Cevap: Evet, en az CC başarı şartı sağlanıyorsa ve son 5 yıl içinde başarılı olmuşsanız muaf olabilirsiniz.. Ancak, açık ve uzaktan öğretim programları için sadece ortak zorunlu derslerden muaf olabilirsiniz. Ayrıca, son 5 yıl şartı ortak zorunlu dersler ve Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı dersi için uygulanmaz.
En fazla 5 akademik yıl öncesine kadar alınıp başarılmış dersler için saydırma/muafiyet talep edilebilir. Başvuru ekinde onaylı ders içerikleri ve not döküm belgesinin yer aldığı ve talebin açık bir şekilde belirtildiği bir dilekçenin Enstitü Müdürlüğüne sunulmasıyla gerçekleştirilir.
“DAÜ Giriş Sınavları ve Öğrenci Kabul Yönetmeliği”nde belirtilen dikey geçiş ile kabul alan ve kayıt yapan öğrencilerin ders muafiyetlerinde beş yıl koşulu aranmaz.
(2) Öğrencilerin muaf sayıldığı derslerden aldıkları notlar, 43 üncü maddede belirtilen tabloya uygun harf notu verilerek gösterilir. Muaf olunan ders, not yükseltmek için tekrar alınabilir.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
İlgili 18 soru bulundu
Toplamda 18 AKTS krediden fazla talepte bulunması durumunda önce YÖK Zorunlu Derslerin muafiyet işlemi yapılır. 8) Öğrenci YÖK Zorunlu Dersler dışındaki derslerden en fazla 6 ders için muafiyet talebinde bulunabilir. 6 dersten fazla muafiyet talep eden öğrencinin muafiyet başvurusu değerlendirilmez.
Bir kişi bir dersten muaf ise o dönemde o dersi almasına gerek yok demektedir. Aynı zamandan sınavdan muaf olmakta sınava girme zorunluluğunun olmaması demektedir. Muaf Dersler Seçilmeli midir? Muaf olunan derslerin kredisi alınamamaktadır.
Muaf olunan dersin kredisi alınmaz. Bu derslerin kredisi seçmeli dersleri ile tamamlanabilir. Öğrenci isterse muaf olduğu dersi tekrar seçebilir. Başarır ise kredisini alır.
Muaf olunan derslerin notları, Genel Ağırlıklı Not Ortalaması (GANO) hesabında değerlendirmeye alınır. g) Muafiyet talebi ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanıncaya kadar öğrenciler, muafiyet talebinde bulunduğu ders/derslere devam ederler.
Üniversitede yapılan sınavlar sonucunda muaf olunan dersler hariç, önceden başka proğramlardan alınarak muaf olunan derslerden alınan puanlar yarıyıl not ortalaması hesabına katılmaz.
Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.
Muafiyeti istenen dersin zorunlu veya seçmeli ders olmasına bakılmaksızın, en az CC notu ile başarılı olmak şartıyla, ders içeriğinin ve ders saatlerinin uyumuna ve yeterliliğine göre karar verilir. (Senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) Derslerin saat bilgisinin bulunmadığı hallerde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.
Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.
MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir.
Sınavsız 2. Üniversite başvurusunu mezun olarak yapanlar, “Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi”, “Türk Dili” ve “Yabancı Dil” derslerinden doğrudan muaf sayılacaklardır. Bunların dışındaki dersler için muafiyet talebinde bulunulamayacaktır.
Ders içerikleri belgesinin öğrenciyken ya da mezuniyetten sonra temin edilmesi çok kolaydır. Bu belgeyi almak isteyenlerin okudukları ya da mezun oldukları üniversitedeki bölümün öğrenci işlerine gitmeleri yeterlidir.
içerisinde sonuçlandırılır ve ilgili birim yönetim kurullarınca en geç beş (5) iş günü içinde karara bağlanır ve karar öğrenciye ilan/tebliğ edilir.
üniversitelerin intibak yönergeleri arasında farklılıklar olsa bile çoğu üniversite 25 akts şartı koşuyor. yani toplam muaf sayıldığın ders akts'si 25 ve üzerindeyse bir üst dönemden ders alabilirsin. 50 ve üzerindeyse üstteki iki dönemden ders alabilirsin.
Üniversiteye kayıt yaptıran öğrenciler, (Önlisans ve Lisans Yönetmeliğinin 14. maddesi 6. bendine göre) daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış oldukları dersler için en geç güz döneminin başlamasını takip eden iki hafta içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na gelerek intibak işlemini başlatması ...
Daha önce bir Üniversitede kayıtlı iken alınan başarılı ders/derslerin tabi olunan müfredat programına göre muafiyetlerinin yapılmasını sağlamak için mevzuat kapsamında işlem yapılır. Ancak işlem başlatılabilmesi için öğrencinin dilekçe ile ilgili birime başvuru yapması gerekmektedir.
Ders saydırma, bir çeşit ders tekrarıdır ve ders tekrarında uygulanan kurallar aynen uygulanır. 2. Öğrenciler, daha önce alıp başarısız oldukları veya çekildikleri zorunlu dersleri tekrarlamak zorundadır.
Muafiyet için öğrenciler, daha önceki yükseköğrenim kurumundan almış olduğu; ✓ Transkript (Not Dökümü) (mühürlü, kaşeli ve imzalı) ✓ Ders içerikleri (mühürlü, kaşeli ve imzalı) ✓ Dilekçe ile Kayıtlı olunan Fakülte/YO/MYO öğrenci işlerine/bölüm başkanlığına başvuruda bulunulur.
Bir başka deyişle yabancı dil seviyesini ölçmek için bu sınav zorunlu bir sınavdır. Eğer muafiyet sınavına girilmezse, seviyeniz sıfır olarak belilrlenir ve ünversite hazırlık sınıfından eğitime başlamanız gerekebilir.
derslerin muaf olarak değerlendirilebilmesi için, muafiyet istedikleri dersleri belirten bir dilekçe ve ekinde not döküm belgesi ile ders içeriklerini kapsayan onaylı belgelerle ilgili birime başvurmaları gerekir. ders/derslerden muaf olmak istediklerini başvuru dilekçelerinde belirtmek zorundadırlar.
Muaf olmak herhangi bir durum karşısında ayrıcalık tanınmış, ayrı tutulmuş anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri