Deniz mutfağının her türlü ürünün yer aldığı mekânın menüsünde; kalamarlı şevketi bostan, sübye güveç, cevizli zeytin ezmesi gibi eşsiz lezzetler yer alır. Fevzi'nin Yeri'nde bulunan meze çeşitleri ise saymakla bitmez. Ancak Fevzi'nin Yeri, özellikle akşam saatlerinde tıka basa dolar.
İlgili 27 soru bulundu
Üç “B” olarak adlandırılan ve en lezzetlilerinin Datça'da yetiştiği “Bal”, “Badem”, “ Balık” sofraların vazgeçilmezleridir. Dünyaca ünlü bademini yemek ve tatlılarında da kullanan Datça Mutfağı, farklı deniz ürünlerini de sunar. Balı ise özellikle kahvaltı ve tatlılarda çokça tüketilir.
Datça'da gezilecek yerler arasında Eski Datça, Knidos Antik Kenti, Datça Yel Değirmenleri, Can Yücel'in Evi, Datça Kaleleri, Sevgi Yolu, Ovabükü ve Knidos Feneri yer almaktadır.
Küçük, imkanları az olan bir plaj. Suyu Akdeniz için oldukça soğuk ancak plajın içinde kalan küçük gölün suyu ılık.
Datça'da arabasız bir tatil düşünülemez bile. Ya da çok eliniz kolunuz bağlanır ve bir sürü şeyi göremeden dönersiniz. Datça'da Knidos Antik Kenti ve Knidos Feneri, Palamutbükü, Mesudiye Köyü gibi görülecek harika noktalar ve denize girilecek koylar var.
Datça Cumartesi Pazarı'na Giriş Yapıyoruz
Ege'nin o renkli havasını pazarda da görmek mümkün. Gerek insanları ve esnafıyla, gerek sebze, meyve, baharat, şarküteri çeşitleriyle.
İçerisinde Datça'nın en meşhur yöresel ürünleri olan bal, badem, zeytinyağı ve sabun bulunmaktadır.
Datça, kusursuz koylarından dolayı özellikle yaz ayları ziyaretçi çeken bir tatil beldesi. Doyasıya serinleyip, güneşlenmek için Datça'yı Haziran ve Ağustos ayları arasında tercih edebileceğiniz gibi daha sakin bir atmosferde denize girmek isterseniz Mayıs, Eylül ve Ekim aylarını da değerlendirebilirsiniz.
Yeri tam olarak şöyle tarif edilebilir: Datça Atatürk meydanına gelin. Atatürk heykelinin tam yanında Atatürk'le aynı yöne bakacak şekilde yanyana durun. Tam sağınızda kalan mekan burası. Sadece çay kahve yapmıyor, Yalı Beyi markalı midye dolma da satıyorlar.
Kuzeyden esen serin yaz meltemleri bunaltıcı sıcağı ve nemi yok eder. Kış aylarında sıcaklık 12-14 derece arasındadır.
Datça, Türkiye'nin Ege Bölgesi'ndeki Muğla iline bağlı 13 ilçeden biridir. Adını aldığı Datça Yarımadası'nın üzerinde bulunur. Antalya, Bodrum, Alaçatı, Kuşadası gibi fazla popüler ve kalabalık olan tatil rotalarından hoşlanmayan ve tatilini sakinlik içinde geçirmek isteyenlerin en sevdiği yerlerden biridir.
Datça'lıların en sevdiği Kara Sokkan, Barbun, Yazılı Palamut, Tombik, Lopa, Kel Mercan, Lambuka (Lamburta) başlıca avladıkları balıklar oluyor.
Bir yanı yemyeşil dağlarla çevrili, bir yanı Ege Denizi'ne bakan Kızlan Köyü, badem ve zeytin ağaçlarıyla Datça'nın en sakin ve huzurlu köylerinden. Datça'ya 10 km uzaklıktaki Kızlan, çok geniş tarım arazilerine sahip ve ilçenin sebze ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor. Kızlan Ovası yörenin en verimli ovalarından.
Datça merkezden denize girmek isterseniz tercih edebileceğiniz plajlardan biri ama bizce Datça'da bunca bakir koy varken buradan denize girmenin bir esprisi yok. Sahili kumluk ve sığ bir denizi var.
Plaja giriş ücretsiz olurken 30 TL ödeyerek şezlong ve şemsiye kiralama şansı elde edilebilir. Datça merkezindeki hastanenin hemen altında yer alan Hastanealtı Plajı, dar ve taşlık bir alana sahiptir.
Açık denize olan kıyı şeridi Haziran ayında tam ısınmamış. Hatta Datça koyları içindeki en soğuklarındandı diyebilirim.
Datçanın en güzel koyu (bükü) - Hayıtbükü Plajı
Datça Pazarı
Datça merkezde, cumartesi pazarı diye bilinen pazar, cuma öğleden sonra kurulmaya başlıyor. Meyve-sebze, taze Ege otları, züccaciye eşyaları, el sanatı ürünleri bulabileceğiniz pazardan Datça'nın ünlü bademini de almayı unutmayın.
Ege Denizi ile Akdeniz'in buluştuğu noktada bulunan ve her iki denizi birbirinden ayıran Datça'nın iki deniz üzerinde de koyları bulunmaktadır. Akdeniz tarafında bulunan koylarının ulaşımları Ege'ye göre daha kolay olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri