Yemeklerden sonra bir kaşık alınan patates suyu reflü ile savaşmanız için oldukça faydalıdır.
Çiğ patates suyunun faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için ise aç karnına tüketilmesi tavsiye edilir. İltihapları kurutarak eklemlerdeki ağrıyı azaltır. Özellikle bel ve sırt eklemlerindeki ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.
Sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlık sorunlarına ve kabızlık, şişkinlik gibi rahatsızlıklarda da patates suyunun faydalı olduğu bilinmektedir. Haşlanmış patates suyunun aynı zamanda saç ve cilt sağlığı için de oldukça faydalı olduğu söylenebilir.
Kabızlık, şişkinlik, mide yanmasına iyi geliyor
Gastrit, mide gazı ve mide ülserine doğal bir ilaç olarak kullanılan patates suyu aynı zamanda kronik kabızlık ya da ishal durumları yaşayanların da bağırsak düzenini yeniden sağlıyor.
Patates suyunu içebilirsiniz. Her gün bir bardak patates suyu içmek mide rahatsızlıklarına, kahvaltıdan 30 dakika önce patates suyu içmek ise karaciğer ve safra kesesi iltihaplarının temizlenmesine fayda sağlar.
İlgili 19 soru bulundu
Patates suyunu blenderda, katı meyve sıkacağında çıkarabilirsiniz. Zayıflama amaçlı kullanıldığında ise patates suyuna birkaç bardak ihtiyaç duyulabilir. Bu yüzden haşlanan patateslerden elde edilen suyun süzülerek kullanılması gerekir.
Özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir. Sabahları içilen patates suyunun reflü hastalarına iyi geldiği yönünde veriler bulunmaktadır.
Haşlanmış patates suyu öncelikle mide rahatsızlıklarına, kabız problemine ve bazı cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Ayrıca haşlanmış patates suyu zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Patateste oldukça fazla lif bulunmaktadır. Bu yüzden diyabet hastaları için birebirdir.
Patates suyunun, gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği konusunda çeşitli veriler bulunmaktadır. Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
Midedeki gazı ve asitleri gidererek sindirimi kolaylaştırır, mideyi rahatlatır. Patates vitamin ve mineral açısından zengin bir sebze olduğu için, sinir sistemi üzerinde düzenleyici bir etki sunar.
Patates suyu ciltteki yağların arındırılmasında ve tonik olarak kullanılabilir. Patates suyu, yaklaşık 10-15 dakika bekletilmesi gerekir.
Bir hafta boyunca sabahları aç karna içtiğiniz patates suyu yağ yakımını hızlandırır. Lifli yapısı sayesinde tokluk hissi kazandırır. Patates suyu diyetini uygularken beslenme planınızdan şekerli yiyecekleri çıkarmanız gerekir. Aynı zamanda karbonhidrat tüketimini en aza indirmeniz önemlidir.
ABD'deki Scranton Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, günde birkaç porsiyon haşlanmış patates yemenin kilo aldırmadan tansiyonu düşürdüğünü ortaya çıkardı.
Birçok hastalığa karşı şifa kaynağı olan patates aynı zamanda mide hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Patates mide asidini dengeleyerek mideyi rahatlatmaktadır.
Mide fıtığında, midenin asitlenmesi kişilere zorlu dakikalar yaşatır. Bu duruma ise patates suyuyla çözüm bulunur. Patates suyundaki mineraller midenin asitlenmesini önler ve mideyi rahatlatır.
Patates suyu kan şekerini dengeler. İçerisinde karoten ve B6 vitamini içeren patates suyu insülin görevi görerek kan şekeri seviyesini dengeleyebilir.
İltihapları kurutarak eklem ağrılarını azaltıyor. Özellikle sırt, bel gibi noktalarda bulunan eklem ağrıları günlük yaşamınızı oldukça zorlaştırabilir. Fakat patates suyu, iltihap kurutan etkisi sayesinde bu ağrıları yok edebilir.
Püre yapmak için kabuklarını soyduğun ve irice doğradığın patateslerin haşlanma süresi yaklaşık 20 dakikadır. Eğer patatesi kabukları ile haşlamak istersen haşlama süresi yaklaşık 40 dakikadır. Düdüklü tencerede patateslerini haşlayacaksan bu sefer yaklaşık 10 dakika pişirmen yeterli.
MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR? Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Haşlanmış patates genellikle mide-bağırsak enfeksiyonu geçiren kişilerce tüketilir. İshal (diyare) ve mide bulantısı olan bu kişilere çoğunlukla haşlanmış patates tavsiye edilir. Sindirimi kolay olan patates, ishal durumunda yorgun düşmüş sindirim sisteminiz için bir tercih sebebi olur. Aynı zamanda enerji de verir.
Patates, C vitamini ve potasyum açısından zengindir. Ayrıca baş ağrısına karşı etkilidir.
Haşlanmış patates,kabızlık ve ishal durumlarında kurtarıcıdır. Mide bağırsaklarını dengeler ve sağlıklı bir şekilde işlevselliğini sürdürmesine yardımcı olur.
Diyet listesine eklemeniz gereken şey, 2 hafta boyunca günde 2 defa çiğ patates suyu içmek. Öncelikle taze patates tercih etmeniz gerekir. Taze patatesin besin değeri, çiğ patatese oranla daha fazladır. Patatesleri dilim dilim keserek, katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu çıkarın.
Pişirildikten sonra patatesin buzdolabında dayanma süresi ortalama 4 gündür. Buzlukta saklandığında ise bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.
Patates, antioksidan yönünden zengindir. Kalp hastalıklarına karşı koruyuculuğu olduğu bilinen patates, gerek akciğer kanserine gerekse kalp krizine karşı kalbi koruyor. Bünyesinde barındırdığı B6 vitamini sayesinde kanın damarlardan rahat geçmesini sağlıyor ve kalbin daha rahat çalışmasına yardım ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri