Hasar gören illerde hane başına 10 bin TL olarak yapılan yardım ödemeleri 17 Şubat Cuma günü itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Yardımdan faydalanmak isteyen depremzedeler e-Devlet 10 bin TL deprem yardımı başvuru ekranı üzerinden başvuru işlemlerini tamamlayabilecek.
İl AFAD müdürlüklerimizde ikameti kanıtlayıcı evraklar temin edildikten sonra gerekli kontroller yapılarak afetzedelerin T.C. kimlik numarası üzerinden (Ziraat Bankasına) hane başı destek ödemesi yapılacaktır."
10 BİN LİRA DEPREM YARDIM PARASI NASIL ALINIR, BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamakta olup, destek ödemelerinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı kaydedildi.
DEPREM KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar barınma desteği başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD'ın "Afetzede Barınma Desteği" ekranından yapabilecek.
Bu tespit sonucu, hasar gören konutlarda yaşayan vatandaşlara yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri başlatılmıştır. Depremde konutları hasar gören depremzedeler Hane Başı Destek Ödemesinden faydalanabilirler. Hane Başı Destek Ödemeden faydalanabilmek için başvuru şartı aranmamaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
10 bin TL deprem yardımı için e-devletten başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Ödemeler hane başına yapılmakta olup kişinin Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunmayan vatandaşların ödemeleri ise kimlikleri üzerinden yapılıyor.
Deprem bölgesinde birden fazla evi olan afetzedelere sadece bir konut yapılacak. Ayrıca, büyükşehirlerde aynı ilçede hasarsız başka konutu olanlar afet konutlarından faydalanamayacak. Ayrıca TOKİ tarafından orta hasarlı binalar için de güçlendirme kredisi verilecek.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, nakdi desteğin kimlere yapıldığını; "10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz vardı. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil." sözleriyle açıkladı.
10 BİN TL DEPREM YARDIMI KİMLERE VERİLİYOR
“Yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı” olarak tespit edilen konutlara yönelik 10 bin lira tutarındaki hane başı destek ödemelerinin yapılmaya başlandığı belirtildi.
15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15.000 TL taşınma yardımı yapılıyor, barınma desteği yapılmıyor. Başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır.
DEPREMDE HASAR GÖRMEYEN BİNALAR İÇİN HANGİ YARDIMLAR VAR? Konutlardaki deprem afetlerinde dolayı yaşanan mağduriyetler için yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen afetzede ailelere 10 bin TL destek ödemesi yapılmaktadır.
AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre hane başı desteği yatmamış olan depremzedeler il ve ilçelerde kurulmuş olan AFAD müracaat noktalarına, bölgenin dışında kalan afetzedeler ise il AFAD Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmalılardır.
10 BİN TL DEPREM YARDIMI SONUCU NASIL SORGULANIR? 10 bin TL deprem yardımı banka hesabına yatırılırsa SMS ile bilgilendirme sağlanacak. 10 bin TL deprem yardımı sorgulamasını e-Devlet “Hane Başı Destek Ödeme Sonucu Sorgulama” sayfasından yapılabiliyor.
10 BİN LİRA DEPREM YARDIM PARASI NASIL ALINIR, BAŞVURULAR NASIL YAPILIR? Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamakta olup, destek ödemelerinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayanların ise TC kimlik numaralarına yapılacağı kaydedildi.
Proje sayesinde uluslararası paydaşlardan sağlanan yaklaşık 1 milyar TL'lik insani yardım fonu, depremzedelere ulaşıyor. Birlikte İyilik Zamanı (BİZ) Projesi kapsamında belirlenen ihtiyaç sahibi depremzede ailelere aylık 3 bin TL destek sağlanıyor.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) Depremzede olan herkes ilçe SYDV bireysel başvuru yaparak barınma desteği alabilir. Yüz yüze yapılan görüşmelerde barınma desteği sağlanmasa dahil, yardım alınabilecek uygun adrese yönlendirme yapılmaktadır.
10 bin TL yardım sorgulama TC kimlik no veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Ayrıca Ödemeler yapıldığında vatandaşlar SMS ile bilgilendiriliyor.
Yapılacak ödemeler hasar tespit verileri üzerinden alınan "ikametgah verisi"dikkate alınarak mülkiyeti kendisine ait olmayan yapılarda ikamet eden kişilere de yapılmakta olup bu konuda kiracı vatandaşlarımız hak kazandıkları destek ödemelerini ev sahiplerine ödemeyeceklerdir."
kontroller yapılarak afetzedelerin T.C. Kimlik numarası üzerinden (T.C Ziraat Bankası'na) hane başı destek ödemesi yapılacaktır.
AFAD tarafından yapılan ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına bizzat yatırılmaktadır. Bu nedenle ev sahiplerinin kiracı vatandaşlarımıza ödenen desteği talep etmesi, suç teşkil etmektedir.
İkamet ettikleri konutları yıkık/acil yıkılacak ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5 bin lira, kiracılara ise aylık 2 bin lira barınma yardımı yapılacaktır. 12 ay boyunca verilecek yardımlar için başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır.
Bunun için e-Devlet sitesine girip 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşların ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak.
Depremzede vatandaşlar 22 yerde açılacak 'Yapım ve Dönüşüm Ofislerden' inşaat ruhsatı alıp kendi evini yapmaya başlayabilecek. Ruhsattan iskana kadar her aşamada kontrol Bakanlıkta olacak."
Depremden etkilenen vatandaşların sahip olduğu Afetzede hak sahipliğinden faydalanmaları için başvuru yapmaları gerekiyor. Afetzede hak sahipliği başvurusu turkiye.gov.tr üzerinden veya mahalle, köy muhtarlıkları üzerinden yapılabilir.
Deprem konutları ücretsiz mi olacak? Depremzedelere verilecek konutlar ücretsiz mi olacak sorusunun yanıtı 'hayır. '
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri