Defne yaprağının en önemli özelliği kendine has kokusu ve aromasıdır. Keskin kokusu nedeni ile özellikle et yemeklerinde ve balık marine yapımında kullanılan defne yaprağı, balık çorbası ve pilavlara da eklenir. Hindi ve tavuk haşlaması yapıldığında tencere dibine konularak tavuğun ve hindinin etsi kokusunu alır.
Ambarda saklanan buğday, un gibi besinlerin içlerine defne yaprağı koymanın yanında ambarların içine defne yaprağı tütsüsü yakılırdı. Böylece ambarlar böcek, sinek ve güve gibi canlılardan korunurdu.
Ülkemizde defne yaprağı kurutularak yemeklerde ve şerbet yapımlarında kullanılır. Faklı bir tat veren defne yaprağı salça yapımında da tercih edilir. Süs bitkisi olarak evlerde de yetiştirilen defne yaprağı, soğuk havaya karşı oldukça duyarlıdır.
Cüzdana Defne Yaprağı Koymak
Bereket ve zaferin timsali olan defne yaprağı, cüzdana konduğunda cüzdandaki bereketin arttırdığına inanılır. Paranın bereketlenmesi için cüzdana ya da çantaya üzerine para resmi çizilmiş defne yaprakları konulması tavsiye edilir.
İlgili 34 soru bulundu
Defne Yaprağı Bereket Ritüeli: Cüzdana Defne Yaprağı Koymak
Yanınızda taşıyacağınız bu defne yaprağı size para, bolluk ve refah getirecektir. Dükkanınız varsa kasanızın altına veya içine de bir defne yaprağı koyabilirsiniz. Bu, başarıyı ve yeni müşterileri çağıracaktır.
Defne yaprağının uç kısmı yakıldıktan sonra bakır ya da plastik bir kabın içine bırakılır. Yapısı gereği kuru bir bitki olduğu için kolay bir şekilde yanan Akdeniz defnesinden 2 ya da 3 tane yakmak yeterli olacaktır.
Bakır bir kap alın. Defne yapraklarını tek tek yakarak kabın içine atın. Bu tütsüyü evin içinde gezdirebilirsiniz.
Defne Yaprağı Yakmak: Defne Yaprağı Ritüeli
Umut, kahramanlık ve başarı simgesi olarak kabul edilen defne yaprağı yakmanın eski tarihlerde büyüyü bozduğuna inanılırdı. Günümüzde defne yaprağı tütsü olarak kullanılır ve ferahlatıcı etkisi ile rahatlatır.
Buraya balık figürleri, ağlarda sayısız balık olan bir resim, filler (7 fil), akvaryum koyabilirsiniz. Bunların dışında bir çanak pirinç, biraz bozuk para hatta varsa altın renkli para figürleri de yerleştirebilirsiniz. Bir de bereket kesesi hazırlayarak onu da yerleştirebilirsiniz.
Yıkadığımız pirinçlerimizi de ekleyip pirinçler cam gibi gözükene kadar yani 2 dakika kadar kavuruyoruz. Sonra üzerine 1 çay kaşığı zerdeçalı, 1 tane defne yaprağını ve tereyağımızı peşine de sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
Özellikle et yemekleri için hazırlanan soslara eklenen defne yaprağı, balık yemeklerinde marine yapımında kullanılır ve pilavlara eklenir. Balık çorbası gibi sulu yemeklerde kullanılan bitki, hindi ve tavuk haşlarken tencerenin dibine konur.
Ama haşlarken içine defne yaprağı, tane karabiber, kereviz sapı, vs. gibi lezzet arttırıcı eklentiler yaparak lezzetini katlayabilirsiniz diyet yemeklerinizin. Sakın öyle karamsar olmayın yani. Azıcık özen gösterdiğiniz takdirde her şeyi yiyebilen insanlardan çok daha lezzetli menüler yaratabilirsiniz.
Kozmetik amaçlı çok faydalı olan defne yaprağı, elde edilen yağ ile antiseptik özellikliğe sahip. Defne yaprakları ile hazırlanan banyo bayanların adet öncesi gerginlik ve ağrılarına iyi gelirken, romatizma ağrılarını dindirmek içinde çok etkili.
Yağı tencereye alıp eti, rendelenmiş soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavuruyoruz. Ardından et suyunu, defne yapraklarını, tuz ve karabiberi ilave edip pişmeye bırakıyoruz. Pişince defne yapraklarını içinden çıkarıyoruz.
Cuma günü defne yaprağı yakarsanız;
Bu sebeple, defne yapraklarını yakmak ve sindirmek bağışıklık sisteminizi artırma kapasitesine sahiptir. Nazardan koruyan defne yaprağı tütsüsü, ortamdaki negatif enerjiyi pozitife dönüştürerek kişilerin rahatlamasını sağlar.
15-20 yaprağı bir litre suda kaynatır oturma banyosu şeklinde kullanırsanız hemoroid tedavisinde yardımcı olur. Demlenerek hazırlanan defne çayı ise günde 1 çay bardağı olarak tüketildiğinde, bilhassa gece yatmadan önce romatizmal ağrılara ve kireçlenme önleyici olarak yardımcı olur..
Vatandaşlar, Musa dağından defne yaprağı toplayarak aile bütçelerine katkı sağlıyorlar. Defne yaprağının kilosu ise 1.500 TL'den alıcı buluyor.
Bunun için ihtiyacınız olan şeyler: Çakmak, çelik bir kap ve 4 5 adet defne yaprağı. Kurutulmuş defne yapraklarını ezin ve tutuşturun. Evinizin her odasında dolaştırın. Tütsü gibi yaktığınızda çıkan duman, negatif enerjiyi dağıtacak.
Üzerlik otu nazar olduğuna inanılan evlerde yakılır ve oradaki kötü enerjiyi dağıttığına inanılır. Geçmişten gelen bir gelenek olan üzerlik otu yakmak, pek çok kişi tarafından alternatif tıp olarak tercih edilmektedir.
Üzerlik tütsüsü (nazar otu tütsüsü olarak da bilinmekte) yüzyıllardır Anadolu'da düğünlerde, cenaze törenlerinde, kötü bir olaydan hemen sonra veya iyi bir olaydan sonra yakılarak kötü enerjiyi ve nazarı uzaklaştırmak için kullanılıyor.
Uzakdoğu ve Orta Asya geleneksel tıbbında asırlardır nefes darlığı, bronşit, kuvvetli öksürük ve nezle gibi hastalıkların tedavisi için yağ buharının solunması yöntemi uygulanır. Sıcak ve korunmasız ortamlarda ise yakılan çörek otu tütsüsü, böceklerin yaklaşmasını engeller.
Taze defne yapraklarını hava almayan bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. Zamanla rengi değişenleri atın. On günde bir kontrol edin. Bununla birlikte, taze defne yapraklarının aroması acı olabilir ve kurutulduktan sonra aroma daha tatlı hale geldiğinden, genellikle kullanılmadan önce kurutulur.
Doktor kontrolünden sonra anlattıklarım yapılırsa daha etkili ve isabetli olur. Daha sonra 7 adet defneyaprağı üzerine 3 Ayetel Kürsi ve 1 Fatiha okunup, demleyip için. Böylece o gece rüyanızda büyünün çözüldüğünü görebilirsiniz.
Defne yaprağının zararları kişiden kişiye değiştiği gibi kullanım sıklığı ve miktarı da zara verip vermediği konusunda önemlidir. Hamile ve emziren annelerin defne yaprağı tüketmesi zararlıdır. Şiddetli bir şekilde koklandığı zaman solunum yollarına zarar vermektedir. Fazla kullanımı alerjik reaksiyon gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri