Cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
CİLDİ CANLI VE GENÇ TUTUYOR
“Araştırmalar gösteriyor ki deniz suyunun içerisinde 90'a yakın faydalı hatta şifalı diyebileceğimiz madde mevcut. Bunların içinde en önemlisi potasyum klorürdür. Potasyum klorür, cildin elastikiyet derecesini artırır ve cilt dış yüzeyini pürüzsüz, canlı ve genç hale getirir.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Cilt, bağışıklık sistemin önemli bir parçasıdır. Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir.
Tuzlu su, cilt için faydalı olsa da tüm tuzlar eşit değildir. Uzmanlar himalaya tuzlu suyun yüz için güvenli olduğunu açıklamıştır.
Tuzlu deniz ve klorlu havuz suyu ise cildi kurutuyor, deri kalınlaşıyor ve pullanma gelişiyor. Bu nedenle cilt bakımının yaza uyum sağlayacak şekilde yapılması, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmak açısından çok önemli.
İlgili 23 soru bulundu
2) Cildi Güzelleştirir
Çünkü deniz suyunun cilde faydaları oldukça fazla. Deniz suyu içerisindeki magnezyum ve hidrat sayesinde cildin genç görünmesine yardımcı olur. Cilde canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki nem oranını dengeler.
Deniz de sağlıksız olur mu demeyin!
Erken yaşlanan cilt ve leke oluşumu: Havuz gibi deniz suyu da ışığı kırarak daha hızlı bronzlaşmaya, bunun sonucunda da leke oluşumuna ve cilt yaşlanmasına neden olur.
Demir ve oksijen molekülleri arasındaki reaksiyona bağlı olarak demir oksit oluşturan paslanma harika bir örnektir. Tuzlu ortamlar, çevresinde bir elektrolit solüsyonu oluşturarak süreci katalize eder. Korozyona maruz kalması için metalin tamamen suya batırılması gerekmez.
Ölü derilerin cildinizden uzaklaşmasına yardımcı olan deniz tuzunun cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olduğu ve doğal bir peeling görevi gördüğü biliniyor. Ayrıca ciltteki sebum dengesini sağlamanız için de doğal bir ajan.
Tuz, ciltte meydana gelen enfeksiyonlara ve bakterilere karşı da oldukça etkilidir. Tuz, cilt beyazlatma etkisi gösterir. Deniz tuzu, cilt lekelerinin oluşumunu önemli ölçüde engeller.
Ayrıca deniz suyunda yüzmenin birçok faydası vardır. Cildin nefes almasının yanı sıra suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket eder. Tüm faydaları elde etmek sadece 20 dakika sürer.
Bakterilerin üremeleri için uygun ortam oluşturan nemli mayoların çıkarılması gerekir. Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duşta yıkanmalı ve sonrasında kuru elbiseler giyilmelidir” diyor.
DENİZ SUYU
Bilindiği üzere deniz tuzlu olduğu için sivilcelerin geçmesinde oldukça etkilidir. l Eğer yazları her gün denize girerseniz sivilcelerden ve buna bağlı lekelerden daha hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.
Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor. Deniz suyundaki mineral tuzlar dolaşımı hızlandırıyor ve cildi sıkılaştırarak ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.
Bu nedenle cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve arkasından yüksek hidrasyon içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır.Vücudumuza ise, hemen banyo sonrası cildin tuttuğu suyu sabitlemek için mutlaka cildin kuruluk derecesine göre su veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır.
Özellikle deniz suyunun içerisinde bol miktarda magnezyum hidrat bulunduğu için tuzlu su, cildin daha genç görünmesini destekler. Ayrıca çözünen tuz da cildin nem dengesini korumasına yardım eder. Tuzlu suda bulunan çinko da tuz ile birleşerek cildin çok daha genç ve sıkı görünmesini sağlar.
Havuz suyu ile kıyaslandığında deniz suyu daha temizdir ancak mikroorganizmalar tuzlu suda hemen yok olmaz. Atık sularının denize karıştığı, şiddetli yağmur sonrası suların denize ulaştığı yerlerde yüzülmesi pek çok rahatsızlıklara zemin hazırlayabiliyor.
· Sivilceleri kurutur ve iltihap giderir. · Gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar. · Cildinizi yumuşatır ve kan dolaşımını hızlandırır. · Cildinizi siyah ve beyaz noktalardan arındırır.
Su molekülleri uzun dalga halinde gelen kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil ışığı daha iyi emiyor. Mavi ise daha kısa dalga boyuna sahip olduğu için kalıyor. Yani mavi ışığın emilme olasılığı daha az olduğu için daha derinlere inip derin suların mavi görünmesine neden oluyor.
10-15 dakika kadar bekledikten sonra ılık suyla ıslattığınız bir bez yardımıyla yüzünüzden nazikçe çıkarın. Daha sonra gözeneklerinizi sıkılaştırmak için yüzünüzü soğuk suyla yıkayın ve her zaman uyguladığınız cilt bakımınızı yapın.
İnme riskini azaltabilirsiniz. Fazla tuz tüketimi merkezi sinir sistemini besleyen damarların tıkanıklık ya da kanamalarının yol açtığı ve ani gelişen nörolojik bir bozukluk olan inme riskini artırır.
Yani deniz suyu içmek, vücuda ihtiyacı olan suyu vermek yerine daha fazla su atılmasına neden olur. Ortalama bir tahminle bir litre deniz suyunun vücuttan atılmasını sağlamak için vücudun en az bir buçuk litre tatlı su almasını gerektirir.
Cilt sağlığını destekler. Deniz suyunun içerisinde bulunan magnezyum hidrat, cildin genç görünmesi için önemli bir mineraldir. İçeriğinde bulunan tuz çözeltisi cildin nemini teşvik eder. Bunun yanı sıra; ciltte bulunan kızarıklık, pürüzlülük, iltihaplı durumlar için iyileştirici etkiye sahiptir.
EYYAMI BAHUR LEKELERİNE DİKKAT!
Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, Ağustos ayının ilk haftasına denk geliyor. Kavurucu sıcakların yaşandığı bu dönemde vücutta, halk dilinde "Denize Ala düşmesi" olarak adlandırılan lekeler oluşur.
Yumuşatır ve hacim ekler
Deniz suyunda bulunan iyot ayrıca saçlara, özellikle yağlı saçlara yardımcı olur. Bu element yumuşaklık ve hacim sağlayacaktır, bu nedenle deniz suyunun saçlarımız üzerindeki faydalarından yararlanmak istiyorsak, sık sık denizde yıkanmak uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri