Denizden çıktıktan sonra güneşlenmeniz ya da güneşin altında vakit geçirmeniz durumunda deniz suyunun doğal saç renginizde açılma sağladığını gözlemleyebilirsiniz. Ancak burada bir uyarıda bulunalım. Eğer saçlarınızda boya varsa, deniz suyu saçınızdaki boyanın akmasına da neden olabilir.
Deniz veya havuza girerken önce saçınızı ıslatın. Çıktıktan hemen sonra da yıkayın. Suyunu havluyla aldıktan sonra koruyucu ürünü tekrar sürün. Saçlarınız boyalıysa, saçınızı bandana veya şapkayla kapatın.
Deniz suyunun tuzlu yapısı, saç tellerindeki nemin kaybına neden olur ve saçlar daha kırılgan hale gelir. Saçların rengini solabilir. Özellikle boyalı saçlarda bu etki daha belirgin olabilir. Kafa derisinde tahrişe neden olabilir.
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyundaki iyot, aslında saçın doğal rengini korur. Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir. Ancak asıl etki, güneşle birleşince ortaya çıkar.
Karbonatı şampuanınıza birkaç çay kaşığı karıştırabilir ya da bir bardak suya bir tatlı kaşığı katarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer saçlarınızda boya varsa, deniz suyu saçınızdaki boyanın akmasına da neden olabilir. Bu sebeple saçınızda boya varsa, bir bone ile yüzebilirsiniz.
Boya akma süresi kullanılan boyanın türüne, renge, duş alma sıklığına ve kullanılan şampuana göre değişebilir. 5 yıkamada akabilen boyalar bulunurken kimi boyalar 28 yıkamaya dek dayanabilmektedir. Kızıl tonları daha hızlı akarken koyu renklerin daha uzun süre dayandığı söylenebilir.
İşte yazın en sevmediğimiz yönü! Hava sıcak, nem saçlarını ve makyajını mahvediyor, sıcaktan bunalıp denize ve havuza giriyoruz klor ve deniz tuzu da boyalı saçlarımıza zarar veriyor!
Yazın saçının güzel gözükmesini kim istemez ki? Ama yazın saç renginizi korumak ve boyanın uzun süre dayanmasını sağlamak ekstra zordur. Deniz suyu, klor ve uzun süre güneşte kalmak rengin daha çabuk akıp gitmesiyle sonuçlanır.
Deniz Suyunun Saça Etkileri
Bunun meydana gelmesi için saçların deniz suyuyla en az 20 dakika temas halinde olması gerekir. Tuzlu suyla ıslanmış saçlarda görülecek en önemli etki saç tellerinde tuz birikmesidir. Netice olarak bu tuz saçları oldukça sertleştirir.
Yaz aylarında saçınızı boyattığınız döneme dikkat etmeniz gerekiyor, çünkü tatil öncesinde saçınızı boyatırsanız güneş, havuz ve deniz nedeniyle saçınızın rengi değişebiliyor. Eğer saçınızı mutlaka boyatmanız gerekiyorsa tatile gitmeden on gün önce boya yaptırmanız rengin korunması açısından önem taşıyor.
Saçlarınızı boyadığınızda sülfatsız şampuanlar artık sizin en yakın dostunuz. Tercihinizi sülfatsız yani tuzsuz şampaunlardan yana kullanmalısınız. Diğer şampuanlar içerdikleri tuz nedeniyle renk ve nem kaybına neden olurken, sülfatsız şampuanlarda bu etki yoktur.
Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor. Saçlar donuk, karışık ve kaba bir görünüm alıyor. Hatta zarar bir derece ileri gidip saç uçlarının kırılmasına neden olabiliyor.
Güneşten koru:
Aynı cildimiz gibi saçlarımız da güneşin zararlı UV ışınlarından etkilenir. Hatta boyalı saçlar güneş nedeniyle solabilir. Bu nedenle saçlarını yazın güneşin altında bulunman gerektiği durumlarda koruma altına almalısın.
Klorlu su saç boyanızın akmasına neden olur. Bu yüzden havuza girerken bone kullanırsanız hem suyu kirletmemiş hem de saçrenginizi korumuş olursunuz.
Kızıl saç rengi akmaya müsait bir saç olduğundan istediğiniz tona ulaşmanız için birkaç kez boyama yaptırmanız gerekebilir. Bunun haricinde saçınızı boyattıktan hemen sonra sürekli olarak deniz suyuna ve güneş ışığına maruz kalmamanız önerilir.
Daha Uzun Süreli Yarı Kalıcı boyalar, 28 yıkamaya kadar sürer; saçınızı hergün yıkarsanız, bu süre yaklaşık 4 haftadır. Kalıcı Boyalarda ise dipleriniz gözükmeye başladığında, yaklaşık 4 ila 6 hafta sonra boyanın yenilenmesi gerekir.
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Havuz veya denize girmeden önce saçınıza portakal yağı, badem yağı veya lavanta yağı sürün. Bu yağı saç diplerinden uçlara kadar uygulayın. Böylece saç derinizde koruyucu bir tabaka oluşacaktır.
İşte hem havuz hem deniz kullanımı saçlara büyük zararlar vermekte ve bunun yanında da röfle, balyaj ve ombre gibi yöntemler uygulanmış boyalı saçların normal görünüşlerine kısa sürede dönmelerine neden olur.
deniz tuzu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet limon tuzunu 1 bardak sıcak suda iyice çözdürün. saat kadar zaman geçirin. Bu yöntemi düzenli uyguladıkça saç renginizin giderek açıldığını, tam bir yaz rengine büründüğünü görebilirsiniz.
Deniz özellikleri, iyot ve tuz, kafa derisinin birçok seviyesini dengelemeye yardımcı olur. Bu nedenle bunu duymamız normaldir. deniz suyu en yağlı tüylere yardımcı olur, özellikle yağ seviyelerini düzenlediği için. Yine de fazla deniz suyu saçlarımızı etkileyerek kurumasına ve eskisi gibi görünmemesine neden olabilir.
Saçınızı limonlu su ile yıkayıp yarım saat bekletip saçları durulayın. Abartmadan haftada 1-2 kere uygulayarak saç boyasını akıtmayı deneyebilirsiniz. Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir.
Kepek şampuanı saç ve saç derisini derinlemesine arındırdığı için saç boyanızın akarak birkaç ton açılmasına da yardımcı olur. Bazı kişiler beyaz sabunun da oldukça işe yaradığını ve hatta kepek şampuanı ile beyaz sabunu da karıştırdıklarını söylüyor. Dilerseniz bu yöntemi de deneyebilirsiniz.
Durumunu değişir. Eğer geçici siyah boyası ile saçlar boyandıysa 4 ya da 5 yıkamada akmaya başlar. Eğer orta ve kalıcı siyah saç boyası kullanıldıysa akma işlemi gerçekleşmez. Aynı zamanda kişinin yapacağı saç bakım işlemleri boyanın akmasını yavaşlatır ya da hızlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri