Deri ceketler çok narin oldukları için deri ceket bakımı yaparken kumaşın hassaslığına da dikkat etmelisiniz. Uzun süre kullanılan deri ceketler, bir süre sonra rengini kaybedebilir. Deri ceketlerinizin renginin solmaması için zeytinyağı ile vazelin kullanarak deri ceket parlatma işlemini yapabilirsiniz.
Vazelin ve zeytinyağı sayesinde ceketler parlamaktadır. Bir pamuğa az miktarda vazelin ve zeytinyağı sürüldükten sonra ceketin dış yüzünü itinayla silinmektedir. Sonra askıya asılan ceketin yağı emerek nemlenmesi beklenmektedir. Öncesinde kuru bir bez yardımı ile fazla yağ alınmaktadır.
Mutlaka sürülmesi istenirse, bilen birinin sürmesi daha iyidir .. Ayrıca krem yapışkan olduğundan çok toz kendine çekecektir, o yüzden de biz krem, yağ veya vazelin gibi ürünlerin sürülmesini tavsiye etmiyoruz. Deri Montum Yağmurda Çok Islandı, Ne Yapmalıyım ?
Hint yağını, temiz ve yumuşak bir bez yardımıyla deri montunuzun üzerine uygulayarak deriyi yumuşatabilir ve deri montunuzun ömrünü uzatabilirsiniz. Yağlama yöntemi deri ceket parlatma için de çok etkilidir. Derinin sertleşmesine neden olan etkenlerden en önemlisi suya ve sıvıya maruz kalmasıdır.
Ayrıca deri ceket ve montlarınızın belli aralıklarla havalandırarak tozunu almalısınız. Düzenli şekilde bakımı yapılan ve doğru kullanılan gerçek deri ceket ve montlarda soyulma, yırtılma ve yıpranma sorunu yaşanmamaktadır. Bu nedenle aldığınız deri ceket ya da montun gerçek deriden imal edildiğinden emin olmalısınız.
İlgili 21 soru bulundu
Bir parça pamuğu zeytinyağına batırdıktan sonra deri mont ya da deri ceket modelinizi silip 24 saat askıda bekletip bakımını yapabilirsiniz. Zeytinyağını her çeşit deri ürününüz için bakımda kullanabilirsiniz.
Saklama yöntemi de en az kullanma şekli kadar mühim bir konu. Bu yüzden ceketinizi geniş ve destekli bir askı yardımıyla gardırobunuzda saklayın. E, deri doğal malzemeden olduğu için nefes alması gerekiyor. Sakın poşetle kaplayarak gardırobunuza koymayın.
Ayrıca çanta, ayakkabı ve ceket gibi deri ve plastik eşyalarınızda da kullanabilirsiniz.
Bir pamuğa az miktarda vazelin ve zeytinyağını sürün ve ceketinizin çevresini itinayla silin. Daha sonra ceketinizi bir askıya asın ve yağı emerek nemlenmesini bekleyin. Kuru bir bez yardımı ile fazla olan yağı üzerinden almayı ihmal etmeyin. Deri ceket parlatma yöntemlerinden biri de vücut şampuanı ile silmektir.
Hakiki deri ceket bakımı yaparken sadece kuru temizleme işlemi uygulanmalıdır. Eğer ceketiniz çok kirlendiyse temiz suyla bezinizi ıslatıp deri ceketinizi temizleyebilirsiniz. Hakiki deri ceket bakımını ortalama olarak haftada 2 defa yaptığınızda kumaşının ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
Yüz için kullanıldığı takdirde esnekliğini kaybeden cildin eski haline dönmesini sağlamak konusunda etkilidir. Cilde sağladığı nem sayesinde elastikiyet üzerinde olumlu etkiler gözlemlenebilir. Yalnızca yüz için değil, vücudun farklı bölümleri için de kullanılır. Kuru ve çatlamış ellerin onarılmasını sağlar.
Hakiki deri ayakkabıya vazelin sürülmesi konusunda hiçbir şekilde sakıncalı bir durum yoktur.
Vazelin Jel, 1870'den beri kuru cildi korumak ve iyileştirmek için kullanılan orijinal cilt koruyucudur ve bugüne kadar cildinize etkili bir şekilde bakım yapar.
Vazelin, cildi nemlendirerek çatlakları giderir. Cildi besleyen vazelin cilt kuruluğunu ve nasıl oluşumunu önler ve cildin daha parlak olmasını sağlar. Özellikle bilgisayar karşısında çok görülen dirsek ve diz kararması ile birlikte dirseklerde oluşan çatlaklar için vazelin kullanabilirsiniz.
Bir bakım kremi olarak tercih edilebilecekler arasında yer alan vazelin cilt kuruluğunu gidererek cildin gün boyu yumuşak ve nemli kalmasına yardımcı olur. Ciltte oluşan yara, çizgi, çatlak ve yanık gibi durumlarda etkin şekilde kullanılır.
6) Vazelin
Deri soyulması için de kısa sürede hızlı sonuç verir. Derinin soyulduğu bölgeye günde birkaç defa vazelin sürmeniz önerilir. Soyulan derinin çok hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve soyulma sırasında oluşan kaşınmanın önüne geçer.
Hint yağı ve badem yağına ek olarak bir de vizon yağları da sert deriyi yumuşatmak için kullanılan bir yağ türüdür. Bunlardan herhangi biri seçilerek sert deri en kısa sürede yumuşatılmaktadır. Ayrıca kolaylıkla erişilebilir bir çözüm olan vazelin de sert deriler için tercih edilme oranı fazla olan bir üründür.
Deri ceketi yıkarken kesinlikle ılık su kullanmak gerekir. Doğrudan sabun ya da temizlik malzemesini ceketin yüzeyine uygulamaktan kaçının. Suyu sabun ile köpürttükten sonra ceketi suyun içerisine alarak, kısa bir süre lekeli bölgeleri çitileyerek işleme sürdürebilirsiniz.
Zeytinyağı veya Hint yağı ile derinin ovulması derinin yumuşamasını sağlar. Hint yağı, deri bakımında da sıkça kullanılan bir yağ çeşididir. Yağlar bir bez yardımıyla deriye uygulanır. Derinin yağı emmesi için belirli bir süre beklenmesi ardından deri yumuşar.
Deri ayakkabıların belirli aralıklar ile vazelin, badem yağı veya bakım yağları ile bakımlarının yapılması önerilmektedir.
Genel olarak temizliği silinerek yapılmaktadır. Yalnızca su ve sabunlu su ile ceketler silinebilir. Bu sırada da pamuk veya mikrofiber bezlerden yardım alınabilir. Bu yöntemden farklı olarak deri ceket temizliğinde kullanmak için hazırlanan mendiller de bulunur.
Dİğer bir yol ise kırışık deri ceketinizi banyoya asmak ve sıcak suyu açıp içeriyi buhar ile doldurarak yarım saat civarı bekletmektir. Böylelikle deri nemlenir ve kırışıklıklar açılmaya başlar. Eğer istediğiniz düzelme olmadıysa nemli haldeyken üzerine bez örterek ütüleyebilirsiniz.
Derimod ürünleri hakiki deri kullanılarak üretildiğinden dolayı kararma, solma ve kısa sürede bozulma yapmaz.
Deri kıyafetler babadan oğula gibi uzun uzun yıllar kullanılabilir. Bir deri tam 15 yıl kullanılabilir arada bakım da yapılınca daha da uzun süre kullanılabilir.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri