Bir incinin yüzeyi ne kadar temiz, pürüzsüz, lekesiz ve darbesiz ise o kadar değerli olur. Minik leke ve darbelerin olması yansıma ve parıltısını etkilediği için kalitesini düşürecektir. Yüksek kaliteli incilerin keskin ve ayna işlevinde bir yansımaya sahip olduğunu görebilirsiniz.
İnci kolyenin gerçek olup olmadığını anlamak son derece kolaydır. İlk olarak incinin bir bıçak yardımı ile üzerinin kazınması gerekir. İşlemi 5 dakika gerçekleştirdikten sonra kazılan yeri elinizle silmeniz gerekmektedir. Eğer herhangi bir deformasyon olmadıysa hakiki inci olduğunu söyleyebiliriz.
Ancak gerçek bir siyah inci çok değerli ve pahalı olduğundan oldukça fazla taklidi yapılmıştır. Koyu parlak siyah bir inci, çok nadir bulunur ve oldukça pahalıdır.
Doğal gerçek incilerin çoğu, pembe, mor, mavi, yeşil, altın, sarı, gümüş ve siyah renk tonlarıyla beyazdan griye değişen renklerde gelir. Ayrıca kültür üretimi sayesinde siyah incilere günümüzde daha çok rastlanmaktadır.
Hakiki incilerin fiyatı 9 bin liradan başlıyor 30 bin liraya kadar çıkıyor. Bir de havuzlarda yetişen inciler var, onlar da inci ama havuzda yetiştiği için makbul değil. Bu inciler 500 liraya satılıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Kadınlar kendilerine yakıştırdıkları ve beğendikleri şık inci kolyeyi satın alırken dikkat etmeleri çok önemlidir. Satın alma işleminden önce gerçek inci kolye satan online mücevher bayileri bulunmaktadır. Bunlara başvurabilirler. Ayrıca kuyumcular da sattıkları mücevherleri sertifikaları ile satarlar.
Aslında bakıldığında istiridye incisi fiyatları oldukça değişiklik göstermektedir. İstiridye incisinin fiyatlarının ne kadar olduğu üzerine yapılan araştırmalarda söz konusu inci tanelerinin 9 bin TL ile 30 bin TL arasında değişiklik gösterdiği görülmektedir.
Bu şekilde anlaşılmıyorsa basit birkaç yöntemle anlaşılabilir. Gerçek inci tanesi, incinin sürekli doğurmasından dolayı şekilsiz olur hep büyür yanlardan şişer ve bölünürek doğurur.
İnci, istiridye gibi bazı kabuklu deniz hayvanlarının içinden çıkarılan, genellikle süs eşyası olarak kullanılan küçük tane. Bunlar, küçük, yuvarlak, yüksek değerli, sert, sedef rengindedirler.
Sezgi yeteneğini artırır. Gerçek inci güç ve yücelik duygusu uyandırır. Şans taşı olarak da bilinen incinin talihi açtığına inanılır. Öz güveni artırır, cesaret verir, albenisi olan ve dikkat çekici yapan bir taştır.
İnci, doğurganlığını ve anne sütünü arttırmaya yardımcı olur. Akciğer ve böbrekler için oldukça faydalı mineraller içerir. Hatta kemikte duyulan ağrılara, hiç geçmeyen migren ataklarına, mide, dalak ve bağırsakta oluşan rahatsızlıklar ve hastalıklara karşı da oldukça etkilidir.
- Kirli inciler az miktarda yumuşak sabun ve su solüsyonuyla temizlenebilir. Fakat asla incilerinizi sıvıya daldırmayın. Böyle durumlar için sadece nemli bir bez kullanmaya özen gösterin. - İncirlerinizi asla amonyak veya sert deterjan içeren solüsyonlarla temizlemeyin.
İşte incinin gerçek olup olmadığını anlama yöntemleri. İnci dünyadaki değerli taşlardan bir tanesidir. En değerli süs eşyaları arasında yer almaktadır. Eski çağlardan beridir inci değerli taşı en çok kullanılan süs taşlarından bir tanesi olmuştur.
Gerçek inciyi ayırt etmek için, inciyi ateşe tutmak yeterli olacaktır. Gerçek inciler ateşten etkilenmez ve herhangi bir değişiklik gözlemlenmez.
*İncilerin uzun süre kasalarda veya kapalı yerlerde saklanması, kuruyup matlaşmalarına neden olur. O yüzden sık sık takmak ve düzenli bakım, incilerin hava alarak kendilerini yenilemelerini sağlar. *İncileri saklamak için en uygun ürün yumuşak kadife keselerdir.
İnci Kullanımında dikkat edilmesi gerekenler? İnci kalsiyumkarbonattan oluşur. Sirke de İnci erir. İnci Kullanımında sirke ve diğer tüm asitlerle limon suyu, tuz ruhu vb… Kesinlikle temas ettirilmememlidir.
Bu güzel taşı giymek zihninizi aydınlatır, ruh halinizi iyileştirir ve size kendinizi sevmeyi öğretir. Olumlu ve canlandırıcı duyguları artırırken olumsuz duyguları ve öfkeyi sakinleştirip yatıştırdıkları da bilinmektedir. İnci takı takmak size bilgelik getirir, sevgi dolu ve enerji taşımanıza yardımcı olur.
İstiridye kendini korumak için bu yabancı maddeyi “incinin annesi” adı verilen sert, katı, güçlü ve parlak yapıdaki sedef mineraliyle sarmaya başlar. Zaman geçtikçe daha çok sedef ile kaplanan bu yabancı madde en sonunda parlak ve sert bir taşa dönüşür. İşte bu taşa inci denir.
İnci, deniz ve okyanus da yaşayan yumuşakçaların (istiridye ve midye) içlerinde oluşmaktadır. Bu deniz canlıları ılıman ve sıcak iklimi severler. Yumuşakçaların içlerindeki inciler doğal bir süreçten geçerek kendiliğinden oluşur. Havuzda da yetiştirildiği çok sık görülmektedir.
Evet, yumurtlayan inci gerçektir. Yumurtlayan inci, istiridyelerin içine yerleştirilen bir yapay parçacığın etrafında sedef bir madde birikmesi sonucunda oluşan bir inci türüdür. Böyle incilerin oluşumu, doğal incilerin oluşumuna benzer.
İstiridyelerin içindeki inci bir servet kaynağıdır. Kabukları arasında kalan kum veya kurt gibi yabancı maddeleri sedef salgılarıyla örterek inci meydana getirirler. İnci 2-3 yılda meydana gelir. Basra Körfezinde Seylan Adaları, Bahreyn Adaları çevresinde ve Kaliforniya sahillerinde inci istiridyeleri avlanır.
İncinin bulunduğu yumuşakça ve suya bağlı olarak incilerin beyaz, kahverengi, pembe, siyah, altın ve mavi renkleri mevcuttur.
Gramı altından daha pahalı olan inciler mevcut. Elimde gramı 2 bin 500 liraya satılan inci var" dedi. Uzman isim, "Altından 4 kat daha değerli. Son dönemde inciye rağbet var. 10 ila 15 bin lira arasındaki inciler daha çok talep görüyor.
İnci üretimi için Türkiye'deki istiridyeler çok uygun değil, Endonezya'da mesela bu çok yaygındır, denizin ortası alabildiğine, gözünüzün alabildiğine istiridye şamandıraları, çiftlikleriyle doludur ama o istiridyelerden buraya getirmeyiz.
Bir istiridye yaşamı boyunca en fazla bir defa inci meydana getirebilir. Tatlı su incileri sedeflerinde, deniz istiridyelerinden daha az organik madde oluşur. Göller, Akarsular yada Yetiştirme Havuzlarında Organik materyallerin azlığı, bu incilere benzersiz ve cam gibi farklı bir parlaklık katmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri