Hatay'da, doğada kendiliğinden yetişen defne ağaçlarının meyvelerinin kaynatılmasıyla elde edilen defne yağı, kozmetik sektöründe kullanılmak üzere Fransa ve Fas'a satılıyor.
Yaz kış yaprağını dökmeyen bir bitkidir. Ülkemizin Akdeniz kıyıları başta olmak üzere Ege, Marmara ve Karadeniz kıyıları ile bu kıyıların iç kısımlarında yetişir.
Doğal ortamda defne ağaçlarının yaprakları birçok sektörde kullanılıyor. Toros Dağları'nda yetişen ve yaprağı yağ, sabun, kozmetik ürünleri yapımında kullanılan defne ağacının, Türkiye'deki üretiminin yüzde 60'ını karşılayan Mersin'deki yetişme alanları genişletilecek.
Hatay'da köylülerin, dağlık arazilerde kendiliğinden yetişen defne ağaçlarının meyvelerinden çıkardığı yağlar, pazar sıkıntısı yaşanmadan ihraç ediliyor. Köylüler dağlık arazilerdeki defne ağaçlarının meyvelerini kimi zaman çırpma yöntemiyle kimi zaman da elle topladıktan sonra kazanlarda saatlerce kaynatıyor.
Ana yayılış alanı Akdeniz havzası ve Anadolu olan Defne Türkiye'de bütün kıyı şeridinde doğal olarak görülür. Apollon efsanesine ev sahipliği yapan Hatay'dan başlayarak Kuzey doğu Karadeniz'e kadar yayılış gösterir ve subtropik iklimin etkisi oranında iç bölgelere kadar gidebilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Türkiye'de tüketilen Akdeniz defnesi güvenli ve zehirsiz bir türdür. Ancak defne olarak bilinen diğer bitki türleri ile karıştırılma ihtimali vardır. Çit olarak kullanılan ve kiraz defnesi denilen bitki türünün zehirli olma tehlikesi bulunur.
Antik dönemde Akdeniz'de bütün kıyı şeridinde görülen ve Akdeniz elementi olan defnenin ana yayılış alanı Akdeniz Havzası ve Küçük Asya'dır. Defne, Türkiye başta olmak üzere Cezayir, Belçika, Fransa, Yunanistan, Meksika, Fas, Portekiz, İspanya ve Kanarya Adaları gibi ülkelerde de yayılış göstermektedir.
Memleketimizde bilhassa Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinin sahil kısımlarında bulunur.
Defne ağaçlarından topladığımız defne tohumlarını ayıklıyoruz. Sonra kazana koyup iki gün süren kaynatma işleminden geçiriyoruz. Kazandan boşalttıktan sonra leğenlerin içine koyup eziyoruz ve çıkan yağı süzgeçten geçirip tekrar iki saat boyunca kaynatıp, üste çıkan yağı alıyoruz” dedi.
Defne yağını bir temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz. Cildinizdeki yaralara, sivilce kaynaklı oluşan izlere defne yağı uyguladığınızda azalma görebilirsiniz. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için defne yağı kullanmanız her zaman faydanıza olur.
Defne ormanları, doğu Atlantik, özellikle Azorlar, Madeira Adaları ve Kanarya Adaları'nda 400 ila 1200 metre yükseklikte bulunur.
Laurus Nobilis diğer ismi ile Defne ağacı yaprak dökmeyen ağaç çeşitlerinden bir tanesidir.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Defne Yaprağı Yağı Direkt Cilde Sürülür mü? Defne yaprağı yağı, cilde uygulanabilir ancak doğru şekilde kullanılması gerekir. Doğrudan cilde uygulamadan önce, bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Bu, cildin tahriş olmasını önler ve yağın cilde daha kolay nüfuz etmesini sağlar.
Doğan Baharatçılık 1 kg Defne Yağı ürününün 3 farklı mağaza içerisinden en ucuz teklifi 902,40'dir.
Defne tohumu yağı, tohumların preslenmesi ile elde edilir. Baharatlı aroması ile hoş bir kokusu vardır. Bu yağ, dahili ve harici olarak kullanılabilir. Dahili yöntemdeki en yaygın kullanımı suya eklenerek içilmesidir.
Defne yağı, onarılmak istenen bölgeye sürülerek kullanılır. Saç bakımı için defne yağı kullanmak isteyenlerin ise, defne yağını saça sürerek uygulaması gerekir. Defne yağı, zeytinyağlı yiyeceklere 1 tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde dökülerek de kullanılabilir.
Saç diplerinde yer alan ölü derilerin atılmasını sağlayan defne yağı, dolaşımı canlandırarak saçlarınıza daha fazla oksijen gitmesini sağlar. Böylelikle saçlarınız güçlenir ve gürleşmeye başlar.
Defne Tohumu uçucu yağının birkaç kullanım yolu bulunmaktadır. Bunlar: losyon, saç bakımı, masaj yağı ve komprestir. Saç bakımı için şampuana veya saç kremine ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde losyonunuza da ekleyip karıştırabilirsiniz.
Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Fazla kullanım alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
- Bitkisel sabit yağdır. Nasıl Kullanılmalı: 3 damla Defne Tohumu Yağının 1 çay bardağı suya damlatılarak kullanılması tavsiye edilir. Kargo ve İade süreçleriyle ilgili bilgi için tıklayın. Satın aldığınız ürünü 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Defne Yaprağı Sıkça Sorulan Sorular
%71 indirimle Defne Yaprağı 20 gr 9,90 TL'ye, %44 indirimle Doğan Baharat Doğal Defne Yaprağı 50 gr Paket 24 TL'ye sahip olabilirsiniz.
- Defne ağacının gövdesinin alt tarafı gri üst tarafı ise yeşil olarak bilinmektedir. - Defne ağacının yaprakları en kısası 6 cm en uzunu ise 12 cm olarak ölçülmüştür. - Ağaç yapraklarının genişliği ise 2 cm ile 4 cm arasında değişkenlik gösterir. - Defne ağacının yaprakları kokuludur.
Son defne ormanlarının 10 bin yıl önce ortadan kalktığı düşünülmektedir. Bugün bu ormanların ufak çaplı kalıntıları Güney Türkiye, Kuzey Suriye, Güney İspanya, Orta Portekiz'in kuzeyi, Kuzey Fas, Kanarya Adaları ve Madeira'da görülebilmektedir.
Latincesi Laurus Nobilis olarak bilinen defne bitkisi yaygın olarak Akdeniz ve Avrupa'nın güney bölgelerinde yetişmektedir. Ülkemizde ise ağırlıklı olarak Bursa, İstanbul, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Balıkesir, Antalya, Rize, Muğla, Trabzon, Mersin, İzmir, Maraş ve Yalova'da yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri