Denizli'nin meşhur yemekleri arasında; Yen Böreği, Kuyu Kebabı, Yaprak Sarma, Arabaşı, Zeytinyağlı Patlıcan Gömme, Katmer, Çiğ Dolma, Patlıcanlı Kapama, Çaput Aşı, Biber Tatari, Börülce Böreği, Cızlama, Sucuklu Un Karıştırması, Cerpleme, Pekmezle Kabak Aşı, Hamur Dolması ve Yoğurtlu Köfte yer almaktadır.
Denizli tatilinin sonunda, tatilcilerin sevdiklerine alabilecekleri hediyelik ürünler arasında; horoz heykelleri, magnetler, yanık yoğurt, havlu ve peştamal, Honaz kirazı, Çivril elması, Denizli tütünü, çeşitli boy ve şekilde çanak ve çömlekler, lokum, helva ve şekerlemeler, deri ayakkabı, halı ve kilim, üzüm ve üzüm ...
Üretimin yaklaşık yüzde 90'ı üzüm, elma, kiraz, nar ve şeftali oluşturuyor. Kentte en çok üretimi yapılan meyve üzüm.
İlgili 41 soru bulundu
Denizli Türkiye'de üretilen, kekiğin % 90'unu, çerezlik ayçiçeğin %15‟ini, leblebinin % 80‟ini karşılamaktadır. Denizli kekik üretiminde dünya 1.si, çerezlik ay çekirdeği ve haşhaş üretiminde Türkiye 1.‟si, üzüm üretiminde Türkiye 2.‟si ve süt üretiminde Ege‟nin en büyük 4., Türkiye‟nin en büyük 9. büyük üreticisidir.
Dünyaca bilinen doğa harikası Pamukkale de şehrin simgelerinden biridir. Pamukkale, UNESCO'nun dünya kültür mirası listesindedir.
Pamukkale'de travertenlerden ve Denizli'nin meşhur ürünlleri hediyelik ürünler arasındadır. Ayrıca her sene Buldan Festivali mayıs ve haziran aylarında düzenlenir ve Buldan kumaşı'ndan yapılan ürünlerini inceleyebilirsiniz. Denizli'nin sokaklarında hediyelik dükkanları görmek mümkün.
Denizli'de mutlaka gezmeniz gereken yerler arasında mutlaka Pamukkale Travertenleri olmalıdır. UNESCO Dünya Mirası listesinde olan travertenlerin dünyada eşi benzeri yok. Bunun yanında Kleopatra Havuzunu da görmeden gitmek olmayacağı için travertenlerle birlikte Hierapolis Antik Kentini de gezmelisiniz.
Denizli mutfağının temelini sebzeli yemekler oluşturur. Özellikle patlıcan yemek çeşitleri çoktur. Kuru patlıcan dolması, patlıcan gözlemesi gibi vb. Taratorlu börülce salatası, ebe gümeci salatası, filiz salatası Yöreye özgün salata türleridir.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti 2023 yılında 700 Türk Lirası'dır. 18 yaş altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir.
Pamukkale Travertenleri giriş ücreti 2023 yılı fiyat tarifesini sizler için şu şekilde sıralayabiliriz; Pamukkale Travertenleri giriş ücreti = 400 TL. Antik Havuz giriş ücreti = 150 TL.
Pamukkale Travertenlerini her mevsim ziyaret edebilirsiniz. Kışın havanın soğuk olmasına rağmen Antik Havuzun içerisi her zaman 36 derece civarında oluyor. Bu sayede her mevsim rahatlıkla yüzebilirsiniz. İlkbahar ve sonbahar ayları, Pamukkale Travertenlerini ziyaret etmek için en ideal zamanlar olarak biliniyor.
1883'te Sarayköy, Buldan ve Tavas İlçelerinin bağlanmasıyla "Sancak" haline getirilen Denizli, 1884'te Çal, 1888'de Acıpayam ilçelerinin katılımıyla Aydın'a bağlı mutasarrıflık, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla da 1923'te il olmuştur.
“Tengiz” kelimesi eski Türkçe'de “deniz” demektir. “Tengüzlü” ise bugünkü imlâsıyla “Denizli” demektir. Netice olarak yukarıda ifade ettiğimiz açıklamalarda belirtildiği gibi, kesin bir ad veremiyoruz. Kanaatimizce “Tonguzlu” ve “Tenguzlu” kelimeleri zamanla ağızdan ağıza değişerek “Denizli” şekline gelmiştir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Yaz aylarında ise 40 dereceye varan yüksek sıcaklıklar yaşanan Denizli'yi ve turistik ilçelerini gezmek için en iyi zamanlar, ılık ilkbahar ve denizin tadını çıkarabileceğiniz sıcak yaz ayları.
Denizli, Türkiye'nin bir ilidir. Merkezi Denizli olan ilin nüfusu 2021 yılı itibarıyla 1.051.056'dir. Tekstil sanayi, metal, gıda ürünleri ve yöreye has Denizli horozu ile meşhurdur.
Araştırma sahalarında yetiştirilen tarım ürünlerinin başında; Buğday, Arpa, Pamuk, Ayçiçeği, Elma, Nar, Üzüm, Zeytin, Domates ve Biber gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri