Değer vermek bir şeyin karşılığını hak edilen ölçüde vermek şeklinde ifade ediliyor. Verilen önem ve sevgiyi ifade etmek için de bu deyim kullanılabiliyor.
sevmek ve değer vermek.. ikisi arasında derin anlam farklılıkları yok ama her zaman seviyor olmak, değer verdiğin anlamına gelmez. oysa değer vermek içerisinde mutlak bir sevgiyi taşır.
Eğer bir insana gereğinden fazla değer verirsen karşılığında alacağın tek şey gereğinden fazla nankörlük olur. Bunu sakın unutma.
“O kişinin seçilmiş olmasını, o ilişkinin sürdürülüyor olmasını” bir değer olarak görme hakkını ise karşı tarafa tanımazlar. Çoğu zaman karşıdakinin bundan minnet duymasını beklerler. “İlişkiyi yaşıyor olmayı” kendisi için bir değer ölçüsü olarak görmek, genelde bir savunu yaklaşımıdır.
Değer sözleri, karşı tarafın sizde ifade ettiği anlamı ifade etmek için kullanılan özel ifadelerdir. Bu sözler aşk ifade ettiği gibi vefasızlığa yönelik de kullanılabilir. Ayrıca, karşı tarafa gereğinden daha fazla değer verildiğinin de göstergesi olabilir.
İlgili 40 soru bulundu
saygı göstermek, saymak, değer vermek.
İki taraf olarak birbirinize bağlılık duyduğunuza, birbirinizin sadakatine, partnerinizin koşulsuz sevgi ve desteğine karşı güven duymak her sağlıklı ilişkinin temelinde yatan özelliklerden biri. Partnerinizin size güvenmesi ve sizin ona güvenebilmeniz, ilişkiye belli bir rahatlık getirir.
Değer kavramı, öncelikle genel anlamda kişinin nesne ile ilişkisinden doğan nitelik olarak anlaşılır. Bu anlamda değer öznel bir görüş açısından değerlendirilir. Dolayısıyla değer kişiden kişiye değişebilmekte, farklı türde değer düzeyleri ortaya konulabilmektedir.
Muarrib on X: "Kime kendi kıymetinden fazla değer verdiysem, mutlaka kendisine verdiğim değer miktarınca değerini düşürmüştür. İmam Şafii #kafayıarapçaylabozduk https://t.co/miCWQgCZQ0" / X.
Değerli Olmak:
Değer; taşıyanın herhangi bir durumda veya zamanda değil, genel olarak bir niteliğidir. Sadece ihtiyaç anında değil,iyi günde de kötü günde de bizdeki olumlu algısının değişmemesidir. Bu genel düzeyinin nedeni ise, sahip olduğu vasıflardan çok; kişiliği, hayata bakışı, davranışı bize karşı yaklaşımıdır.
Adam Smith, 1776 yılında yayınladığı 'Milletler Zenginliği' adlı kitabında, “Bir maldan elde edilen toplam faydayı kullanım değeri belirler ve bir malın diğer malları satın alma gücünü ise mübadele(değişim) değeri belirler.” demiştir.
İnsanın kendi içinde hissettiği o gerçek sevgi; kişiye ve nesneye kişinin bütün içtenliği ile davranmasıdır. Karşımızdaki kişiye onun isteklerine, hayallerine, umutlarına ve sıkıntılarına ortak olmak ve gösterilen bütün bu çabayı hiçbir karşılık beklemeden mutluluk içerisinde yapmaktır.
Gerçek sevgi, dört elementten oluşur: iyilik, merhamet, neşe, ve sakinlik. Sevgi dolu iyilik, diğerlerine mutluluk verebilmektir. Ancak, siz mutluysanız başkalarına mutluluk verebilirsiniz. Kendinizi kabullenip sevdiğinizde başkalarına da mutluluk vermeniz mümkün olur.
Çok fazla sevmenin olumsuz bir durum olmadığını vurgulayan Erol, duygular aşırı olduğunda davranışların kontrol edilemez hale geleceğini ve kişiye zarar verici olabileceğini belirtiyor. Öyle ki yaşanan bu yoğun duygular kişinin algılarını daraltıp bazı şeyleri görmesini de engelliyor.
Titus'a (1946, 333) göre değer, “bir değere sahip olan veya değerli olan olumlu özelliklerdir”. Örneğin, iyilik ve güzellik bir değer iken kötülük ve çirkinlik ise, kötü değerlerdir.
Değerler, çok kabaca, önemli olarak kabul ettiğimiz ihtiyaçlarımızdır. Bizi içten içe güdülerler ve onları deneyimliyor olmak bizi tatmin eder. Değerler çoğunlukla tek kelime ile ifade edilebilirler. Örneğin: Güven, özgürlük, adalet, dürüstlük, sadakat, şefkat, saygı…
Bunlar: Estetik, teorik, ekonomik, siyasi, sosyal ve dinî değerlerdir. Her değer boyutu kendine özgü değerler içerir. Estetik değerlerde şekil ve ahenk önem arz ederken; teorik değerlerde gerçekliğe ulaşmak önemlidir. Teorik değerlerde en önemli kavramlar; muhakeme, gözlem, eleştiri ve rasyonel düşüncedir.
Sağlıklı ilişki nasıl olur, sorusunun cevabı olarak; sevgi, saygı ve güvendir, diyebiliriz. Sağlıklı ilişki aslında, iki insanın sevgi, saygı ve güven içerisinde hayatı paylaşmasıdır. Sağlıklı ilişkide bireyler birlikte vakit geçirmekten keyif alır ve birbirlerinin özel alanlarına saygı duyar.
ilişki ve doyum aracı olan çeşitli yapılar arasındaki karmaşık etkileşimleri içeren çok yönlü bir eylemdir. Temelde üreme amaçlı olmasına rağmen, aynı zamanda bir zevk kaynağı, doğal bir gevşeticidir. Karşılıklı olarak tatmin edici yakınlık ve ilişki için kişinin öz saygısını ve çekicilik duygusunu desteklemektedir.
Toplumumda evliliğe doğru gittiği düşünülen ilişkiler için söylenen ciddi ilişki, yüzeysel bir birliktelikten çok, dürüstlük, hakikat, özgürlük, saygı ve samimiyeti barındıran bir ilişkidir.
Özdeyiş, vecize, aforizma ya da özlü söz; düşünce, duygu ya da ilkeleri kısa ve öz bir biçimde anlatan sözlerdir. Kimi zaman motto, kelamıkibar ve ülger olarak da anılırlar. Özdeyişlerin söyleyeni genellikle bellidir; ancak bazı sloganlaşmış özdeyişlerin kim tarafından yaratıldığı bilinmeyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri