Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Buzluktan çıkan kuru fasulye nasıl pişirilir? Dondurucudan fasülyenizi aldıktan sonra poşetinin içinden çıkartın ve tencereye buzlu halde yerleştirin ve tencerenin altını kısın. Fasülye tamamen çözüldüğünde suyunu kontrol edin ve gerekirse tekrar sıcak olarak ilave edin. Tuzunu serpin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Şoklanmadan dondurulmuş taze fasulye tencerede en düşük ısıda 60 dakikada pişer. Şoklanarak dondurulmuş taze fasulye ise 30 dakikada pişer.
Büyük bir tencere de su kaynatalım. kaynayan suyun içine fasulyeleri atalım 3 dakika kadar karıştırarak pişirelim. Kaynar sudan çıkmış fasulyeleri buzlu suya atıp 5 dakika bekletelim. İstenilen miktara göre buzdolabı poşetlerine pay yapabilirsiniz. Poşetin ağızını kapatırken içinde ki havasını mutlaka aldırın.
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
İlgili 29 soru bulundu
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.
Bunun için aldığınız taze fasulyeleri iyice yıkayın ve sularını süzün. Daha sonra ise kuru bir hale getirdiğiniz fasulyeleri buzdolabı poşetine koyarak buzluğa atabilirsiniz. Buzdolabı poşetini iki tane olacak şekilde kullanmayı ihmal etmeyin. Taze fasulyeler buzlukta uzun süre bozulmadan kalacaktır.
Pişirmek için; fasulyenizi buzdolabı poşetinden çıkarıp tencereye aktarın. Üzerine zeytinyağı ilave edin. Ara ara karıştırarak ve bir miktar su ilave ederek pişmeye bırakın. Tuzunu da ilave ettikten sonra yemeğiniz oldu bile.
Buzlukta Ne Kadar Süre Saklanır? En çok merak edilen konular içerisinde taze fasulyenin buzdolabında ne kadar süre kalabileceği geliyor. Genel olarak doğru şekilde uygulamaları ışığı altında buzdolabı poşeti ile beraber, taze fasulye 10 ya da 12 ay buzlukta tutulabilir.
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Fasulyenin pişirme suyu kaynamaya başladığında ise limon sıkıyorlar. Bunun nedeniyse limon suyunun fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlaması.
Fasulyelerimiz sararana dek yaklaşık 6-7 dakika kadar kavuruyoruz. Ardından patatesimizi de kavuruyoruz ve üstünü geçecek şekilde su koyuyoruz . Düdüklüde 15 dk pişiriyoruz afiyet olsun.
2) Fasulye Islatılmalı
Bu konuda ise fasulyeleri ıslatırken suyun içine bir kaşık ekleyeceğiniz tuz size büyük yardım edecek. Islatılan fasulyelerin yeniden yıkanması da fasulyede biriken asitleri temizleyecektir.
Yıkanmış kuru fasulyeleri derin kabınıza koyun ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su , 1-2 bardak soğuk süt ve 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Fasulyeyi bu suyun içinde şişene kadar bekletin ( En az 12 saat)Ben geceden ıslatıyorum ertesi güne güzelce şişmiş oluyorlar.
Fasulyeler akşamdan ılık suda bekletilir, Bekleme suyu süzülüp haşlanacak tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su ve 1 çay kaşığı karbonat eklenerek kısık ateşte haşlanıp süzdürülür.
Et, tavuk ve deniz ürünleri: Daha evvel dondurulan ve çözülmeyen bir et besininiz varsa mutlaka tekrardan dondurucunun içine koymayın. Bu durumda zehirlenme ihtimaliniz vardır. Pişmiş Makarna: Makarnaları bol bol haşlayıp, başka bir gün hazır olması için dondurucuya koyduysanız hemen bu besini ortadan kaldırın.
Poşetlerin ağzını sıkıca bağlayın. Poşeti bağladıktan sonra fasulyeleri tekrar bir poşete daha koyun. Fasulyeniz 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller… Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz.
Bir gece önceden su içerisinde kuru fasulyeleri bekletiyoruz. Daha sonra bekleme suyunu değiştirip, birkaç defa yıkayıp süzdükten sonra tencereye yeni su ekleyerek kuru fasulyeyi yaklaşık 1 saat kadar haşlıyoruz. Haşlanan kuru fasulyeler soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyoruz.
Bu nedenle ocağa konduğunda su eklemek gerekmez, pişmeye başladıkça su azalırsa kaynar su eklenebilir. Böylece daha kıvamında sonuçlar elde edebilirsiniz.
Düdüklü tencere basınçla çalışan bir pişirici olması sayesinde yemeklerin kısa sürede pişirilmesini sağlar. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf edilir. Düdüklü tencerede kuru fasulyenin pişmesi ise ortalama 25-30 dakika sürer. Normal tencerede pişme süresi ise 1 saati bulabilir.
BAKLİYATLARI BUZLUĞA ATMADAN ÖNCE PİŞİRİN
Kuru bakliyatları hava almayacak şekilde kavanozlarda da saklayabilirsiniz ama buzluğunuzda kullanıma hazır halde bulunmalarını istiyorsanız önce doğru yöntemlerle haşlamanız ve süzmeniz gerekiyor.
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.
Soğuyan fasulyeyi poşetlere koyup dondurucuya kaldırın. Bu yöntemde, ayıklanıp doğranmış fasulyeyi kaynayan suya atın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika haşlayın ve suyunu süzün. Fasulyeleri buzlu suyun içine atarak şoklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri