Deniz suyunun içerisinde barındırdığı mineraller saç rengini açmaya yardımcı olabilir. Bu sebeple denize girdiğinizde ya da deniz suyu ile saçlarınızı yıkadığınızda saçlarınızın renginin açıldığını görebilirsiniz.
Eğer saçlarınızda boya varsa, deniz suyu saçınızdaki boyanın akmasına da neden olabilir. Bu sebeple saçınızda boya varsa, bir bone ile yüzebilirsiniz.
çok ciddi manada saçınızın renginin akmasına. saçınızın karışmasına ve matlaşmasına sebep olur. çünkü deniz suyu alkali olduğu için. yani tuzlu olduğu için. saçım peyaş dengesini yukarıya çekecektir. saçım peyaş dengesi yukarıya çıkarsa. saçın pulcuları daha fazla açılır. daha fazla açıldığında da renk maalesef akar.
Deniz suyu, klor ve uzun süre güneşte kalmak rengin daha çabuk akıp gitmesiyle sonuçlanır. Yazın saç renginizi daha uzun süre koruyabilmek için 6 öneri derledik. Sağlıklı saçlarda, boya hem daha iyi tutar hem daha iyi durur.
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyundaki iyot, aslında saçın doğal rengini korur. Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir.
İlgili 18 soru bulundu
deniz tuzu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 adet limon tuzunu 1 bardak sıcak suda iyice çözdürün. saat kadar zaman geçirin. Bu yöntemi düzenli uyguladıkça saç renginizin giderek açıldığını, tam bir yaz rengine büründüğünü görebilirsiniz.
Ancak, deniz suyunu saçlarınızda kullanmadan önce, aşırı kullanımın saçınızın kurumasına ve kırılmasına neden olabileceğini unutmayın. Ayrıca, tuzlu suyun saçınızda birikmesi saçınızın matlaşmasına ve kırılganlaşmasına neden olabilir.
Limon suyu ile saç boyası akıtma
Limon suyu siyah saç boyası akıtmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İçerisindeki asidik maddeler saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saçlarınızı limonlu su ile haftada 1-2 defa yıkayabilirsiniz. Fazla yıkamak saçlarınızı kurutabilir dikkatli olun.
İşte yazın en sevmediğimiz yönü! Hava sıcak, nem saçlarını ve makyajını mahvediyor, sıcaktan bunalıp denize ve havuza giriyoruz klor ve deniz tuzu da boyalı saçlarımıza zarar veriyor!
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
GÜNEŞ SAÇI YIPRATABİLİR.
Bunun nedeni UV ışınlarının saç pigmentine etki ederek rengini açmasıdır. Burada daha çarpıcı olan haberse UV ışınlarının saçın protein kaybetmesine yol açması, ki bu bir saç yıpranması şeklidir, ve bunun güneşte rengi açılan saçları kurutmasıdır.
Deniz veya havuza girerken önce saçınızı ıslatın. Çıktıktan hemen sonra da yıkayın. Suyunu havluyla aldıktan sonra koruyucu ürünü tekrar sürün. Saçlarınız boyalıysa, saçınızı bandana veya şapkayla kapatın.
Yaz aylarında güneş ışınlarına maruz kalan saçlar, yavaş yavaş açılmaya başlar. Kuaförde yapılan röfle, gölge gibi işlemlerin temeli güneş etkisini taklit etmeye dayanır. Özellikle yaz aylarında normalden daha açık renkler tercih edilmektedir.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun.
Boyalı saçların açılmayacağını söylemiştik ama bir istisna var; tuzlu su. Tuzlu suyun hem doğal, hem boyalı saçlardaki etkisini yaz aylarında bol bol denize giren herkes bilir. Tuzlu su saç tellerindeki folikülleri açarak güneşin etki etmesini kolaylaştırır. Üstelik saçların boyalı olması da bir şeyi değiştirmez.
Eğer ilk kez saçlarınızı doğal renginin üstüne siyaha boyuyorsanız birkaç ay içerisinde akabilir. Ama uzun süredir saçlarınızı siyah renge boyatıyorsanız saç artık o boyayı tutar. Siyah saç tuttuktan sonra saçtan kendi kendine silinip gitmesi neredeyse imkansızdır, ancak siyah saçın saç açıcıyla açılması gerekir.
Deniz suyu, saç rengini açacağı gibi saçı yıpratır. Deniz suyunun bu zararlarından korunmak için, haftada iki kez bakım yapılmalı. Bal, zeytin, susam, portakal ve tatlı badem yağı kullanılabilir.
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Yumuşatır ve hacim ekler
Deniz suyunda bulunan iyot ayrıca saçlara, özellikle yağlı saçlara yardımcı olur. Bu element yumuşaklık ve hacim sağlayacaktır, bu nedenle deniz suyunun saçlarımız üzerindeki faydalarından yararlanmak istiyorsak, sık sık denizde yıkanmak uygundur.
Siyah saç açılırsa ne renk olur? Saç rengin ilk açıldığında turuncumsu, bakırımsı bir renk ortaya çıkar. Ancak kuaförün bu rengi kumral gibi açık kahve bir tona boyayarak bu turuncu rengin oluşmasını engeller. Sonrasında saçlarının zarar görmemesi için arada 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekir.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Siyah saçlar maalesef boya ile açık renklere çevrilemez. Kahve gibi tonlarda boya kullanırsanız, saçlarınızda birkaç ton değişim gözlemlenebilir. Ancak siyah saçı açmak için mutlaka saç açıcı kullanmanız gerekmektedir.
Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor. Saçlar donuk, karışık ve kaba bir görünüm alıyor. Hatta zarar bir derece ileri gidip saç uçlarının kırılmasına neden olabiliyor.
Bu sorunun cevabı ne yazık ki evettir. Klor sarıya boyanmış saçları ya da balyaj ve omre gibi sarışın vurgular yapılmış saçların yeşillenmesine sebep olur.
Saçınızı tuz ile kepekten arındırabilirsiniz Kepeği gidermenin doğal yollarından biri de tuz kullanmaktır. Saçınıza şampuan dökmeden önce, saç derinize biraz tuz dökün ve en az 5 dakika boyunca masaj yapın. Daha sonra durulayın ve kepeklerden kurtulun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri