Bunlar arasında en fazla şikayet edilen enfeksiyonlar, idrar yolları, cilt, ishal, Hepatit türleri, paraziter hastalık çeşitleri, bruselloz, influenza ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar, eklem ve kemik iltihaplanmaları gibi hastalıklardır.
Karın, göğüs ve sırt ağrıları, bulantı, kusma, tansiyondaki ani yükselme ve düşmeler, baş dönmesi, midede yanma ve ekşime durumları, ağıza acı su gelmesi, el ve ayak parmaklarında uyuşma ve soğukluklar, nedeni belli olmayan ateş, vücutta kıllanma artışı ve lekelenmelerin başlaması, el ve ayaklarda ödem, aşırı susama ve ...
İlgili 36 soru bulundu
HASTALIĞIN BELİRTİLERİ: Genelde ağrı, şişlik, hareket sınırlanması, sakatlık, şekil bozukluğu, kalp sorunları, gözde oluşan bulgular, sinir sisteminde görülen değişiklikler gibi belirtiler vardır. Eklemde ise iltihapla beraber kızarıklık ve şişlik görülür.
Dahiliye bölümüne gelen hasta öyküsü ve de şikayetlerine göre gereken testler yapılır ve tedavi önerisinde bulunulur. Bu kapsamda da hastadan istenebilecek olan testler; kan, idrar gibi bazı laboratuvar testi, radyolojik incelemeler ile endoskopik incelemelerdir.
İdrar yolu enfeksiyonları genellikle üroloji uzmanları tarafından tedavi edilir. Ancak, bazı durumlarda aile hekimleri veya dahiliye uzmanları da idrar yolu enfeksiyonu tanısı koyabilir ve tedavi edebilirler.
Anemi, kanama bozuklukları, kemik iliği yetersizlikleri, lösemi, lenf kanseri ve hemofili gibi kalıtsal geçişli kan hastalıkları hematoloji alanının uzmanlığındadır. Hematoloji, İç Hastalıklarının (Dahiliye) bir iç branşıdır.
Dahiliye bölümü; şeker hastalıkları (Diabetes Mellitus), koroner kalp hastalığı, kolesterol yüksekliği, alt ve üst solunum hastalıklarına bakar. Ayrıca karaciğer ve safra yolları hastalıkları, hepatitler, anemi türleri, kemik erimesi, tiroit hastalıkları ve kanser hastalıkları da bölümün kapsamındadır.
Laboratuvar tetkikleri için 10 – 12 saatlik açlık sonrası sabah kan veriniz. Tetkik için hastanemize gelmeden önce ağır ve zorlayıcı egzersiz yapmayınız; kan vermeden önce yarım saat kadar dinlenmiş olunuz. Gece saat 21:00'den sonra su hariç hiçbir şey yemeyiniz ve içmeyiniz.
Dahiliye uzmanları, genellikle iç organların (kalp, akciğer, böbrek, sindirim sistemi organları vb.) hastalıklarıyla ilgilenirler. Bu uzmanlık dalı, yetişkinlerde görülen genel sağlık sorunları, kronik hastalıklar ve sistemik rahatsızlıklar üzerine odaklanır.
İç Hastalıkları (Dahiliye) uzman doktorların yönlendirmesiyle hastanın kolundaki bir damardan girilerek kan alınır. Bu kanda D vitamini değeri bulunur.
Ancak böyle bir sorun için öncelikle dahiliye uzmanını görmek en önemli husustur. Çünkü kilo alma problemi Dahiliye Bölümü üzerinden bakılır. Bununla beraber yönlendirme eşliğinde psikiyatri bölümü kapsamında da gerekli çözüm yöntemleri ele alınabilir.
İç hastalıkları uzmanları poliklinik ve yataklı tedavi kliniklerinde görev yaparlar. Ancak, iç hastalıkları uzmanlarının ameliyat yetkinliği konusu akıllarda soru işareti bırakabilir. Cerrahi branşlar, radikal ve hızlı tedaviler içerir ve cerrahi müdahale gerektiren hastalıkların tedavisinde aktif olarak rol alır.
Akciğerler, bronşlar, göğüs zarları, mediasten, solunum kasları ve göğüs bölgesinde yer alan diğer organlar bu branşın uzmanlık alanına girer. Pulmonoloji olarak da bilinen göğüs hastalıklarında uzmanlaşmış hekimlere, pulmonolog denir.
Bir hematolog, kan hastalıklarının tanı ve tedavisinde uzmandır. Anemi, orak hücreli anemi veya talasemi gibi bir kan bozukluğundan kaynaklanıyorsa, ileri değerlendirme ve tedavi için bir hematoloğa danışılabilir.
Anemi (Kansızlık): Kanda yeterli miktarda sağlıklı kırmızı kan hücresi bulunmaması durumu. Demir eksikliği anemisi, vitamin eksikliği anemisi, talasemi gibi çeşitli anemi türleri hematolojinin ilgi alanına girer.
Demir eksikliği anemisi, soluk cilt, halsizlik, yorgunluk, nefes darlığı, baş ağrısı gibi belirtilere yol açabilir. Bağışıklık sisteminin zayıflaması: Bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olabilir. Vücuttaki demir eksik olduğunda, bağışıklık sistemi enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale gelir.
Baş ağrısı nörolojik bir rahatsızlıktır. Dolayısıyla baş ağrısı tedavisi nöroloji doktoru tarafından düzenlenir.
Saç dökülmesinden muzdaripseniz Cildiye doktoruna gitmelisiniz. Ayrıca Dahiliye doktoruna da gidip kan testi, D vitamini, B12 vitamini gibi testleri mutlaka yaptırmalısınız.
Eğer aşağıda ki şikayetlerden bir ya da birkaçını sık sık yaşıyorsanız Enfeksiyon Hastalıkları uzmanlarına başvurmalısınız. Grip, Sarılık, Göz beyazlarında sararma, idrar renginde koyulaşma, iştahsızlık, bulantı.
İç Hastalıkları (Dâhiliye) birimi, bulaşıcı hastalıklardan ciddi solunum yolu rahatsızlıklarına, alerjiden diyabet gibi kronik hastalıklara kadar oldukça geniş bir yelpazede, tanı, tedavi ve gözlem hizmetlerinin sunulduğu hastanemiz birimidir.
Herhangi bir şikâyet veya hastalığı olmayan kişinin olası hastalıkların erken tespiti açısından yapılan genel sağlık taramasıdır. Genel sağlık taraması olduğu için ileri incelemeleri içerisinde barındırmaz. Bu tarama sonucunda tespit edilebilecek bozukluklar için de ileri incelemeler gerekebilir.
Böylece erken dönemde yapılan ileri tetkik ile kesin teşhis konulabilir. Dahiliye check-up'ı nedir? Herhangi bir şikâyet veya hastalığı olmayan kişinin olası hastalıklarını erken tespit edebilmek için yapılan genel sağlık taramasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri