Bol sıvı alımı çok önemli Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra mutlaka duşta yıkanmalı ve sonrasında kuru elbiseler giyilmelidir. Ayrıca idrar yolu enfeksiyonlarından korunmak için genel önlem olarak, bol miktarda sıvı alınmalı ve özellikle de şeker içeriği düşük meyve suları bolca tüketilmelidir.
Özellikle naylon ve sentetik giysiler olmamasına dikkat edilmelidir. Ayrıca deniz veya havuza girip çıkıldıktan sonra vücutta kalıntılar oluşuyor. Vatandaş mutlaka duş almalıdır.
Aloe vera jelini mutlaka tercih etmeniz yanıkların geçmesi için çok önem teşkil eder. Aloe vera jeli sürülen bölgede acıyı hafifletir ve daha iyi hissetmenizi sağlar. Bundan dolayı aloe vera jeli doktorlar tarafından da öneriliyor.
Bu nedenle cilde mineral içeriği yüksek tonikler ve arkasından yüksek hidrasyon içeriği olan nemlendiriciler kullanılmalıdır.Vücudumuza ise, hemen banyo sonrası cildin tuttuğu suyu sabitlemek için mutlaka cildin kuruluk derecesine göre su veya yağ bazlı nemlendiriciler kullanılmalıdır.
Ciltte D vitamini sentezi hemen başlamadığı için güneşlenildikten sonra en az 1-2 saat duş alınmamalıdır. Duş alınması gerekiyorsa; sabun ve şampuan kullanmadan ılık suyla duş alınmalıdır. Bronzlaşmak için güneşlenilmemelidir. Cilt hasarına neden olan aşırı güneşlenme cildi yaşlandırır ve kansere zemin hazırlayabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Beraberinde doğal şampuanlar, kremler ve bakım yağları mutlaka uygulanmalıdır. Böylece tatil boyunca saçlarınızın ışıltısı ve dolgunluğu aynı kalacaktır. “Denizden çıktıktan sonra saç yıkanmalı mı?” sorusuna kesinlikle “Evet” cevabını verebiliriz.
Yumuşatır ve hacim ekler
Deniz suyunda bulunan iyot ayrıca saçlara, özellikle yağlı saçlara yardımcı olur. Bu element yumuşaklık ve hacim sağlayacaktır, bu nedenle deniz suyunun saçlarımız üzerindeki faydalarından yararlanmak istiyorsak, sık sık denizde yıkanmak uygundur.
Uzun süre suda kalmak cilt tabakasını zedeleyebilir
Cilt, bağışıklık sistemin önemli bir parçasıdır. Sürekli suda kalındığında örtü tabakasında zedelenmeler olabilir. Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir.
2) Cildi Güzelleştirir
Çünkü deniz suyunun cilde faydaları oldukça fazla. Deniz suyu içerisindeki magnezyum ve hidrat sayesinde cildin genç görünmesine yardımcı olur. Cilde canlı ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Ciltteki nem oranını dengeler.
Tuzlu su, akciğerimize saldıran toksinleri ve diğer zararlı elementleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Deniz suyu kalın bağırsakları temizler. Küçük miktarlarda okyanus suyunun yutulması, özellikle çocuklarda kolonun boşaltılmasını kolaylaştırır, vücudu detoksifiye eder ve vücudun enerjisini yeniler.
Enfeksiyon hastalıklarına karşı bu tedbirleri alın
Durgun ve kirli sularda, yüzeyi köpüklü ve yeşil görünümde olan denizde yüzmeyin. Havuz ve deniz suyunu mümkünse yutmayın. Suya atlarken burnunuzu kapatın. Ciltte sıyrık ve kesik alanları varsa, yüzme sonrasında temiz su ve sabunla cildinizi temizleyin.
Deniz ya da havuzdan çıktığında tuzu, klorun ve güneşin etkisini tamamen gidermek için mutlaka duş alman şart. Eve gittiğinde ise, saçlarından günün yorgunluğunu giderebilmen için deniz sonrası şampuan kullanabilirsin.
Uykusuzluğu tedavi eder. Kaslar ile sinirleri sakinleştirerek stresi azaltmaya yardımcı olur. Deniz suyunun içerisinde bulunan mineraller; kaliteli uyku getirici, uykusuzluk tedavisine yardımcı bazı doğal hipnotikleri içermektedir. Üst solunum yolu sorunlarına iyi gelir.
Farklı açıklamalar yapılsa da ortak nokta ' denizden çıktıktan hemen sonra veya bir iki saat sonra duş alınmalı'. Yani denizden çıktıktan sonra gün içerisinde mutlaka duş alınmalı.
Ancak madalyonun bir de öbür yüzü var; dikkat etmediğimiz takdirde deniz de cilt sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. Erken yaşlanan cilt ve leke oluşumu: Havuz gibi deniz suyu da ışığı kırarak daha hızlı bronzlaşmaya, bunun sonucunda da leke oluşumuna ve cilt yaşlanmasına neden olur.
Saç Renginizi Doğal Bir Şekilde Açar
Deniz suyundaki iyot, aslında saçın doğal rengini korur. Deniz suyu, tek başına saç rengini açmaz. Deniz tuzu, saçtaki pigmentleri kaldırma yeteneğine sahiptir.
Halk arasında deniz suyunun göze faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu aktaran Kılıç, “Denizin doğallığına kapılıp su altına gözünüzü açmayın. Sanılanın aksine deniz tuzu göze faydalı değil, aksine gözü kurutur, kızarıklık, yanma batmaya ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir.
Yılda üç defa Şubat, Nisan ve Temmuz aylarının 15. veya 18. günü başlayıp 25. veya 28. günü sona eren tabandaki soğuk su ve yüzeydeki sıcak suyun yarattığı akıntılar körfezi temizler.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Ayrıca deniz suyunda yüzmenin birçok faydası vardır. Cildin nefes almasının yanı sıra suyun içerdiği negatif iyonlar, toksinleri yok etmek için vücutta cilt yoluyla hareket eder. Tüm faydaları elde etmek sadece 20 dakika sürer.
Deniz suyunda bulunan magnezyum ve hidrat, cildin genç ve parlak görünmesi için önemli bir mineral. 2- Sivilcelerin kurutulmasında, cildin yenilenmesinde ve siyah noktaların temizlenmesinde de etkili.
Tırnaklar kaya gibi olur
Tırnaklarınız kırılıyorsa tuz banyosu gerekiyor. Ilık suya biraz deniz tuz ekleyin. İçine tırnaklarınızı batırın 10-15 dakika bekleyin. Haftada 2 kez yaparsanız sağlıklı, kaya gibi tırnaklara kavuşursunuz.
Saçlarımızın sağlıklı olabilmesi için tıpkı cildimiz gibi neme ihtiyacı var. Nem sayesinde saçlarımız daha güçlü, esnek ve parlak oluyor. Ancak deniz suyundaki tuz saçlarımızdaki suyun azalmasını sağlıyor. Bu da saçların kurumasına ve kırılganlığının artmasına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri