Dondurucunun buzunun çözülmesi: Buzdolabını kapatın. Dondurucunun içindeki gıda ürünlerini çıkartın, birkaç kat kağıd ile sarın ve soğuk bir yerde saklayın. Kapıyı açık bırakın, tahliye tapasını çıkartın ve suyu bir tepside toplayın. Buzu hızlıca gidermek için uygun bir kazıyıcı kullanın.
Karlanma ve buzlanmayı eritmek ve genel temizlik için:
Ürünün fişini çekip, kapısını açık bırakarak buzun erimesini bekleyin. Bir bez yardımıyla kuruladıktan sonra ürünü fişe takıp istediğiniz dereceye kadar soğutup tekrar yiyeceklerinizi koyabilirsiniz.
Dondurucu bölümünü temizlemek için: Fısfıslı bir şişe içine 1 yemek kaşığı sirke ve 1 yemek kaşığı karbonat ekliyoruz. Fısfıslı şişeyi iyice çalkalıyoruz. Ardından dondurucunun her noktasına sıkarak sünger yardımıyla siliyoruz.
Buzdolabınızda buz tutan yere bir miktar sirke dökerek kapağı kapatın ve 5-10 dakika bekledikten sonra yumuşamış buzu spatula yardımı ile temizleyin. Buz üzerine bir miktar tuz dökerek buzun erimesini bekleyin. Tahta spatula ise sirke yönteminde olduğu gibi nazik hareketlerle buzları temizleyin.
4 SAAT DAYANABİLİR
Kapağı açılmazsa buzdolabı yiyeceklerinizi en fazla 4 saat soğuk tutabilir. ** Derin dondurucu için bu zaman 24-48 saattir. Ancak derin dondurucu içindeki buzlar çözülmüşse içindeki ürünleri hemen tüketmekte fayda var.
İlgili 21 soru bulundu
Karlanma ve buzlanma bir parmak kalınlığından fazla ise, fişi çekerek eritebilirsiniz. Fişi çektikten sonra içini boşaltın. Kapakları açık bırakıp kar ve buz eridikten sonra kuru bezle silerek tamamen kurumasını sağlayın. Bekleme süresini kısaltmak için kesici ya da delici aletle karı-buzu temizlemeye çalışmayın.
Derin dondurucu su akıtıyorsa öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkartıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
Sebep. Dondurucuların çalışma konumunda kar ve buz oluşması normaldir. Kapı açıldığında, nemli hava cihazın içine girmesinden bu buz oluşumuna neden olur. Dondurucunuzun doğru bir şekilde kurulması ve kullanılması, enerji tasarrufuna ve çevrenin korunmasına yardımcı olacaktır.
Buzluk yani derin dondurucu kısmının uzun süre açık kalması ise içerisinde yer alan gıdaların hızla çözülmesine, erimesine ve dolayısıyla tüketilemeyecek duruma gelmesine neden olmaktadır.
1 Buz makinesini kullanmadan önce buz kovasını dondurucudan çıkartın. 2 Buz kovasını dikkatlice sallayarak buzların birbirinden ayrılmasını sağlayın. 3 Birbirine yapışık kalan buzları atın. 4 Buz kovasını yerine yerleştirin.
Çekmeceli derin dondurucu temizliğinde ürünün sahip olduğu her çekmecenin ayrı ayrı silinmesi önerilir. Rafların büyüklüğüne göre elde yıkanmaya uygun ebatlardaki çekmeceler, suyun altında da yıkanabilir. Tabii bu işlem öncesinde dondurucu içindeki ürünler güneş ışığı almayan ve çabuk erimeyecek bir yere konulmalıdır.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Uzun süredir cihaz temizlenmedi ise oluşan buzlanmadan ötürü cihazın iç kısmına nem akışı olacak ve daha fazla karlanmaya sebep olacaktır. Eğer kapak contası zamanla sertleşti ise sıcak su ve bir bez yardımıyla yumuşatabilirsiniz. Sert contanın her zaman karlanmaya sebep olacağını unutmayınız.
Seg Derin Dondurucu Kullanımının Püf Noktaları
Seg derin dondurucu kaç derece olmalı sorusu için ideal soğukluk oranının yaz aylarında -21 ile -22 civarında kış aylarında ise -18 derece olması gerektiği söylenebilir ancak içerisinde sakladığınız ürüne uygun bir sıcaklık ayarlaması da yapabilirsiniz.
Derin dondurucu su akıtması halinde öncelikle su tahliye tıpasını kontrol etmeniz gerekir. Bu tıpa ürünün iç kısımda bulunur. Fişi çekip yiyecekleri çıkarıp ürünün içindeki buzları erittiyseniz ve bu tıpa gevşemişse dışarı su akıtır.
No frost özelliğine sahip buzdolaplarında ise bu sorun genellikle alt yada üst kapılarının açık kalması nedeniyle meydana gelir. Aynı zamanda dolabın buzluk kısmı çok dolu ise ve hava kanallarının önü tıkalı ise buzluğun belirli yerlerinde buzlanma sözkonusu olabilir.
Otomotik buz eritme (defrost) fonksiyonu etkinleştirilmiştir. Buzdolabınızda otomatik buz çözme özelliği bulunuyorsa bu normaldir. Otomotik buz eritme özelliği nofrost cihazlarda bulunmaktadır.Cihazın içindeki nem, soğutma bölmesinin arka duvarına çarpar ve donar; ardından buz çözme işlemi ile tekrar eritilir.
AFAD Afet Terimleri Sözlüğü'ne göre “Buzlanma" (İng. icing), hava sıcaklığının sıfır veya sıfır derecenin altına düşmesiyle, sıvı yüzeylerin donarak buz hâline gelmesidir. Sıcaklığın 0 derece ila eksi 10 derece arasında olduğu yerlerde şeffaf buzlanma oluşur ve yol satıhları gözle görülemeyen buzla örtülür.
Sakladığınız yiyeceklerin buzu çözülmüş olabilir. Yiyeceklerin bozulup bozulmadığını kontrol edin. Ekranın altındaki düğmelerden kar simgesine basarak ürünü "Hızlı Dondurma" konumuna alın. Hızlı dondurmayı iptal etmek için tekrar aynı tuşa basmanız yeterlidir.
İlk kullanım öncesi derin dondurucunuzun içini mutlaka temizleyiniz. Ürünü yerine yerleştirdikten sonra kullanmaya başlamadan önce hareket ettirmeden 1 saat bekletiniz. Dondurucunuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız. Cihazın yan kısımlarının ısınması normaldir.
Karbonat ve sirke de iyi birer temizleyicidir. Dezenfekte etme özelliği olan sirke ve karbonat, bakteri ve mikropları yok eder. Dondurucunun içini sirkeli ya da karbonatlı su ile sildikten sonra mutlaka kuru bir bezle kurulayarak nemden arındırmalısınız.
Temizlemeden önce tüm elektronik eşyalar gibi derin dondurucunun da fişini çekmelisiniz. Ardından her yerini temizleyebilmek için içerisindeki gıdaları da çıkarın. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise donmuş gıdaların çözülmesini önleyecek bir yerde saklanmasıdır.
Sandık tipi derin dondurucunuzun dibinde su tahliye deliği bulunur. Tahliye deliğinin üzerinde tıpa vardır. Tahliye deliğini tıpası tam takılı değilse veya ürünün dış yüzeyinde bulunan tahliye kapağı kapalı değilse derin dondurucunuz su akıtabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri