Yüksek oranda antioksidan içeren defne yaprağı çayı cilde çok iyi gelmektedir. Defne yaprağı çayı iştah açmasının yanı sıra uykuyu da düzenler. Öksürüğe iyi gelen defne yaprağı balgam da söktürmektedir. Ayrıca defne yaprağı çayı tüm hastalıklara karşı vücudu da güçlendirir.
Yemekten sonra şişkinliği dindiren ve sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olan defne yapraklarını çay olarak içebilirsiniz. Vücutta zararlı maddelerin birikmesini ve fazlalıkların boşaltım yoluyla atılmasını kolaylaştıran defne yaprağı bu özelliğiyle kişilerin formunu korumasına da katkı sağlıyor.
İki ya da üç adet defne yaprağını bir su bardağı kaynamış suyun içine ekleyerek on dakika demlenmeye bırakın. Bu arada çay hem demlenecek hem de içilmesi gereken kıvama gelecektir. Demlenen çayı yapraklardan arındırmak için süzgeç kullanabilirsiniz. Bu şekilde hazırlanan defne çayını afiyetle içebilirsiniz.
Defne yaprağı ayrıca iltihap önleyici özellikleri ile bilinir. Romatizmaya bağlı kas ağrıları, burkulmalar ve eklem ağrılarının giderilmesine yardımcı olur. Bu bitki ayrıca grip veya soğuk algınlığı durumunda solunum yollarının temizlenmesine yardımcı olur ve öksürük, bronşit ve sinüziti giderir.
Defne yaprağını hamile ve emziren bayanların kullanmaması gereken bir bitkidir. Merkezi sinir sistemine zarar verebilir. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum sistemine zarar verebilir. Defne yaprağını alerjisi olanlar kullanmamalıdır.
İlgili 44 soru bulundu
Defne yaprağı çayı vücuttaki yoğun terlemeyi azaltır. Bunun yanı sıra göz sağlığını korur ve şişkinliği de azaltır. Yüksek oranda antioksidan içeren defne yaprağı çayı cilde çok iyi gelmektedir. Defne yaprağı çayı iştah açmasının yanı sıra uykuyu da düzenler.
Kullanılan defne türü Laurus nobilis olarak bilinen Akdeniz defnesidir. Zehirli defne türleri olduğu için hangi türünün kullanıldığından emin olmak gerekir. Yaban defnesi, Arabistan defnesi gibi türleri zehirlidir.
Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır. Bunların yanı sıra kas gevşetici olarak kullanılabilir.
Defne yaprağı idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir. Çünkü genel olarak enfeksiyonlara karşı önleyici ve koruyucu özelliği vardır.
1 bardak suyun içine 2-3 defne yaprağını ekleyelim. Defne yapraklarını suyun içine ilave ettikten sonra ortalama 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demlenen çayı süzerek tüketebilirsiniz.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONUNU GEÇİRMEK İÇİN
100 gr defne yaprağını 3-4 dakika kaynatarak demlenmeye alın. Bu suyu banyo yapacağınız suyun içerisine karıştırın ve üzerine oturun. Hazırladığınız karışım idrar yolu enfeksiyonlarına ve rahim hastalıklarına iyi gelecektir.
Bağışıklık sistemini desteklediği belirtilen defne yaprağı çayı, ödem attırıcı özelliği ile detoks listelerinin vazgeçilmez üyelerinden biridir.
Defne yaprağı ağrı kesici: Doğal bir ağrı kesici etkisi bulunan defne yaprağı, burkulma ve eklemlerde meydana gelen ağrılara oldukça faydalıdır.
•Defne yaprağı çayı hazırlarken ilk önce 1 su bardağı suyun içine 2-3 defne yaprağı ekleyin. Daha sonra ilave ettikten sonra 10 dakika demleyin. Demlenen çayınızı iyice süzüp afiyetle tüketebilirsiniz. •Günde 2 kez defne yaprağı çayı tüketebilirsiniz.
Bereket ve zaferin timsali olan defne yaprağı, cüzdana konduğunda cüzdandaki bereketin arttırdığına inanılır. Paranın bereketlenmesi için cüzdana ya da çantaya üzerine para resmi çizilmiş defne yaprakları konulması tavsiye edilir.
Yemeklerde ve şerbetlerde de kullanılan defne yaprağı, insan sağlığına birçok faydaya sahiptir. Defne yaprağı boğazda enfeksiyon oluşumlarında kullanılabilir. Çayı yapılarak tüketildiğinde, enfeksiyona sebep olan mikropların ölmesini sağlar. Böylece solunum yolu rahatsızlıklarının giderilmesinde yardımcı görev görür.
C ve A vitamini bulunan defne yaprağı, bağışıklık sistemini güçlü tutar. Defne yaprağının içerisinde bulunan antioksidan ve demir, kalp sağlığına da iyi gelir. Öksürüğe iyi gelir ve balgam söktürücü etkisi vardır.
Ağrılara ve bağ dokusuna iyi gelir. Defne yaprağı, yağı, tohumu romatizmada inanılmaz etki gösteriyor. Düzenli kullanım şartı ile defne yaprağı sayesinde romatizma ağrılardan kurtulabilirsiniz" dedi.
Plan gereği 2005 ve 2008 yıllarında köylülerin belli zamanda defne yaprağı, adaçayı ve kekik toplamalarına izin verildi. 2009'da getirilen yasak 2013 yılında 20 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında kaldırıldı.
Latince adı Laurus nobilis olan defne ülkemizde Akdeniz Defnesi olarak da bilinmektedir. Defnegiller familyasının Laurus cinsini oluşturan bitki türlerinin ortak adıdır. Latince adı Laurus nobilis olan defne ülkemizde Akdeniz Defnesi olarak da bilinmektedir.
Defne yaprağı yandığı zaman yaydığı güzel koku vücudun daha fazla sineol, pinen, elimisin salgılanmasını sağlar. Bu baş ağrısı ve yorgunluğa iyi gelir. Sizi rahatlatır ve ağrınızı alır. *Solunum sistemini rahatlatır.
Kırsalda yaşayan vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı olan defne yaprağı ile ilgili Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bazı köylerde “kota” dolduğu gerekçesiyle defne yaprağı toplamak yasaklandı.
Özellikle su iyice kaynatılmalıdır. Hemen ardından ise 3 adet defne yaprağı da bu suya konulur. yaklaşık 4 dakika kadar çay demlenir. Bunun ardından ise çay süzülerek 8 dakika beklenir. Bu çayın tadı sert olur ise 3 yemek kaşığı süt ve ya bal ile tatlandırılır.
Defne Yaprağı Bereket Ritüeli: Cüzdana Defne Yaprağı Koymak
Bolluk ve bereketi arttırmak için cüzdanınıza veya çantanıza bir defne yaprağı koyun. Yaprağı paralarınız ve kredi kartlarınız ile birlikte muhafaza edin. Yaprağın üzerine para sembolleri çizebilir, adınızı ya da niyetinizi yazabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri