Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.
Defne yaprağının aromatik kokusu böcekleri evden uzaklaştırıyor. Bunun yanı sıra defne yaprakları evi güzel kokulandırmak ve kötü kokuları uzaklaştırmak için de kullanılır. Hamam böcekleri ise defne yaprağı kokusunu sevmezler.
Defne yaprakları entomolojide kavanozları öldürmede aktif madde olarak kullanılmıştır. Ezilmiş, taze, genç yapraklar bir kağıt tabakasının altına kavanoza konur. Serbest bıraktıkları buharlar böcekleri yavaş ama etkili bir şekilde öldürür ve numuneleri rahat ve kolay monte edilmesini sağlar.
Keskin Kokulu Nane
Lavanta ve kadife çiçeğinde olduğu gibi nane çiçeğinin kokusu da böcek uzaklaştırma konusunda tam bir uzmandır.
İlgili 45 soru bulundu
Haşereleri uzaklaştırmaya katkıda bulunur. Bitlere karşı doğal bir ilaç olarak da kullanılabilir.
Limon yağı, portakal yağı, lavanta yağı, nane esansı ve sedir yağı gibi bitkisel yağlar da böceklerin hoşlanmadığı şeyler arasında yer alıyor. Bu ve benzeri yağları evinizin belli bölgelerine damlatabilir ve böceklerin uzak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Böcekleri uzaklaştırır
Kahvenin özellikleri onu harika bir doğal böcek kovucu yapar. Yapmanız gereken tek şey, duvarlardaki çatlaklara veya böcek istemediğiniz herhangi bir yere biraz kahve serpmek. Böcek ısırıklarından korunmak için kendinize bile sürebilirsiniz.
Kara ve sivrisinek, karınca, hamamböceği, fındık faresi ve keneleri uzak tutmak için tarçın, öjenol, limon otu, ıtır (sardunya) çiçeği ve nane yağını su ile karıştırarak spreyli bir şişeye koyun ve ihtiyacınız oldukça üzerinize püskürtün.
Sinek ve arılara lavanta, fesleğen, ada çayı, kahve
Balkona da lavanta ektiğiniz genişçe bir saksı koyabilirsiniz. Ayrıca lavanta pire ve güvelere karşı etkilidir, bu nedenle kuru lavanta çalıları evin uygun köşelerine asılabilir, kıyafet dolapları ve çekmecelere küçük lavanta bohçaları konulabilir.
Kırsalda yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı olan defne yaprağı ile ilgili Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bazı köylerde “kota” dolduğu gerekçesiyle defne yaprağı toplamak yasaklandı. Bartın'da kırsal alanda kendiliğinden yetişen defne yaprağı, ailelerin gelir kapısı oldu.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Adaçayı ve defne yaprağının evde bulunan nazar, kötü enerjiden arındırarak ortamda bulunan kişilerin rahatlamasını sağlar. Defne yaprağı yakmak, ortamdaki kötü enerjiyi azalttığı için kişilerin daha dingin ve sakin hissetmesini sağlar. Özellikle stresli ortamlarda çalışanların kafalarının rahatlamasına yardımcı olur.
Spreyleyerek kullanım yapabileceğiniz bir şişeye sirke koyun ve mutfak tezgahlarınıza uygulama yapın. Küçük böcekleri uzak tutmanıza yardımcı olacaktır. Aynı şekilde evinizin girişine de uygulama yapabilirsiniz.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
5. Nane. Kuru haliyle yemeklerde, taze haliyle ferah içeceklerde kullanılan nane, aynı zamanda böcekleri uzak tutan bitkilerden biri! Karınca ve farelerin, kokusundan dolayı pek hoşlanmadığı taze nane saksılarını kapınızın, camlarınızın önüne yerleştirebilirsiniz.
Böcekler ve karıncalar tarçın kokusundan hoşlanmaz ve genel olarak bu kokuyu aldıkları bölgelere gitmezler. Bu nedenle, bitkilerinizi karıncalar ya da minik böcekler sarıyorsa saksının dibine toz tarçın serpiştirerek onları uzaklaştırabilir hatta yalnızca çubuk tarçın koyarak da aynı etkiyi yakalayabilirsiniz.
Çamaşır suyu hamam böceğini öldürür mü? Sorusu çok fazla kişi tarafından sorulur. Çamaşır suyu ile hamam böceği öldürmek mümkündür. Hatta eğer hamam böceği yuvasına çamaşır suyu dökerseniz kısa zamanda hamam böceklerinin yok olduğunu görebilirsiniz.
Sık sık toprak havalandırılması ve değişimi yapmak bitkilerin korunması sağlayacaktır. Bunun dışında böceklenen bitkilerin yanından diğer çiçeklerin ayrılması gerekir. Çiçeklerin sulanma oranlarına mutlaka önem verilmelidir. Çiçeklerde böceklenmeye ne iyi gelir sorusuna sirke ve aspirin cevabı verilebilmektedir.
Karanfil yağı en çok diş ağrılarının ve ağız kokusunun giderilmesinde kullanılır. Ayrıca sinek ve böcek kovucu olarak da kullanılabilir.
Okaliptüs yağı ile kekik yağının da böcekleri uzak tutucu etkisi olduğu biliniyor. Bu arada sarımsak yemenin de zararlı haşeratları uzak tutmada faydalıdır. Lavanta, karanfil, Citronella ve Okaliptüs yağları da binlerce yıl boyunca sinek ilacı yerine kullanılmıştır.
Hamam böceklerini öldürmeyen ancak uzak tutan çözüm
Hamam böceğini kovan bitkilerden edinebilirsiniz. Özellikle defne yaprağı ve limon kabuğu hamam böceklerinin en sevmediği kokulardır. Evinize bunları koyarak hamam böceklerinin gelmesini engelleyebilirsiniz.
Böcekler özellikle ıslak alanlarda daha fazla yaşayan canlılardır. Aynı zamanda kullanılmayan eşyalar, eski kıyafetler, kutular, koliler, oyuncaklar ve daha pek çok işe yaramayan malzemelerin bulunduğu alanlarda böceklerin daha iyi yaşadığı belirtilmektedir.
Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz.
Bir de evlerde böcek türlerini uzaklaştırdığı için yünlü kumaş türü eşyaların saklanmasında ve paketlenmesinde naftalin eklenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri