Datça Pazarı
Datça merkezde, cumartesi pazarı diye bilinen pazar, cuma öğleden sonra kurulmaya başlıyor. Meyve-sebze, taze Ege otları, züccaciye eşyaları, el sanatı ürünleri bulabileceğiniz pazardan Datça'nın ünlü bademini de almayı unutmayın.
İlgili 35 soru bulundu
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Datça Cumartesi Pazarı'na Giriş Yapıyoruz
Ege'nin o renkli havasını pazarda da görmek mümkün. Gerek insanları ve esnafıyla, gerek sebze, meyve, baharat, şarküteri çeşitleriyle.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır.
Ancak net bir cevap vermek gerekirse Datça'ya gidilecek en iyi zaman Eylül ve Ekim ayları. Bu aylarda deniz suyu sıcaklığı iyi olacağı gibi hava da genellikle güneşli olur ve en önemlisi de kalabalık olmaz.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Datça, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki Muğla iline bağlı 13 ilçeden biridir. Adını aldığı Datça Yarımadası'nın üzerinde bulunur. Antalya, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası gibi fazla popüler ve kalabalık olan tatil rotalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenlerin en sevdiği yerlerden biridir.
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder. Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır.
Kaç günde gezilir; Datça'yı 3 günde gezebilirsiniz. Ziyaret için en uygun zaman; Haziran ve Ağustos aylarında ziyaret edebilirsiniz ancak daha sessiz ve sakin bir tatil istiyorsanız Eylül ve Ekim ayları tercih edilebilir.
Datça Mezelerinin En Lezzetlileri: Fevzi'nin Yeri
Fevzi'nin Yeri'nin menüsünde daha önce adını bile duymamış olabileceğiniz, envaiçeşit meze var. Sübye güveç, pirinçli midye, cevizli zeytin ezmesi, tilki otukaya koruğu, kapari filizi, radika ve şevketi bostan kesinlikle ıskalamamanız gereken lezzetlerden.
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Bir yanı yemyeşil dağlarla çevrili, bir yanı Ege Denizi'ne bakan Kızlan Köyü, badem ve zeytin ağaçlarıyla Datça'nın en sakin ve huzurlu köylerinden. Datça'ya 10 km uzaklıktaki Kızlan, çok geniş tarım arazilerine sahip ve ilçenin sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Kızlan Ovası yörenin en verimli ovalarından.
Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
Ege Denizi ile Akdeniz'in buluştuğu noktada bulunan ve her iki denizi birbirinden ayıran Datça'nın iki deniz üzerinde de koyları bulunmaktadır. Akdeniz tarafında bulunan koylarının ulaşımları Ege'ye göre daha kolay olmaktadır.
Datça'lıların en sevdiği Kara Sokkan, Barbun, Yazılı Palamut, Tombik, Lopa, Kel Mercan, Lambuka (Lamburta) başlıca avladıkları balıklar oluyor.
Datça merkezden yarım saat araba mesafesinde ama Datça'nın üç güzelleri olarak adlandırılan Ovabükü, Hayıtbükü, Kızılbük koyları birbirlerine çok yakınlar. Buralarda daha butik, kalabalıklardan izole konaklama seçenekleri bulabilirsiniz.
"Acelen varsa ne işin var Datça'da sloganı ilçemizde sakinliği ve huzuru çağrıştırıyor. Burası hemen gelinip gidilecek bir yer olmadığı, insanların dinlenmesini ve mutlu olmasını istediğimiz için çok iyi bir slogan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri