Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz. Dedektör kullanmak yasak değildir, dedektör arabanızda taşıyabilir, uçakla seyahat edebilir, evinizde bulundurabilir, tren ile yolculuk yapabilirsiniz.
Metal dedektörleri ile özel araçlar, toplu taşıma ve uçaklar ile rahatça seyehat edebilirsiniz. Cihazın taşına bilinmesi için cihazın sizin olduğunun ve illegal yöntemler ile el geçirmediğiniz belgesi olan faturası cihazla beraber olduğu zaman sıkıntısız Türkey'nin tüm il ve içlerine rahat bir şekilde gidebilirsiniz.
Dedektör taşımak yasaldır ve suç değildir.
Tüm elektronik ürünler gümrüklerde özellikle incelemeye tabi tutulmaktadır. Metal dedektör cinsi ürünlerin elektronik bir cihaz olması sebebi ile gümrüklerde uygun olarak düzenlenmiş bir faturaya sahip olsalar bile, gümrük memurları tarafından incelemeye alınabiliyor.
Sonuç: "Altın Dedektörü Almak Yasak mı?" sorusunun yanıtı, ülkeden ülkeye ve yerel düzenlemelere bağlı olarak değişiklik göstermekle birlikte Türkiye'de serbesttir. Altın dedektörleriyle arama yaparken, kültürel mirası korumak ve yasa dışı faaliyetlere karışmamak için yerel yasalara uymanız gerekmektedir.
İlgili 45 soru bulundu
İzinsiz olarak define araştıranlar, üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ancak, bu fiillerin yurt dışına kültür varlıklarını kaçırma amacıyla veya kültür varlıklarının korunmasında görevli kişiler tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza iki katına kadar artırılır.
Dedektör satın almak ya da kullanmak serbesttir. Cihazlarımızın hepsi yurtdışından ithaldir, faturalıdır ve.
2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilmektedir. Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ederler.
Ülkemizde kısacası sahilde dedektör kullanımı yasak yada yasal ibaresi tam net bir şekilde kanunda yer almamaktadır. Ancak size her ihtimale karşı arama yapacağınız bölgenin polis yada jandarmasından gerekli izinleri almanızı tavsiye ediyoruz.
Metal Yoğunluğu Altın Bulmayı Zorlaştırır
Dedektörler metal yoğunluğu olan kapalı alanlarda kullanılamaz; Ev içerisinde tavan ve zeminde bulunan hasır demirler, duvarlardaki kolon demirleri ve ev içerisindeki diğer metal eşyalar da cihazların çalışmasını engellemektedir.
Kişinin kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla bir takım aletler kullanarak define aramaya çalışması 2863 sayılı Kanun kapsamında suç sayılabilir.
Altın dedektörleri, yer altındaki altın nesneleri tespit etmek için tasarlanmıştır. Bu dedektörlerin derinlik tespiti kabiliyeti, cihazın teknolojisine ve arazi koşullarına bağlı olarak değişir. Genellikle, altın dedektörleri 1 ila 3 metre arası derinlikten altın nesneleri tespit edebilir.
Altın dedektörü evde kullanılır ancak isabetli sonuç vermeyebilir. En isabetli ve verimli sonuçlar altın dedektörü için açık arazi kullanımıdır. Altın dedektörü, ev içinde bulunan tavan ve zeminlerin yapısındaki demirleri ve duvarlara bulunan kolon demirlerinden dolayı verimli çalışamayacaktır.
Para ve mücevherler
Nakit para, altın, gümüş gibi değerli takılarınız ve gözlük, saat gibi önemli aksesuarlarınız her an elinizin altında, el bagajınızda olsun.
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Dedektör bulundurmak yasalken dedektör ile herhangi bir yerde arama yapmak yasal değildir. Bu durum için yasal izninizin olması gerekir. Dedektör ile bölgenin taranması ya da toprak altındaki define için yeraltı görüntülemesi yapılması yasaktır ve izin gerektirir.
Bu işin kanuni olup olmadığını soruyorlar. Maden arama ruhsatlı alanlarda altın aramak mevzuata aykırı, onun dışında doğadaki bütün derelerde altın aramanın bir sakıncası yok.
Kazı yapılacak ya da define araması yapılacak olan bölgeye en yakın müze müdürlüğüne ya da mülki amirliğine giderek gereken izni almanız gerekli olacaktır. Başvuru yapabilmeniz için dilekçe, aranacak bölgenin tam konumu ve bölge haritası gibi belgeler talep edilecektir.
Tarihi eser bulmak amacıyla izinsiz kazı veya sondaj yapan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır. İzinsiz olarak define araştıranlar üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Bulunan definenin Hazine ve Maliye Bakanlığınca geçer akçe olarak değeri tespit edilir. Define Hazineye ait arazide bulunmuşsa yüzde ellisi define arayıcısına; özel veya tüzel kişilere ait arazide bulunmuşsa yüzde kırkı define arayıcısına, yüzde onu ise mülk sahibine verilir.
Hadi gel, Türkiye'de altın madeni nerelerde çıkarılır görelim! Uşak: Uşak'ta bulunan Kışladağ Altın Madeni'nde yılda yaklaşık 13 ton altın çıkarılıyor. Buna göre Uşak, Türkiye'de en çok altın çıkarılan il olma özelliği taşıyor.
Dedektör ile arama yapmak serbet mi? Define dedektörleri ile araştırma faaliyeti yapmak yasal olarak bir cezası yoktur.
En iyi markalar olarak; Groundtech Metal Detectors, Conrad Metal Dedektorleri, Alman Tero Vido, OKM ve Treasurehunter3D modellerini sizlere önerebiliriz. Define Dedektörleri metal ayırma özelliğine sahip dedektör teknolojileridir.
Yargıtay kararlarına göre “Kendi arazisinde define aramak suç mu” sorusuna olumlu yanıt vermek mümkündür. Neresi olursa olsun ve hatta kendi arazisi bile olsa yetkili makamların bilgisi ve izni olmaksızın hiç kimse define arayamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri