Temel olarak cilt yaşlanması; zamana bağlı olarak gelişen kronolojik yaşlanma (iç yaşlanma) ve başta güneşin zararlı ışınlarına maruziyet olmak üzere, sigara ve aşırı alkol kullanımı, yetersiz beslenme gibi olumsuz çevresel faktörlere bağlı olarak gelişen dış yaşlanma olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleşmektedir.
Cildin en amansız düşmanları olan güneş, hava kirliliği, sinir sisteminde bozukluk, rüzgar, aşırı nemlilik ve sigara; cildin vakitsiz yaşlanmasına neden oluyor. Uzmanlar, ciltteki bozulmaların yüzde 90'ını bu etkenlere bağlıyor.
Cildimiz kurumuşsa, kuru ve pullu bir görünüm varsa cilt bariyerimizin nemi tutmasıyla ilgili yardıma ihtiyacı vardır. Sivilce oluşumu başlamışsa, bariyerimizin bizi bakterilere karşı koruyamadığını anlarız. Ayrıca cildimizin enfeksiyona müsait, pürüzlü, ışıltısını yitirmiş bir cilt görünümünde olduğunu fark ederiz.
Zamanın etkileri, stres, yanlış beslenme, çevresel ve genetik faktörler cildi yıpratıyor ve yaşlandırıyor. Akne sorunu, cilt lekeleri, kırışıklık ve sarkma gibi olumsuzluklar pek çok insanın estetik görünümünü ve psikolojisini bozuyor.
İlgili 41 soru bulundu
Içeriğindeki özel lamellar lipidler sayesinde zarar görmüş cilt bariyerini inceltmeden onarır. Kaşıntı, kızarıklık ve pul pul dökülme gibi şikayetleri giderilmesine destek olur.
Cilt bariyerinin onarımı dört ile sekiz hafta arasında sürer.
İnce cildin geri dönüşü zordur. Evde yapılan tedavi yöntemleri yeterli olmayabilmektedir. Genellikle koruyucu olan bu yöntemler cildin eski formuna kavuşmasında yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden profesyonel bir destek alınması daha doğru olur.
Hücre yenileme sağlayarak hızlıca yeniden yapılandırır, cilt bariyerini güçlendirir. Ton eşitsizliklerinin giderilmesini destekler. *Günlük Kullanıma Uygundur.
Bunun dışında fazla kimyasal ve sert sabunlar içeren ürünlerin kullanımı, cildin nem dengesini bozacağı için, cildin daha fazla yağ üretmesine sebep olabilir. Ayrıca fazla yağlı yiyecekler tüketmek, stres, ilaç kullanımı ve bazı fiziki rahatsızlıklar da fazla sebum üretimine neden olabilir.
Karın Germe Hakkında Merak Edilenler
İlk yanıt vereceğimiz soru: “sarkan deri kendini toparlar mı?”. Sarkmış bir deriyi eğer bu sarkma minimal düzeyde ise bir miktar toparlanmasını sağlamak mümkündür. Ancak yoğun bir sarkma şikayetinin çözümü cerrahi müdahale ile mümkün olabilir.
Deride Renk Değişimi Neden Olur? Deride renk değişimi yani tıptaki adıyla "vitiligo hastalığı"; cilde rengini veren melanosit hücrelerinin farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi ve pigment üretimini durdurması sonucu ortaya çıkan bir deri hastalığıdır. Bu hastalık halk arasında ala hastalığı olarak da bilinir.
Dengesiz ve hızlı kilo kaybının bedeli yüzün çökmesidir. Deri altı hacmini yağ, kas ve kemiklerimiz oluşturur. Yanlış ve hızlı yapılan diyetlerle yüzünüzün destek yastıkçıkları olan yağ tabakası da incelir ve deri tok durmaz, yüzde yaşlanma hızlanır.
Yazın cilt kurumasının en önemli sebebi güneş ışınları. Yaz aylarında yoğun gelen güneş ışınları cildin nemsiz kalmasına neden oluyor. Yaz aylarında terlemek, tuzlu deniz veya klorlu havuz suyuna girmek ve sık sık duş almak cildi kurutan diğer faktörler.
Nemsiz Cildin Belirtileri Nelerdir? Nemsiz cilt kendini mat ve donuk bir görünüm ile beraber ciltte rahatsızlık ve gerginlik hissi ile gösterir. Cilt kaşınır ve özellikle cildin su ile temasından sonra ciltte pullanma görülür. Ancak bu belirtilerin hepsi geçicidir ve her cilt tipinde görülebilir.
Tedavi ile kalınlaşır mı? Cilt incelmesinin tersine çevrilmesi mümkün değildir. Bununla birlikte, cildi nemlendirmek daha esnek olmasına yardım eder ve kolay zarar görme olasılığını azaltabilir. İnce bir cilde sahip olan bir kişinin cildini hasarlara karşı koruması gerekebilir.
Hametol Cilt Bakım Kremi, cilt bariyerini destekler. Hametol Onarıcı Bakım Kremi, cildin kaybedilen nemini geri kazanmasına yardımcı olur, cildi besler.
Zamanla dış etkilere karşı savunmasız hâle gelen cilt bariyeri zayıflayarak kırışır ve parlaklığını kaybeder ancak cildiniz ne kadar nemli olursa yaşlılık belirtilerine o kadar direnç gösterir. Bepanthol Cilt Bakım Kremi ise nemlendirme etkisinin yanında onarıcı ve yenileyici özellikleriyle de oldukça popüler.
Günlük cilt bakımı için uygundur. Günde bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz.
Faydalı besinlerden destek alın
Cilt sağlığını etkileyen en önemli etkenlerden biri beslenmedir. Balıktaki omega-3, yeşil sebzelerdeki lutein, domatesteki likopen cildin yenilenmesini sağlar. Bu besinlerin yanı sıra A, E ve C vitamini içeren besinler tüketerek de cilt yenilenmesine destek verebilirsiniz.
Nemli cildin sırrı su içmekte saklı
Cildin nem dengesini sağlamada en önemli etkenlerin başında gün içinde yeteri kadar su içmek geliyor. Kilogram başına 30 ml su içmek günlük su gereksiniminizi karşılamaya yetiyor. Örneğin 55 kilo olan biri, günlük 1.650 ml'den daha az su içmemeli.
- Cilt için en önemlisi su tüketimidir. Günde en az 7-8 bardak su içmek gerekir. - Sigara kullanmamak, günde iki fincandan fazla kahve içmemek, günde 2 veya 3 fincan yeşil çay içmek cilt sağlığı için önemlidir. - Cilt sağlığını korumak için antioksidan özellikli önemli besin gruplarını tüketmekte fayda vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri