En iyi pişirme tekniklerinden biri ise, delikli pizza tepsisi yardımıyla gerçekleştirilen işlemdir. Hamurun temas ettiği yüzeyde delikler bulunur. Bu delikli yüzey sayesinde ısı kolayca hamurun yüzeyine iletilir. Her yer homojen bir şekilde pişer.
Delikli pişirme tepsisi
Delikli pişirme tepsileri, nem ilaveli pişirme programında küçük ekmek, ekmek, kek ve mükemmel pizzalar gibi çıtır yiyecekleri pişirme ve fırında patates kızartması için idealdir.
Delikli pizza tepsisi kullanıyorsanız fırının ortasında ızgara üzerinde kullanın. Eğer daha kalın bir fırın tepsisi kullanıyorsanız, orta sıranın bir altına yerleştirebilirsiniz ızgarayı ve tepsiyi.
Pizza Tepsisi Modelleri
Hamurun zemine yapışmaması, orantılı biçimde ve istendiği gibi pişmesi, verilen şeklin bozulmaması vb. amaçlara bakıldığında pizza tepsisinin üretildiği malzemenin özellikleri ön plana çıkar.
Delikli tavalar, içerisine konulan hamurun zeminle temas etmeden daha hijyenik ve daha homojen pişmesini sağlayan, hamurun fermantasyonundan başlayıp, pişmesine ve tezgahta sunumuna kadar geçen zamanda üreticinin vazgeçilmez yardımcılarıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Pizza taşı, ev tipi fırınlar için özel olarak üretilen pişirme aracıdır. Yüksek ısıya dayanıklı bi pişirme taşı ısıyı homojen şekilde dağıtarak hamurun tam kıvamında ve taş fırın lezzetinde pişmesini sağlar. Pizza, lahmacun, pide, ekmek gibi hamur işlerini pişirmek için kullanabilirsiniz.
Mermer hızlı ısınıp uzun süre ısısını muhafaza ettiği için fırında pizza yaparken mermer kullanarak tıpkı dışarıda yediğiniz o nefis pizzalardan yapabilirsiniz. Hatta fırında yapacağınız pek çok yemek için tepsi olarak mermeri kullanabilirsiniz.
Pizza taşını fırın ızgara telinin üzerine yerleştirin ve 200 °C'de yaklaşık 60 dakika ısıtın. Pizza taşın ardından tamamen soğumasını bekleyin. Artık pizza taşını kullanabilirsiniz.
Belli kablo gruplarının tavanda ya da duvar üzerinde bir arada güvenli şekilde taşınmasını sağlayan sisteme kablo tavası denir. Kablo tavası ülkemizde genellikle galvanizle kaplanmış sacdan yapılmış malzemelerden üretilmektedir. Kablo tavası işlevi bakımından basit ama çok önemlidir.
Paslanmaz çelik, dökme demir veya seramikten yapılmış tencere ve tavaları tercih edin. Bu malzemeler çok daha güvenlidir ve gıdalarınıza kimyasal madde bulaştırmaz.
Lezzet denilince akla gelen ilk pişirme gereçlerinin başında demir döküm tavalar geliyor desek abartmış olmayız. Bu tavalar yüksek ısıya dayanabiliyor, ısıyı eşit miktarda her yere dağıtıyor. Ağır ağır sebzelerin, etlerin sularını kaybetmeden pişirilmesine yardımcı oluyor.
Bir çatal yardımı ile kabarmaması için hamurumuzun üzerinde delikler açalım, önceden ısıttığımız 200°C fırında yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sonrasında dilediğiniz malzemeleri kullanarak pizzanızı istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
bir pizza sipariş ettiğiniz zaman pizzanızın ortasında üç ayaklı masa benzeri bir nesnenin olduğunu görürsünüz.. bu nesnenin amacı pizzanın sıcaklığından dolayı eğilen pizza kutusunun ısmarladığınız ve yemeğe can attığınız pizzanın yüzeyine yapışmasını önlemektir...
Pizza Tepsisi Alırken Boyut ve Malzeme Faktörleri
Hamurun pişirildiği bu kaplar, farklı maddelerden yapılabilir. Örneğin; granit, teflon, taş, çelik gibi çok çeşitli alaşımlardan üretilebilir. Sağlık açısından durumuna ve pişme kalitesine göre seçim yapabilirsiniz.
Pizza kare kutuya konulduğunda boşluklar meydana gelir ve bu sayede dilimleri almak daha rahat olacaktır. Yuvarlak kutuya yerleştirilen pizza kalıp gibi tam oturacağından rahat bir yemek yeme biçimi olmaz. Aynı zamanda pizzacılar genellikle bu boşluklara pizza sosları ve baharatlar koyarak değerlendirirler.
Klasik pizza hamurunun içinde 3 bardak un, ayçiçek yağı, 1 paket kuru maya, 1 bardak ılık su, tuz ve toz şeker kullanılır. Hamuru hazırlarken ilk olarak maya ve şeker karıştırılarak çözünmesi beklenir.
Çift sıfır yada tek sıfır buğday unu esnek, gevrek ve hazmı kolay bir pizza için şart. Pizza yapımı için özel pizza unları internette mevcut .00 un bulamıyorsanız eğer ve beyaz ekmek unu kullanacaksanız protein oranı %11-12 civarında olmalı. Alacağınız unun etiketindeki protein oranını (gluten) kontrol edin.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra açmaya devam edilerek istendiği kadar büyüdüğünde, 2-3-4 cm. kalınlıkta olmalıdır.
Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Tepsi çeşitleri içerisinde kullanılacak yer ve sunum değerlendirmesine göre ulaşabileceğiniz onlarca tepsi şekli ve modeli bulunur. Bu modeller içerisinde cam tepsi, melamin tepsi, çelik tepsi, ağaç tepsi ve benzer malzemelerden üretilmiş yuvarlak, dikdörtgen, kare tepsiler bulunur.
Ayrıca pano içinde kullanılan kabloların düzgün bir şekilde korunması ve pano içinde takip edilmesini sağlar. Kanalın kenarları aralıklı yarıklar bırakılarak imalatı yapılır. Bunun sebebi kabloları havalandırarak oluşabilecek ısınmaları önlemektir. Ayrıca kablo geçişlerinin kolay olmasını sağlamak içindir.
PPS CD M kablo kanalı kesme aleti genişliği 125 mm'ye, kalınlığı 2.5 mm'ye kadar olan kablo kanalı ve kapaklarını pürüz bırakmadan keser. 500 mm uzunluktaki kolu ve özel yapısı sayesinde kablo kanalları tek bir hareketle kolayca kesilebilir.
Sıcak daldırma galvaniz kaplama demir sacın çinko eriğine batırılmasıdır. Sac yüzeyinin en az 45 mikrometre çinko ile kaplanması ile imal edilir.
Sadece Alt Pişirme: Altı Çıtır, Üstü Yumuşak
Çıtır çıtır pizza hamuru için hazırladığınız pizzayı bir de bu programda pişirmeyi deneyin, pişman olmayacağınıza eminiz! Eğer pizzayı fansız programda pişirirseniz her tarafı aynı anda pişeceğinden üzerindeki malzemeler daha hızlı pişip yanabilir.
Lezzetinin ve tadının bozulmaması, malzemenin istenilen kıvama gelmesi için mutlaka belli bir derecede pişmesi gerekir. Genel olarak pizza fırında 180 ile 200 derece arasında değişkenlik gösteren miktar üzerinden pişirilir. Bu şekilde pizzayı pişirmeyi suretiyle rahatlıkla servis etmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri