Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Denetimciler ne kadar maaş alır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Denetimciler ne kadar maaş alır?

Kamu sektöründe çalışan denetçiler, genellikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre maaş alırlar. Bu skalaya göre, denetçi olarak görev yapan bir kişinin maaşı 2023 yılı için en düşük 17.680 TL ile en yüksek 41.573 TL arasında değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Denetçi olmak için ne yapmak gerekir?

Denetçi olmak için üniversitede 4 yıl eğitim alınmalıdır. Devlette denetçi olmak isteyen kişiler için gereken süre ise uzamaktadır. Çünkü Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girilmesi gerekir. Sınava hazırlanma ve sınav sonrası atanma süreci ise genellikle 1-2 yıl sürer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulbogazicienstitu.com

Denetimci ne iş yapar?

Denetçiler, şirketlerin, hükümet kurumlarının veya diğer kuruluşların işleyişlerini denetleyen profesyonellerdir. Denetçiler, şirketlerin finansal beyanlarını, mali durumunu, iş süreçlerini, yönetim uygulamalarını, işletme etiğini ve yasal uyumunu incelerler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sertifika.subu.edu.tr

Kaç çeşit denetçi vardır?

Denetçi, bağımsız ve meslek bilgilerine sahip kişilerdir. Bağımsız denetçi, iç denetçi ve kamu denetçisi olarak üç denetçi türü bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ibaness.org

Denetçi kaç yıl için seçilir?

6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 400'üncü maddesinin ikinci fıkrasına göre, on yıl içinde aynı şirket için toplam yedi yıl denetçi olarak seçilen denetçi üç yıl geçmedikçe denetçi olarak yeniden seçilemez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kgk.gov.tr

İç Denetçi Olmaya Değer mi❓ Bu Maaşlar Kafanızı Karıştırabilir ⁉️

İlgili 26 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Denetçi nerede çalışır?

Denetçi Ne Demek? Denetçi, özel ya da kamu kuruluşlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini denetler. Kamu ya da özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Lise mezunu Baş denetçi olabilir mi?

Baş denetçi olmak için hangi okulu okumak gerek sorusunun tek yanıtı yoktur. Bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin lisans mezunu olması beklenir. Lisans mezunu olan kişilerin aynı zamanda tecrübe sahibi olması talep edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Devlette denetçi nasıl olunur?

Kamuda iç denetçi olma şartları şunlardır:
  1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  2. 5 yıl boyunca devlet memuru olarak veya 8 yıl boyunca uzman olarak çalışmış olmak.
  3. Denetim elemanı ve uzman kadrolarında olanlar için yarışma ve yeterlilik sınavını geçmiş olmak.
  4. Çalışılan alana dair bir üniversite bölümünden mezun olmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulbogazicienstitu.com

Denetçi nasıl çalışır?

Denetçi, özel ya da kamu kurumlarının; yasa, yönetmelik ve genelgelere uygun bir şekilde hareket edip etmediğini denetleyen kişidir. Kamu ya da özel kuruluşlarda faaliyette bulunan denetçiler, teftiş yapar ve gerekli raporları hazırlar. Denetçi olmak isteyen kişilerin uzmanlık alanına göre eğitim almaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iienstitu.com

Denetçi belgesi ne kadar?

Evrakların tamamlanıp ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MERKEZ YAPI DENETİM KOMİSYONU BAŞKANLIĞI' na verildiği andan sonra yapılacaktır. Vize ücreti: 300 TL'dir. (Vize zamanının geçmesi halinde yeniden çıkarma işlemi yapılmaktadır.)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emo.org.tr

Denetçi nasıl seçilir?

Halen uygulanmakta olan sistemde denetçiler Türk Ticaret Kanunu (“TTK”) hükümlerine göre genel kurul tarafından, yani şirkete hâkim olan çoğunluk tarafından seçilir. Denetçiler mutlaka gerçek kişi olmalıdır, pay sahipleri arasından veya dışarıdan seçilebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erdem-erdem.av.tr

Denetçileri kim seçer?

Kamu denetçisi TBMM tarafından seçilmektedir. Kamu Denetçiliği Kurumu; başdenetçilik ve genel sekreterden meydana gelmektedir. Seçim şekli TBMM tarafından gizli oyla yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Denetmen maaşı ne kadar 2023?

Kamu sektöründe çalışan denetçiler, genellikle Devlet Personel Başkanlığı tarafından belirlenen maaş skalasına göre maaş alırlar. Bu skalaya göre, denetçi olarak görev yapan bir kişinin maaşı 2023 yılı için en düşük 17.680 TL ile en yüksek 41.573 TL arasında değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Baş denetçi kim seçer?

Kamu Başdenetçisi Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gizli oyla dört yıl için seçilir. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: insanhaklarimerkezi.bilgi.edu.tr

Baş denetçi kaç yıl?

4 sene öğrenim geçirdikten sonra ve 4 sene işletme tecrübesi ve 2 sene kalite tecrübesinden sonra baş denetçi eğitimi alıp 1,5 ay staj yapıp sınavı verdiğinizde serbest baş denetçi olarak çalışabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isofrm.com

Denetçi kaç kişiden oluşur?

Kat Mülkiyeti Kanunu, kat malikleri kurulunun denetim görevini denetçiye ya da denetim kuruluna verebileceğini açıkça ifade etmiştir. Ancak bunu belirtirken tam olarak “üç kişilik bir denetim kurulu” ifadesini kullanmıştır. Buradan da anlaşılmalıdır ki denetim kurulu TAM OLARAK 3 kişiden müteşekkil olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Denetçi neleri denetler?

Denetçiler, çeşitli alanlarda çalışarak, işyerlerinde çalışma koşullarını, çalışanların güvenliğini, üretim süreçlerini ve ürünlerin kalitesini değerlendirirler. Ayrıca, denetçiler, yönetmelikleri ve standartları izleyen bir işletmenin faaliyetlerini denetler ve uygun olmayan durumları rapor ederler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: uzemigunsem.gedik.edu.tr

Denetçilik Sınavına Kimler Girebilir?

Bağımsız denetçi olmak için yukarıda ilgili alanlar aktardığımız iktisat, maliye, muhasebe, hukuk, bankacılık ve siyasal bilgiler gibi üniversite bölümlerinden mezun olanlar; bağımsız denetçi olmak için ilgili sınavlara başvurabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidesmusavirlik.com

Denetim uzmanı nasıl olunur?

Nasıl Denetim Uzmanı Olunur? Denetim uzmanı olmak için resmi bir eğitim mecburiyeti bulunmamaktadır. Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İktisat, İşletme ve ilgili Mühendislik bölümlerinden en az lisans derecesi ile mezun olarak mesleği icra etmek mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Bağımsız denetim ücreti ne kadar?

1-Bağımsız Denetçi Sayısı:

KAYİK dışında lisans almak için ise 24.000 TL denetim harcı ödemektedirler. Keza her yıl KAYİK için en az 14.966,70 TL KAYİK dışı için ise 7.468,10 TL harç ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denetimtv.com

Denetim firmalarını kim denetler?

Sayıştay, münhasıran kendisine sunulan bağımsız denetim raporlarını esas alarak hazırlayacağı raporu Türkiye Büyük Millet Meclisine sunar. Sayıştay; yapılan andlaşma veya sözleşmedeki esaslar çerçevesinde uluslararası kuruluş ve örgütlerin hesap ve işlemlerini de denetler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sayistay.gov.tr

Mali Müşavirler denetçi olabilir mi?

Aşağıdaki hâllerden birinin varlığında, yeminli mali müşavir, serbest muhasebeci mali müşavir ve/veya sermaye şirketi ve bunların ortaklarından biri ve bunların ortaklarının yanında çalışan veya bu cümlede anılan kişilerin mesleği birlikte yaptıkları kişi veya kişiler, ilgili şirkette denetçi olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halkbankkobi.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT