Alyanslar, ilk olarak erkek ve bayana nişanda sağ elin yüzük parmağına takılırlar. Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tektaş yüzük verilip sağ el yüzük parmağına takılması, alyansın ise evlilik ile birlikte sağ elin yüzük parmağına takılması artık bir gelenek haline gelmiştir.
Nişanlıyken Tektaş Yüzüğünüz Sol Elinizde Olmalı!
Zira nişanlıyken tektaşın, sağ elinizin yüzük parmağında olması, yazılı olmayan bir kural ve gelenek olarak karşımıza çıkmakta. Öyle ki, tektaş yüzüğünüz, evlendiğiniz zaman sağ elinizden sol elinizin yüzük parmağına yani alyansınızın yanında yer almalı.
Çünkü sol elin yüzük parmağı kalbe giden tek damara sahiptir. Bu sembolizm, uzun yıllardır birçok kültürde yerini korumaktadır. Öte yandan evlilik teklifi, henüz evlilik bağının gerçekleşmediği bir aşamayı temsil ettiği için teklifte sunulan pırlanta tektaş yüzük sağ elin yüzük parmağına takılır.
Tıpkı tektaş gibi temsil ettiği durumlar illaki vardır. Peki, tektaş mı öne takılır beş taş mı? Eğer sizin beştaş bir yüzüğünüz varsa önce onu ardından tektaşı takmanızı tavsiye ederiz. Şayet ayrı ayrı takma imkanınız var ise ayrı takmanız daha iyi olacaktır.
İlgili 30 soru bulundu
Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Söz günü kız istemeye giden aile çiçek, çikolata ve yüzüklerini alıp giderler. Bu özel günde kullanılan yüzükler alyans veya tektaşlardan seçilir. Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır.
Eğer sevgiliniz farklılıklardan hoşlanıyor ve takılarında zarif modeller tercih ediyorsa, evlilik teklifinde baget yüzük seçebilirsiniz. Ancak tarzı ve takı tercihleri klasiklerden yanaysa, tektaş pırlanta sizin için doğru seçim olacaktır.
Uzun uzadıya yazılacak bir konu olmamakla birlikte tektaş yüzük evlenmeden önce sağ elin sağ yüzük parmağına evlendikten sonra ise sol elin sol yüzük parmağına takılmaktadır. Tektaş yüzükler çoğunlukla pırlantadan tasarlanmış olanları tercih edilmektedir.
Pırlanta tektaş günlük kullanıma en uygun tasarımlar arasında yer almaktadır. Özellikle evlilik tekliflerinin vazgeçilmezi olan pırlanta tektaş yüzük tasarımları, günlük kullanıma da oldukça uygundur.
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
Her iki yüzük de çoğunlukla alyans şeklinde olur ve çiftlerin tercihlerine göre renkleri ve modelleri değişiklik gösterebilir. Çiftlerin sağ ellerinin yüzük parmaklarına takılan bu yüzükler evlenene kadar olan zamanda çiftlerin birbirine bağlılığını taçlandırır.
Evlilik Teklifi Yüzüğü Kaç Karat Olmalı ? Evlenme teklifi için ideal tektaş boyutu 0.20 CT ile 0.60 CT arasındadır. Kadınlar taşlar arasında en çok bu karatları tercih etmektedir. Tamtur ve beştaş yüzüklerde ise karat ağırlığı, yüzükte bulunan tüm pırlantaların toplam karat ağırlığını ifade etmektedir.
Evlilik teklifi ve evlilik teklifi sırasında takılan yüzük, dünyanın birçok yerinde artık benzer şekillerde uygulanmaktadır. Bu aşamada evlilik teklifinin nasıl yapılacağı, evlilik teklifinden sonraki aşamalar birbirine benzer şekillerde gerçekleştirilir. Evlilik teklifinden sonra evlilik yüzüğü sağ ele takılmalıdır.
Bilekliğinizi kendinizi rahat hissedeceğiniz bileğinize takabilirsiniz. Sağ elinizi daha sık kullanıyorsanız, sol bileğinize bilezik takmak daha rahat olabilir. Sağ bilek de sol elini daha sık kullanan kişiler için kolaylık sağlayabilir.
Evliler de takmaz, bekarlar da.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Genellikle iç tarafa karşı tarafın ismi yazılır alyanslarda fakat tektaş yüzüklerde durum biraz daha farklıdır çünkü tektaşı sadece kadın kullanır. Yine de erkek eşin ismi, evlenme teklifi edilen günün tarihi, nikah tarihi veya ilk tanışma tarihi eklenebilir.
Eğer bir kişinin yüzüğü sağ parmağındaysa o kişi nişanlı veya sözlü, sol parmağındaysa da evli olduğunu simgeler. Günümüzde evlilik teklifi yapılırken tek taş takacak kişiler sağ el dördüncü parmağa takarken, alyans, evliliği simgelediği için sol elin yüzük parmağına takılması uygun görülmektedir.
Baget taşları düz ve dikdörtgen kesimli taşlardır, tektaş yüzüklerin kesimi genellikle yuvarlaktır. Baget mi tektaş mı daha pahalı? Baget pırlanta yüzük tektaş pırlanta yüzüklere göre daha ucuzdur.
Evlenme teklifi için tektaş yüzüğün ideal boyutu 0.20 CT-0.40 CT arasında bulunuyor.
Yüzün üzerindeki taşın berraklığı arttıkça kalitesi ve fiyatı da artmaktadır. Bulanık görünümlü bir pırlanta taş kalite olarak düşük ve fiyat olarak en uygun gruptur. Pırlanta yüzük alırken kalite belirlemede kullanılan bir başka yöntem ise renktir. Pırlanta taşın rengi ne kadar açıksa o kadar değerli ve kalitelidir.
Söz ve nişan yüzükleri arasında belirgin bir fark bulunmaz. Her ikisi de genellikle alyans şeklinde tasarlanır. Bununla birlikte söz merasiminde çok daha sade, estetik ve şık tasarımlar tercih edilir. Bununla birlikte nişan yüzükleri, evliliğe çok daha yakın bir aşamadır.
Sağ eldeki yüzük parmağı, geleneksel olarak nişan yüzüğünün takıldığı yerdir. Çiftler, nişanlanırken yüzükleri sağ ellerindeki yüzük parmağına takılır. Evlendikten sonra ise bu yüzük, sol ellerindeki yüzük parmağına geçer.
Çünkü evlilik teklifi, artık evlenme yoluna giren çiftler için önemli ve özel bir andır. Nişanlıya evlilik teklifi düğün öncesi, isteme, söz ve nişan adımlarından sonra yaptığı evlilik teklifidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri