştir. Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir.
Kredili derslerde başarı notları; A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 başarı notları geçer not, D1 ve D2 başarı notları koşullu geçer not, E ve F1 başarı notları devamlı başarısız not, F2 başarı notu ise devamsız başarısız not olacak şekilde verilir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Öğrencinin yılsonu başarısının belirlenmesinde eski yöntem aynen korunuyor. Örneğin eskiden öğrenci bir dersten notu 24,50 – 24,99 olduğunda 25 olarak değerlendiriliyordu ve not olarak 1 veriliyordu. Bu hesaplamada bir değişiklik olmadı. Bu öğrencinin dönem notu yine 1'dir.
c) Bir dersten D+ ve D notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış kabul edilir.
a) (D) notu; derse devam yükümlülüklerini veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için, sınava girme hakkını elde edemeyen öğrencilere verilir ve not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür.
Başarı notları aşağıdaki gibidir: a) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC, G harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. b) Bir dersten DC, DD harf notlarından birini alan öğrenci, o dersi koşullu olarak başarmış sayılır.
2) değerlendirebilirsiniz. Şartlı Geçiş: Ders notunuz DC veya DD ise MEZUN OLURKEN eğer ortalamanız yani GANO'nuz 2.50 ve üzeri ise DD ve DC dersleri; 2.25-2.49 arasında ise DC olan dersleriniz başarılı olarak gözükür ve mezun olabilirsiniz.
19-Koşullu Geçer (DD – DC ) olan dersleri almak zorunda mıyım? Hayır, eğer istemiyorsanız koşullu geçer dersleri tekrar almak zorunda değilsiniz.
9. Koşullu Geçer (DD – DC ) olan dersleri almak zorunda mıyım? * Hayır, eğer istemiyorsanız koşullu geçer dersleri tekrar almak zorunda değilsiniz. * Ancak mezuniyet aşamasına geldiğinizde GANO'nuz en az 2.00 değil ise mezun olabilmek için bu derslerden birini alarak not ortalamanızı yükseltmelisiniz.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması gerekir.
Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Üniversitede vizelerde ve finallerde notlarınız harf notlarına dönüştürülür. Bu harf notları şayet CD, DC veya DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri