Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
25.4°C. Bugün Datça'da su sıcaklığı 25.4°C. Özellikle sıcak bir günde herhangi bir su kütlesindeki en rahat yüzme suyudur. Bu sıcaklık aralığı, uzun süreli banyo için en uygun sıcaklık aralığı olarak kabul edilmektedir.
Datça, Muğla
Datça'nın denizi soğuk mu sorunuza cevabımız, evet. Muğla'ya bağlı Datçailçesinde birçok plaj ve koy seçeneği bulabilirsiniz. Her sene binlerce kişinin tatil için tercih ettiği Datça'da en çok Hayıtbükü Koyu tercih ediliyor.
Datça'da ne zamana kadar denize girilir? Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz. Datça'nın eski adı nedir?
İlgili 44 soru bulundu
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Datça tatilinin en önemli özelliği koyları gezmektir tabii, ama şehir merkezindeki plajlarda vakit geçirmek isterseniz, en iyi seçim kesinlikle Taşlık Plajı'dır. Su çok güzel ve temiz.
Datça Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Adını aldığı Datça Yarımadası'nın üzerinde bulunur. Antalya, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası gibi fazla popüler ve kalabalık olan tatil rotalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenlerin en sevdiği yerlerden biridir.
Datça'nın merkezinde girilebilecek en güzel deniz diyebilirim,adından da anlaşılacağı üzere plajı taşlık, denizi dalgasız ve berrak,burada yüzmek çok keyifli.
DATÇA'DA İKLİM
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder.
Burada en çok merak edilen konulardan biri de hiç şüphesizDatça'da Ne Zaman Denize Girilir? sorusudur. Haziran ve Eylül sezonu denize girmek için en ideal zamanlardır diyebiliriz. Temmuz ve Ağustos ayları su sıcaklığının en yüksek olduğu aylardır.
Türkiye'de en sıcak deniz suyu Akdeniz bölgesindedir. Akdeniz'in körfezlerinde deniz suyu sıcaklıklarının 27 dereceye kadar çıktığı gözlemlenir.
22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır. 29 dereceden yüksek deniz suyu, seviyesi ise kişinin bunalmasına sebebiyet verir. Bu yüzden denize girmek için uygun deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece seviyeleri arasında belirlenmektedir.
Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var. Alt tarafı Eski Datça'dan yeni Datça'ya gitmek bile arabanız yoksa bir dert. Her yere taksiye binseniz pahalı olur, toplu taşıma ise çok gelişmemiş.
Milas ve Datça: Muğla'nın Temiz Hava Cennetleri
Muğla, birçok ilçesiyle doğal güzellikler ve temiz hava sunuyor, ancak Milas ve Datça bu konuda öne çıkıyor. Her iki ilçede, nefeslerin kesen özellikleri ve temiz havası ile bilinir.
Datça'ya en kolay ve en kısa ulaşım yöntemi Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Milas Bodrum Havalimanı'nı kullanarak, havalimanından araç kiralayarak Bodrum Marina'dan Datça'ya feribotla geçmek. Bodrum-Datça feribotu araçsız yolcu da kabul ediyor. Bodrum-Datça yolculuğu feribotla 2 saat sürüyor.
Bir koluna Ege Denizi'ni, diğerine Akdeniz'i takan Datça Yarımadası, yeşilin her tonunun yansıdığı sakin koyları, şairlere ilham veren sokakları, begonvillerle sarmalanan taş evleri ve Knidos antik kentiyle tam bir yaz rüyası.
Kumluk Plajı
Plaja giriş ücretsiz olurken 30 TL ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralama şansı elde edilebilir.
Kargı koyu, Datça'da bulunan diğer pek çok koyda da olduğu gibi hemen her yerinden denize girilebiliyor. İsteyenlerin dilediği yerden denize girebildiği bu sahilde ziyaretçilerin güneşlenebildiği bu koyun bir diğer özelliği de, tatlı su ile tuzlu suyun buluştuğu ama birbirine karışmadığı konumda yer almasıdır.
Datça'nın simgesi olan badem çiçeklerinden üretilen bir bal türüdür. Baharın gelmesiyle birlikte Nisan ayında hasatı yapılan badem çiçeği balı, arıların Datça'nın en ünlü badem çiçeklerinden topladığı bal çeşididir. Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır.
Muğla İli'nin güney-batısında olup, kuzeyinde Gökova Körfezi, güneyinde Hisarönü Körfezi, doğusunda Marmaris batısında Ege ve Akdeniz vardır.
· Plaja giriş ücretsiz. Datça merkeze 19 kilometre olan plaja merkezden kalkan minibüsler ile plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.
2 – Knidos Antik Kenti
Ancak doğası ve denizi gerçekten efsane derecede güzel. Hatta antik kenti gezdikten sonra 3-4 tane yüzülecek yer de bulunuyor Knidos Antik Kenti'nin yanında. Deniz oldukça durgun ve berrak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri