DD veya DC harfli notla şartlı geçen kişi bütünleme sınavlarına girebilir mi ? bütünleme sınavına girerler.Bütünleme sınavı için mazeret sınav hakkı tanınmaz.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir. Ancak bu durumda bütünleme sınavından alınan son başarı notu geçerli olacaktır.
Geçtiğin bir dersten (C, B, A notlarından) Bütünleme Sınavı'na giremezsin. Bütünleme Sınavı, başarısız olunan veya koşullu geçilen dersler için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Final harf notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremez.
İlgili 38 soru bulundu
Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.
BÜT sınavına giriş yapabilmek için öncelikle öğrencilerin zayıf notu olması gerekiyor. Herhangi bir dersten zayıf almış öğrenci için bu sınav sistemi oluşturuluyor. BÜT sınavları okul dönemlerinin kapatılmasıyla birlikte yapılıyor. Özellikle tatil zamanlarında yapılan bir sınav türüdür.
DD ve DC notu ilgili dersin koşullu olarak başarıldığını (geçildiğini) gösterir. Öğrenci mezuniyet aşamasına geldiğinde AGNO'su 2.00 veya üzerindeyse başarılı sayılır.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
DC harf notunun başarılı olabilmesi için bir dönemde aldığınız tüm derslerin (alttan dersler dahil) ortalaması (ANO değeri) 2.25 üzeri olması halinde dersten başarılı sayılırsınız. 2.25 altında ise DC olan derslerinizin bütünleme sınavlarına girmeniz gerekmektedir.
Şayet mezuniyet için gerekli ortalamaya sahipseniz koşullu olarak daha önce almış olduğunuz dersleri yeniden almanız gerekmez. Ancak mezuniyet ortalamasını tutturamadıysanız bu derslerinizi tekrar almalı ve harf notlarınızı yükselterek mezuniyet için gerekli olan mezuniyet puanına erişmeniz gerekmektedir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Hayır. Bütünleme sınavına sadece harf notu FF, DD ve DC olanlar girebilir.
Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.00 olması gerekir. Mezuniyet için gereken tüm derslerini alan ve GANO'su 2.00 olan öğrenciler DC ve DD notunu aldığı derslerden geçmiş sayılır ve mezuniyete hak kazanır.
AUZEF Üstten Ders Alma İşleminde Koşullu Dersleri (DD/DC) Almak Zorunlu Mu? Tüm derslerinden başarılı olanlardan; AGNO'su 2,50 ve üzerinde, FF dersi olmayan öğrenciler geçtikleri yarıyılın derslerinin yanında ön şartlı veya bağlantılı şartlı olmayan üst yarıyılın derslerini alabilir.
DC, geçer nottur ancak koşullu geçer nottur. CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez.
(3) Bir dersten C-, D+, D, D- notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır.
Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise başarısız olur. GNO'su 2.00'ın üzerinde ise adayların bu dersleri vermesine gerek yoktur.
-Güz Döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve genel not ortalamanız 2,00'nin altında ise bu derslere koşullu geçme uyarısı yapılır. Buradaki koşul, Bahar Dönemi sonunda genel not ortalamanızın 2,00 ve üzerinde olmasıdır.
“(1) Notların harf, 4'lük ve 100'lük sistemdeki karşılıkları aşağıdaki tabloda gösterildiği gibidir: Harf 4'lük sistem 100'lük sistem AA 4.00 90-100 BA 3.50 85-89 BB 3.00 80-84 CB 2.50 70-79 CC 2.00 60-69 DC 1.50 50-59 DD 1.00 45-49 FF 0.00 0-44 FD 0.00 0.00 FG 0.00 0.00 ” “FD: Devamsız, FG: Sınavlara Girmedi.” MADDE 4 ...
DC ile Geçmek İçin Ortalama Kaç Olmalı? DC notunun rakamsal puan değeri 58 ile 64 arasındadır. Dersten geçme katsayısı ise 1,50'dir.
Bütünleme sınavında 100 üzerinden en az 45 puan almak zorunludur. Bütünleme sınavında alınan not, o dersin yarıyıl sonu notu yerine geçer. Öğrencilerin bütünleme sınavlarından başarılı olabilmeleri için her dersin bütünleme sınavı notunun en az CC harf notu olması zorunludur.
Bütünleme sınavına girebilmek için derse devamlılık göstermeniz yani devamsızlıktan kalmamış olmanız gerekmektedir. Derste devamsızlık sebebi ile kalan öğrenciler bütünleme sınavına girmeleri mümkün olmadığı gibi girseler dahi bir etkisi olmayacaktır.
Başka bir deyişle dersten kalan öğrenciye bir şans daha verilmektedir. Bu durumda öğrencinin notu vize ve bütünleme sınavına göre değerlendirilmektedir. Yani ikinci bir final şansı elde edilmiş olur. Örneğin final notundan en az 60 alması gereken bir öğrenci bunu başaramazsa eğer dersten kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri