Datça'da gece hayatının tadını çıkarabileceğiniz, yüksek sesli müzik eşliğinde dans edebileceğiniz mekanlardan olan Club Barcode, marina bölgesinde hizmet vermektedir.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır. Datça merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alan Eski Datça Mahallesi, bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.
Datça coğrafi olarak Muğla'nın en uç kısmında olsa da iki havalimanının arasında bulunması sebebiyle ulaşım açısından büyük kolaylıklara sahiptir. Datça'da tatil yapmak isteyen tatil severler bu imkanları kullanarak rahatça ulaşım sağlayabilirler.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Datça'nın en değerli el sanatı iğne oyasıdır. İğne oyası yapımında kullanılan has ipek evlerde ipek böceği yetiştirilip ipeğin istenildiği gibi bükülerek pişirilmesiyle elde edilir. Bu ipek ipliklerden iğne ile motifler elde edilir veya büyük eşya örtüleri yapılır.
İlgili 38 soru bulundu
Trekking yapabileceğiniz güzel rotalar da var burada. Datça Kaç Günde Gezilir? Datça'yı 3 ya da 4 günde hem gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. Ne zaman gidilir derseniz Mayıs ayından Eylül sonuna kadar olan süreci tercih edebilirsiniz.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Datça pazarı Cuma günü öğleden sonra başlayıp Cumartesi günü akşama kadar bir buçuk gün boyunca devam eder. Cumartesi günleri diğer ilçelerden ve illerden gelen pazarcılar da eşlik eder. Pazarda meyve ve sebzenin yanı sıra kıyafet, mutfak eşyası, takı vb. her türlü ürünü bulmak mümkündür.
Akdeniz'de olmasının bir sonucu olarak suyu Haziran'da çoktan ısınmış oluyor. Buraya gelirken deniz ayakkabısı getirirseniz çok iyi olur, aynı zamanda yiyecek ve içecekleri de yanınızda getirmeniz gerekiyor.
DATÇA'DA İKLİM
Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır. Yurdumuzun büyük bölümü soğuk havanın etkisi altında iken bile Datça'da yağan yağmur güneşin yüzünü kış aylarında da göstermesine izin verir. Yılın yaklaşık 300 günü güneş vardır.
Ben Datça'dan Bodrum'a gelmek için arabalı feribotu kullandım. 1 saat 40 dakika sürdü manzaralı, esintili güzel bir yolculuk oldu. Bu yorum, bir Tripadvisor üyesinin öznel görüşü olup Tripadvisor LLC şirketine ait değildir.
Bodrum-Datça Feribot seferleri ile 230 kilometrelik ortalama 4 saatte gidilen karayolu mesafesi, 18.5 deniz mili uzunluğundaki feribot yolculuğu ile 1 saat 45 dakikada tamamlanabiliyor.
Bodrum'dan Datça'ya karayolu ile ulaşım sağlamak istiyorsanız yaklaşık olarak 4 saatinizi bu yolculuğa ayırmalısınız. 230 kmlik bu yolda ulaşım yorucu olmanın yanı sıra oldukça uzun sürüyor.
Hayıtbükü, Datça'da denize girilebilecek en güzel yerlerden biri olmaktadır. Mesudiye köyü sınırlarında kalan bu özel nokta, oldukça sakin, rüzgârsız ve berrak bir denize sahip olması nedeniyle oldukça yoğun ilgi görmektedir.
Datçanın en güzel koyu (bükü)
Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.
Datça'ya en kolay ve en kısa ulaşım yöntemi Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Milas Bodrum Havalimanı'nı kullanarak, havalimanından araç kiralayarak Bodrum Marina'dan Datça'ya feribotla geçmek. Bodrum-Datça feribotu araçsız yolcu da kabul ediyor. Bodrum-Datça yolculuğu feribotla 2 saat sürüyor.
Marmaris Datça merkezden yaklaşık 60 km uzaklıktadır.
Son Osmanlı padişahlarından Sultan Reşat döneminde Datça adı Reşadiye olmuş, Cumhuriyet'le beraber ise tekrar Datça'ya dönüştürülmüştür. 1928 yılında ilçe olan Datça'nın ilk merkezi Reşadiye Mahallesi olmuş, 1947'de ise bugünkü yeri olan İskele Mahallesi'ne taşınmıştır.
Datça denilince akla ilk gelen tarihi yer olan Knidos muhteşem bir coğrafya üzerine kurulmuş bir antik kent. Knidos Antik Kenti Ege ile Akdeniz'in buluştuğu noktada yer alıyor. Bu güzel antik kente geldiğinizde Tiyatro, Apollon Tapınağı ve Sunağı, Güneş Saati, Agora ve Odeon kalıntılarını ziyaret edin.
İnsanın ömrüne ömür katacak bir yer Palamutbükü…
Pırıl pırıl parlayan plajları, koyları , yeşilin bir çok tonunu göreceğiniz zeytin, badem ve çam ağaçları ile bir doğa harikası. Burası antik çağda limanı ve verimli arazileri ile Knidos'un önemli bir yerleşim yeriydi.
Bodrum-Datça arası feribot seferlerinde 1 Ocak 2022 tarihinden bugüne kadar karşılıklı 863 sefer düzenlendi. Bu seferlerde 68 bin 597 yolcu ve 16 bin 792 araç taşındı. Feribot seferlerinden 8 bin 860 kişi 65 yaş üstü ve engelli vatandaş ücretsiz faydalandı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri