Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
Akım Koruma cihazınızı sadece topraklı bir prize bağlayınız. Akım Koruma cihazına bağlayacağınız ekipmanın düzgün çalıştığından emin olunuz. Sağlayacağınız ekipmanın güç kablosunu akım korumalı prize takınız.
Ürününüzün montajının yapılabilmesi için, bağlantı yapılacak elektrik tesisat yerinin hazır olması ve ürünün prize yakın olması gerekmektedir. Güvenliğiniz için derin dondurucunuzun kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalıdır. Uzatma kablosu ya da üçlü prizler kullanmayınız.
Derin Dondurucularda Olası Sorunlar
Farklı voltaj kullanılması dondurucunuzun kullanılamaz hale gelmesine ve yangına sebep olabilir. Dondurucunuzu kesinlikle uzatma kablosu veya çoklu prizle kullanmayınız.
Bilgi. Kurulumu tamamlanan derin dondurucu dik bir konumda ve elektriğe bağlanmadan 4 saat bekletilmelidir. 4 saat sonra derin dondurucunuzun fişini takabilirsiniz. Ancak yiyecekleri yerleştirmeden önce 12 saat daha beklemeniz gerekir.
İlgili 24 soru bulundu
Çoklu priz ve uzatma kablosu kullanmayınız. Hasarlı, yırtılmış veya eskimiş kablolu fişi prize sokmayınız. Asla kabloyu çekmeyiniz, bük- meyiniz veya hasar vermeyiniz.
Sorusu Google arama motorunda sık sık gündeme geliyor. Bu sorunun en net cevabı 24 saat sonra şeklindedir. Taşınma işleminden sonra buzdolabınızın bakım işlemlerini yaptırmanız gerekmektedir.
Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır.
Özellikle bilgisayar, tablet, buzdolabı, bulaşık makinesi ya da televizyon gibi sık kullanılan ve maddi değeri yüksek olan elektrikli cihazları akım korumalı prizlerle kullanmak gerekir. Akım koruyucu prizler içinde yer alan alternatif devre yüksek voltaj ve dalgalanmalarını algılayabilecek özelliklere sahiptir.
A+ sınıfı 102 litre derin dondurucunun günlük tüketimi 1200 watt düzeyindedir. A+ sınıfı 240 litre derin dondurucu ise günlük 700 watt, 312 litre derin dondurucu ise 900 watt harcar.
Derin dondurucu yorumları dikkate alındığında; en iyi derin dondurucu markaları sıralamasında Uğur, Arçelik ve Profilo bulunuyor. 2023'te satın alınabilecek derin dondurucu tavsiyesi olarak da Uğur UED 5218 DTK, Arçelik 2105 G, Profilo DF1024WFVV modelleri; no frost destekli olmaları, çekmeceli veya sandık tipinde ...
➽Derin dondurucular elektrik kesintisi durumlarında modellerine ve doluluk oranlarına göre içlerindeki malzemeleri koruyacak şekilde üretilirler. Bu süre 6 saatten 48 saate kadar değişebilir. ➽Elektrik kesintisi durumunda içindeki malzemelerin çözünme süresini uzatmak için dondurucunun kapağını açmayın.
Uzmanlar tarafından sunulan önerilere bakıldığında derin dondurucunun -18 derecede çalıştırılması öneriliyor.
Kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Sonuçta kullandığınız diğer üçlü priz de topraklı. Yine aynı şekilde görev yapar.
Direk prize bağlı olan tekli akım korumalı prizlerden alabilirsin. Kaliteli bir uzatma kablosu ile çalıştırabilirsin.
Daha uzun bir kablo yapmak için iki kabloyu birbirine bağlamaktan sakının. Yuvadan alete kadar sürekli bir mesafede bir kablo kullanmak en iyisidir. Birlikte bağlanmış veya çok uzun uzatma kabloları motora zarar verebilecek operasyon voltajını ve aletlerin operasyon verimliliğini düşürecektir.
Prizin iç bileşenlerinin işlevlerini yitirdiği, LED ışığının sönmesi ile anlaşılır. Kısacası bir prizin akım korumalı olup olmadığını anlamak için üzerinde LED ışığı ve prizin kendi sigortasının olması gerekir.
Elektronik cihazlara örnek olarak bilgisayar ve benzeri cihazları söyleyebiliriz. Bunların dışında buzdolabı akım koruma prizi de bulunur. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon ve daha birçok elektronik alet ile kullanımları sağlanabilmektedir.
Akım korumalı priz almaya gerek var mı diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Sadece bir tane elektronik cihaz bile kullanıyor olsanız akım korumalı priz tercih etmekte her zaman fayda var. Bahsettiğimiz gibi akım korumalı prizler ani ve düzensiz güç dalgalarına karşı cihazları korur.
aynı prize çok güç çeken cihazları bağlamayınız. Buzdolabı, Çamaşır makinası, bulaşık makinası, fırın ve benzerlerinin aynı anda çalışmaları tesisatı bozar, sigortaları attırır....
Evet, kesinlikle öyle. Aslında kardeşiniz onları birbirlerine takarken anlık kısa devre olmuştur, o nedenle bunları genel bir prize takmadan önce, daha önceden bunları takmış olmak daha güvenlidir.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
Mümkünse, dondurucuyu dikey olarak taşımanızı öneriyoruz. Dondurucuyu arabada taşırken, dondurucuyu köşeye koymak ve taşıma kayışlarıyla sabitlemektir. Yatay olarak taşınırken, dondurucu kompresörün tahliye tarafı üstte olacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Derin dondurucunuza mutfağınızda güneş görmeyen bir köşe seçmeniz daha doğru olacaktır. Güneş gören derin dondurucunuz daha fazla çalışacak enerji tasarrufundan uzak bir hal alacaktır. Bir diğer önemli özellik ise derin dondurucunuzu mutfağınızda kullandığınız ocaktan uzak bir yere konumlandırın.
Derin dondurucu taşınırken içerisinde ürün bulunmaması gerekmektedir. Derin dondurucunun sağlam taşınması için 2 kişi karşılıklı tutarak taşınmalıdır. Derin dondurucu taşıma işleminde araca en son yüklenir ve ilk önce indirilerek yeni adresinizde dinlendirildikten sonra kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri