Yüksek fiyat farkı olan deri montlar kuzu ya da dana derisinden yapılır ve bu yüzden alınacak deri montun bütçesini iyi yapmak gerekir. Deri ceket alınırken genelde iyi olan ve bilinen markaları almak gerekir çünkü piyasada sahte veya suni deriden yapılan deri montları bulmak mümkündür ve bunlar bolca üretilmektedir.
En sağlam deri türü sığır derisidir. Sığır derisi, kalıcılığı ve dayanılmazlığı ile bilinen ve bu nedenle ayakkabı, çanta, ceket, kemer gibi gezginlerin sahip olduğu özellikler kullanılır. Sığır derisi, genellikle kabuğu en dış katmanı olan "bufalo" adı verilen deriden yapılmaktadır.
Cevap: Değerli müşterimiz, koyun derisinden üretilmiştir. 1 adet iç cep bölmesi mevcuttur.
Full-Grain ya da Sırçalı deri, yüzeyde herhangi bir çıkarılma olmaksızın tüm deri katmanını içerir. Genellikle en kaliteli deri olarak kabul edilir. Mobilya ve ayakkabılar genellikle sırçalı deriden yapılır. Sırçalı deri tipik olarak çözülebilir bir anilin boyası ile bitirilir.
Deri Dokusu
Esnek olan ve deri görünümlü kumaşlar, genellikle tekstil için üretilen ve elastin ipliklerden üretilen kumaşlardır.
İlgili 16 soru bulundu
Sığır derisi ve koyun derisi karşılaştırıldığında, dana derisi, dayanıklılık ve dayanıklılık açısından koyun derisinden daha iyidir. Koyun derisi inek sütüne göre daha esnek ve esneyebilir iken. Keçi derisi gibi koyun derisi de inek derisinden çok daha hafiftir. Sığır derisi koyun derisinden daha sıcaktır.
Kuzu Derisi
Çünkü kuzu, hem eti hem de derisi itibari ile koyuna göre çok daha kaliteli olmaktadır. Bu nedenle pek çok alanda koyundan ziyade kuzu tercih edilmektedir. Kuzu derisi, deriden ürün imal eden pek çok firma için önemli ve önceliklidir.
Hakiki deri, hayvan derisinin tabaklanarak veya çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilmesi sonucu oluşan en kaliteli deri türü olarak bilinmektedir. İşlenme yöntemine ve elde edilen hayvanın kürkünün formuna göre farklı özelliklere sahip olan deri türü sert ve oldukça dayanıklı malzeme türü olmaktadır.
Sığır Nubuk: Krom tabaklaması yapılmış genç sığırların derileri kullanılır. Bunların sırça yüzleri hafifçe zımparalanmış, ince ve yumuşak derilerdir. Ayakkabı astarlık, taban astarlığı ve deri eşyalığı için yoğunlaştırılmış dolgu katı (örtücü veya semi anilin ütü finisajı) yapılır.
İnek derisi, yetişkin sığırın derisidir. Genellikle kalın ve dayanıklı bir yapıya sahiptir ve mobilya, çanta, ayakkabı ve kemer gibi ürünlerin yapımında kullanılır. Sığır Vaketa / Crazy / Napa: Birinci kalitede bir deridir. Deriler yumuşak ve düzgün bir krom tabaklama görürler.
DESA | Deri Mont, Deri Ceket, Çanta ve Ayakkabı Modelleri. 1972 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Desa, 50 yıl boyunca büyük başarılara imza atarak Türkiye'nin lider deri ve deri mamulleri üreticisi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.
Sektöründe kendi markası ile iletişim ve reklam çalışmaları yapan ve bu çalışmalarında Linda Evangelista , Mila Jovovich gibi dünyaca ünlü birçok modeli kullanan Derimod, yurtdışında moda çekimleri gerçekleştiren ilk Türk deri markası olma sıfatını da taşıyor.
Domuz derisinin ayırt edici noktası üçgenin içine yerleştirilmiş üç tüylü bir gözenektir ve tüylü gözler uzaktır. Domuz derisinin düz olmayan yüzeyinden dolayı, deri yüzeyi pürüzlü ve yumuşaktır ve genellikle tamir edildikten sonra kullanılır. Domuz derisi yumuşak deriye işlenirse, yumuşaklığı inek derisini geçebilir.
Çeşitli testler yapılarak, ürünün gerçek deri olup olmadığı anlaşılabilir. Deri kumaşların yüzeyinden test, bilinen en kolay yöntemdir. Tırnak ile hafifçe çizilen yüzey, belirli süre sonra kaybolur ve hakiki deri formu, yeniden bütünsellik sağlar. Ancak suni derilerde yapılan çizik işlemi, yüzeyde kalıcı iz bırakır.
Deri montunuzun kaliteli bir deriden yapılmış olması önemlidir. Yüksek kaliteli deri; daha dayanıklı, esnek ve uzun ömürlü olacaktır. Bunun yanı sıra deri montun renk ve stil açısından da tarzınızı yansıttığından emin olmalısınız. Klasik renklerden siyah ve kahverengi genellikle daha çok tercih edilir.
Her deri aynı kalınlıkta ve rahatlıkta değildir. Nasıl ki kaşmir yünün dokusu polyesterden daha farklı ise, hayvan derileri de birbirleri arasında fark gösterebilmektedir. Söz konusu bu hayvanları küçükbaş ve büyükbaş şeklinde iki kategoriye ayırabiliriz. Küçükbaş hayvanların derilerinden elde edilir.
Deri üretiminin ana malzemesi olan hayvan derisi temin edilen hayvanın türüne göre çeşitlenmektedir. Keçi derisi, dana derisi, kuzu derisi, sığır derisi ve koyun derisi türüne göre deri çeşitleri gruplandırılmasında yer almaktadır.
Krokodil Derisi: Krokodil derisi, lüks ürünlerin yapımında kullanılır. Çanta, cüzdan, ayakkabı ve saatler gibi ürünlerin yapımında kullanılır. Yılan Derisi: Yılan derisi, lüks moda ürünlerinin yapımında kullanılır. Çanta, ayakkabı ve kıyafetlerde kullanılır.
“Nubuk deri gerçek deri midir?” için de ham derinin işlenmesinden üretildiği için nubukun gerçek deri olduğu ifade edilmektedir. Özellikle nubuk deri ayakkabı kullanıcılarının yorumlarından nubuk derinin gerçek deri olduğu da öğrenilmektedir.
Nubuk: Deri cildinin zımparalanması sonrası elde edilen deridir. İki nedenle süetten farklıdır. Nubuk daha pürüzsüz bir süet dokusuna sahiptir ve daha toktur. Yüzeyi, hissiyat olarak kadifeye çok daha yakındır.
Nubuk kumaş tüysüz bir yapıda olduğu için dokunulduğunda iz bırakmaz. Süet kumaş ise uzun lifleri nedeniyle tüylü bir görünüme sahiptir, dokunulduğunda iz bırakır. İki kumaş arasındaki en temel fark budur. Nubuk kumaş yapısı gereği kısa liflere sahip olduğu için leke oluşumuna karşı dirençlidir.
Dayanıklılık açısından, gerçek deri oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür. Kullanıldıkça, deri zamanla yumuşar ve daha esnek bir hale gelir. Bu esneklik, gerçek derinin kalitesinin bir göstergesidir. Parmaklarınızla deriye bastırdığınızda, esnek ve elastik bir yapı sergilemesi beklenir.
Suni deri, PVC olarak bilinen polivinil klorür ile poliüretan(PU) denilen hammaddelerden üretilen bir deri türüdür. Sentetik veya yapay deri olarak da adlandırılır. Suni deri, hakiki deriye alternatif olarak tekstil sektörünün büyük bölümünde kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri