Taze defne yapraklarını hava almayan bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz.
Defne yaprağını en iyi saklama yöntemi koyu renge sahip cam bir kavanoza hava almayacak bir şekilde dizmenizdir. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ettiğinizde ilk günkü gibi tazeliğini korur. Uygun saklama koşullarında defne yaprağı bir yıl raf ömrüne sahiptir.
Defne Yaprağı Nerelerde Kullanılır? Defne yaprağı Akdeniz ülkelerinde yaygın olarak et ve sebze yemeklerine aroma vermesi için kullanılır. Farklı kültürlere ait mutfaklarda yahni, sosis, balık ve deniz ürünleri, çorbalara eklenerek tüketilir. Taze veya kurutulmuş olarak et yemeklerinin yanı sıra makarnalara eklenir.
Bakliyat saklanırken içine defne yaprağı eklemek, kavanozun üstünü tuz ile kaplamakta bakliyatın saklama süresini uzatacaktır. Bakliyatı buzdolabında cam kavanozda veya bez torbalarda saklamak en doğru saklama yöntemidir.
Öncelikle defne yaprakları yıkanıp kurutulur. Güneş gören bir alana (balkon veya teras gibi) temiz bir örtü serilir. Yapraklar birbirine değmeyecek şekilde örtünün üzerine dizilir. Kurutma işlemi ortalama 7-15 gün arası sürer.
İlgili 32 soru bulundu
Örneğin, kurutulmuş baharatlar, kurutulmuş bitkilerden daha uzun süre dayanma eğilimindedir ve baharat ne kadar bütün veya daha az işlenmiş olursa, raf ömrü de o kadar uzun olur. Kurutulmuş otlar genellikle 1-3 yıl dayanır.
Defne Yaprağı Tütsüsü Ne İşe Yarar? Defne yaprağını tütsüsü, yakıldığından ortama güzel bir koku yayar. Bu kokunun etkisiyle beraber negatif enerji dağılarak pozitif iyonlar ortama dahil olur. Böylelikle stresin azalmasını, olumsuz ruh halinin düzelmesine zemin hazırlar.
Su kaynatıldıktan sonra demlik veya çaydanlığa alınır ve üzerine defne yaprakları eklenir. Defne yapraklarının suya salınması için demlenmesi gereken süre ortalama 5-10 dakikadır. Ancak istenilen yoğunlukta bir çay elde etmek için süre uzatılabilir veya azaltılabilir.
1 bardak suyun içine 2-3 defne yaprağını ekleyelim. Defne yapraklarını suyun içine ilave ettikten sonra ortalama 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzerek tüketebilirsiniz. Çayın tadını yumuşatmak için bal, şeker ya da limon ekleyebilirsiniz.
Defne yaprağı, bakliyatlarda oluşabilen böcekleri önlemektedir. Kavanozda ya da bez torba içinde saklayacağınız bakliyatların içine 1 adet defne yaprağı ekleyebilirsiniz. Bakliyatları uzun süre bozulmadan saklamak için ekleyeceğiniz defne yaprağı sayesinde, böceklenme ve küflenmeye karşı önlem almış olacaksınız.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Defne yaprağı, en iyi sonuçları yaz aylarında kurutarak elde eder. Bu nedenle defne yaprağı genellikle Haziran ve Temmuz aylarında kurutulur. Bu dönemlerde bitki yaprakları en taze, aromatik ve lezzetli olur.
Ayaklar için birebir
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Aynı zamanda ayak mantarını da iyileştirici etkisi vardır. Defne yaprağını ayakkabınıza koyduğunuzda tabanlarınızdan gelen faydayı hissedeceksiniz.
Defne yaprağı tütsüsü
3 adet kuru defne yaprağını ateşte renk değiştirene kadar ısıtın. İstediğiniz ortamda bir tabağın içinde gün bitimine kadar tutmanız iyi gelecektir.
Defne yaprağını suyun içinde iyice kaynatın ve 5 dakika demlenmesi için bekleyin. Soğuduktan sonra suyu süzün ve yüzünüze sürün. Düzenli kullandığınızda 1 ay gibi kısa bir sürede cildinizin ipek gibi yumuşak ve parlak olmasını sağlayabilirsiniz.
Defne yaprağı çayı sağlığa oldukça faydalıdır. Özellikle doğru yöntemler ile demlenen bu defne yaprağı çayı düzenli olarak tüketilmelidir.
Defneyaprağı çayı vücut direncini sağlayarak hastalıkların oluşumunu engellemektedir. Böylece vücut güçlü ve canlı hissetmektedir. Aynı zamanda da zararlı maddelerin birikmesine engel olmaktadır. Tüm bu sebeplerden dolayı defneyaprağı çayının sabahları uyandıktan sonra aç karnına içilmesi önerilmektedir.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
Defne Yaprağı Sıkça Sorulan Sorular
%71 indirimle Defne Yaprağı 20 gr 9,90 TL'ye, %44 indirimle Doğan Baharat Doğal Defne Yaprağı 50 gr Paket 24 TL'ye sahip olabilirsiniz.
İltihap önleyici özelliği ile nam salan defne yaprağı, suyu kaynatılarak alternatif şekillerde fayda sağlanabiliyor. Özellikle kadın hastalıkları için defne yaprağının suyuna oturmak, tedavi edici olabiliyor.
Güzel kokulu bir bitki olan defne ağacının yaprakları kötü enerjiyi yok ettiğine inanılır. Aynı zamanda umudun ve başarının simgesidir. Defne ismi, barındırdığı güzel anlamlar dışında Kuran-ı Kerim'in herhangi bir yerinde yer almamaktadır. Günün Önemli Manşetlerini Kaçırmayın!
Bu iş bidattır, caiz değildir.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri