Eğitim alanında üstlendiği öncü rolü, ileri yaş bakımına da taşıyan Darüşşafaka, böylelikle bağışçılarına hem ihtiyaç sahibi çocukları okutmanın huzurunu hem de ileri yaşlarını her türlü kaygıdan uzak, güvenli, huzurlu, sağlıklı ve rahat bir şekilde geçirme olanağı sundu.
Kimsesi olmayan ve bakıma muhtaç yaşlıların tüm sosyal ihtiyaçlarını karşılayan belediye ekipleri, evinden çıkamayan yaşlıların kişisel bakımlarını da yapıyor.
Özel Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde 2023 yılında % 8 KDV hariç; 01.01.2023 tarihinden önce kuruluşta kalmakta olan yaşlılar için artış oranının %40 olarak sınırlandırılmasına; kuruluşa yeni kabul edilecek kişilere uygulanacak Aylık Bakım Ücretlerinin taban 3.127,50 TL, tavan 26.751,60 TL olmasına karar ...
Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863'te kurulan Darüşşafaka; bugün babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara ücretsiz, yatılı ve İngilizce ağırlıklı eğitim veriyor.
Darüşşafaka'nın Yakacık Rezidans, Maltepe Rezidans, Şenesenevler Rezidans ve Urla Rezidans'ta verilen hizmetlerden ve ömür boyu sağlık güvencesinden yararlanabilmek için Darüşşafaka Cemiyeti'ne bir kereye mahsus bağış yapmanız ve 65 yaşının üzerinde olmanız yeterli.
İlgili 45 soru bulundu
Devlet huzurevleri ücretsizdir fakat ücretsiz faydalanabilmek için belirli kriterler vardır. Belirli kriterleri sağlamayan yaşlılar özel huzurevlerinde kalabilirler.
Ülkemizin bütün çocuklarının iyi bir eğitim alma hakkı olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863'te kurulan Darüşşafaka; bugün babası ve/veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara ücretsiz, yatılı ve İngilizce ağırlıklı eğitim veriyor.
1873. Darüşşafakat'ül İslamiye, parasız yatılı, özel statülü bir okul olarak 25 Haziran 1873'te kuruldu ve açılışta alınan 54 öğrencisiyle 28 Haziran'da Yüzbaşı Mustafa Efendi'nin verdiği ilk dersle öğretime başladı.
Darüşşafaka Eğitim Kurumları geçmişte olduğu gibi bugün de öğrencilerini sınavla belirliyor. Her yıl ülke genelinde belli merkezlerde düzenlenen sınava; T.C. vatandaşı, annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları iyi bir eğitim için yetersiz, ilkokul 4. sınıf öğrencileri katılabiliyor.
Huzur evinde kalan yaşlılar dışarı çıkabilirler mi? Yaşlılarımız, kendi evlerinde olduğu gibi hareket edebilir, huzur evi yönetimini bilgilendirmek koşuluyla, gün içinde veya geceyi farklı bir yerde geçirmek üzere huzur evinden ayrılabilirler. Huzur evinde kalacak yaşlılar eşya veya evcil hayvan getirebilirler mi?
Devletin Yaşlı Bakım Evleri Ücretsizdir!
Devlet, yapılan araştırma neticesinde, herhangi bir geliri ile üzerine kayıtlı mal varlığı olmayan tüm yaşlılarımız da hiçbir ücret almadan bakım ve sağlık işlemlerini gerçekleştirirler. Ancak bakım evinde kalan yaşlının geliri veya mal varlığı mevcut ise, durum değişecektir.
Devlet huzurevleri 2021 yılı boyunca uygulanacak olan huzurevi minimum fiyatları %14'lük bir yükselişle 1.322,34 TL ve buna ek olarak KDV, 2021 yılı boyunca uygulanacak olan huzurevi maksimum fiyatları ise 19.000 TL ve buna ek olarak KDV şeklinde karar bağlanmıştır.
Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerinden bakım hizmeti alabilmek için başvuru Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine, Sosyal Hizmet Merkezlerine ya da doğrudan Yatılı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine yapılabilir.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlükleri gibi makamlara bir dilekçe ile başvuruda bulunabilir. Alo 183 Sosyal Destek Hattı gibi platformlar aracılığıyla başvuru yapabilir.
Huzurevi sakinleri, genellikle yaşları dolayısıyla ve yalnız yaşamak istemedikleri için kolayca sosyalleşebilecekleri bu tür kurumları tercih etmektedir. Bakımevi ise huzurevi hizmetleri temel olmak üzere sağlık sorunu olan ya da sürekli bakım desteğine ihtiyacı olan kişiler tarafından talep görmektedir.
Bugün Darüşşafaka, koşullarına uyan öğrencilere ortaokul 1. sınıftan liseyi bitirinceye kadar tam burslu, yatılı ve İngilizce eğitim veriyor.
Darüşşafaka'nın Yakacık Rezidans, Maltepe Rezidans, Şenesenevler Rezidans ve Urla Rezidans'ta verilen hizmetlerden ve ömür boyu sağlık güvencesinden yararlanabilmek için Darüşşafaka Cemiyeti'ne bir kereye mahsus bağış yapmanız ve 65 yaşının üzerinde olmanız yeterli.
“Şefkat yuvası” anlamına gelen Darüşşafaka, günümüzde babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklarımızı on yaşındayken ailelerinden emanet alıyor; onlara uluslararası standartlarda eğitim fırsatı sunuyor ve düşünen, sorgulayan, özgüvenli, topluma karşı sorumluluklarının bilincinde ...
Darüşşafaka sınavına kimler başvurabilir? Annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu yetersiz, ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan, T.C. vatandaşı, sağlık veya diğer yönlerden yatılı okula kabulünde sakınca bulunmayan her çocuk başvurabilir.
60 yaş ve üzeri yaşlarda olan yaşlıların,
Sağlık Raporu ile müracaat etmeleri gerekmektedir.
Huzurevi Yaş Sınırı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na göre devlet huzurevlerine başvurabilmek için 60 yaş sınırının üzerinde olunması gerekmektedir. Özel huzurevlerinde ise bu yaş sınırı farklılık göstermektedir. Özel huzurevlerine girmek isteyen kişilerin yaşı 55'ten fazla olmak zorundadır.
MADDE 26 – (1) (Değişik:RG-31/7/2009-27305) Kuruluşa kabul edilecek yaşlılarda elli beş yaş ve üzeri yaşlarda olma şartı aranır. Ancak elli beş yaşın altında olan kişilerin zorunlu hallerde kuruluşa kabulü; hazırlanacak sosyal inceleme raporu sonucuna göre sorumlu müdürün teklifi ve il müdürlüğünün onayı ile yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri