MUHARRİR BU YA adlı eser, Kitap > Edebiyat, Kurgu > Deneme, Eleştiri kategorisinde İkinci El olarak satıştadır.
Ahmet Rasim'in "Muharrir Bu Ya" adh eseri, yazann cesitli dergi ve gazetelerde yaymlanrms makalelerinin biraraya toplanmasi sonucu meydana gelmistir. Bu eserdeki makaleler yazann uzun meslek hayannda kazandirdrgr bilgi ve tecriibeye dayamr. Inceledigim bu kitabm baskisi 1990 yilma aittir.
Ahmet Rasim (1342/1924). Matbuat Hatıralarından Muharrir, Şair, Edip.
Hatıra kitaplarının başlıcaları: Darüşşafaka ve gazeteciliğe başlama günlerini anlatan Gecelerim (1927), ilk okul çağını ele alan Falaka (1927), İstanbul'un eski sefahat alemlerini anlatan Fuhş-ı Atik (1922), Sultan Hamid devri Babıüli'sini tanıtan Muharrir Şair Edip (1924) vb.dir.
CİDDİYET VE MİZAH (Cidd-ü Mizah - Ahmet Rasim Bütün Eserleri: 7)
İlgili 36 soru bulundu
Tasvir-i Efkâr gazetesinde yayımlanan makalelerden oluşan Eşkal-i Zaman'da Ahmet Rasim, İstanbul'un gündelik yaşamını, vapurları, tramvayları, sokakları, esnafı, insan tiplerini, döneminin toplumsal sorunlarını kendine özgü üslubuyla anlatıyor.
Falaka, Ahmet Rasim'in çocukluk günlerini anlattığı, 1927'de yayımlanmış anı kitabıdır.
Ahmet Rasim'in günümüze ulaşan 140'ın üzerinde yapıtı bulunmaktadır. Gerçekçi gözleme ağırlık verdiği kaleminden çıkan en bilindik eserleri Falaka, Afife, Gülüp Ağladıklarım, Osmanlı İmparatorluğunun Reform Çabaları İçinde Batış Evreleri yer almaktadır.
Kadın İsterse Kitap Açıklaması
Edebiyatın ve özellikle romanın sevilmesinde ve geniş kitlelere yayılmasında büyük rolü olan Esat Mahmut Karakurt'un eserlerini Bilgi Yayınevi yeniden okurla buluşturuyor.
Ahmet Haşim empresyonizm ve sembolizm akımlarından etkilenmiştir.
Geniş okur kitlelerine ulaşan düz yazılarının yanı sıra roman ve öykü türünde de eserler veren Ahmet Rasim, İlk Sevgi adlı öykü derlemesinde karanlık hikâyeleri, renkli bir üslupla anlatır.
Edebiyatın ve gazeteciliğin duayen ismi Ahmet Rasim'in 1913 yılının Ramazan ayında yayımlanan bu yazıları, birbirinden güzel hikâyecikler ve tarihi anekdotlarla farklı bir Ramazan okuması deneyimi sunuyor.
Hüseyin Rahmi Gürpınar Tesadüf romanında toplumun bir başka yönünü, fal ve büyüden medet uman insanların yalan içinde geçirdikleri hayatlarını trajikomik bir hikâyeyle ortaya koyar.
Aruz veznini Türkçeye kusursuzca uygulamak için çalışmış bir Tanzimat dönemi şairidir.
Bu tezde Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden biri olan Hüseyin Rahmi (Gürpınar) tarafından 6 Ağustos 1908- 14 Aralık 1908 tarihleri arasında yayımlanmış olan Boşboğaz ile Güllabi mizah gazetesi incelenerek hem bu dönemin mizah yayıncılığı örneklenmeye hem de bir mizah gazetesi aracılıyla II.
Ahmet Rasim'in en bilinen eseri çocukluk hatıralarını, geleneksel mahalle yaşamını ve çocukluğunda okuldan korkmasına neden olan falaka cezasını anlattığı “Falaka” isimli eseridir.
Falaka, insanların genellikle ayakları uzun bir sopa veya benzer bir şeye kıpırdamasına müsaade etmemek için bağlandıktan sonra sopa, cop veya benzer cisimler ile vurmak ile gerçekleşir.
Döneminin İstanbul hayatına dair birçok ayrıntıyı zapta geçirip bugünlere birbirinden güzel mektuplar ulaştıran Ahmet Rasim, Hamamcı Ülfet romanında, her yazarın kolay kolay kalem oynatamayacağı, en fazla üstünkörü değinip geçeceği bir dünyayı anlatıyor.
Ahmet Rasim'in tecrübesiz Aşk başlıklı Eseri Üzerine Değerlendirmeler.
Ramazan Sohbetleri Kitap Açıklaması
Edebiyatın ve gazeteciliğin duayen ismi Ahmet Rasim'in 1913 yılının Ramazan ayında yayımlanan bu yazıları, birbirinden güzel hikâyecikler ve tarihi anekdotlarla farklı bir Ramazan okuması deneyimi sunuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri