Lise Ortaokul Yönetmeliğinin 57. Maddesinde belirtildiği üzere , Öğretmen sınıfa girince önce yoklamayı yapar. ( Sabah ilk saat ve öğleden sonraki ilk saatlerde yoklamayı 5 dakika kadar geç almak daha iyi olabilir. ) Sınıfa gelmeyen öğrenciyi yoklama fişine yok olarak kaydeder.
Gruba bir ders ve öğretmen tanımlayarak öğretmenlerin mobil uygulama ile yoklama almasını sağlayabilirsiniz. Özel okullar etüd yoklaması için bu özellikten faydalanabilir. Devlet okulları ise Pansiyon Yat Yoklaması için kullanabilirler.
Öğrencilerin güvenliği ve olası olumsuzluklarla baş etmek için yoklama dersin hemen başında gerçekleştirilmeli, özellikle günün ilk dersinden sonraki derse katılmayan öğrenciler en kısa zamanda okul yönetimine bildirilmelidir.
Zaman tuzakları öğretmenler ve sınıf yönetimi süreci açısından ele alındığında amaçlarda belirsizlik, oyalama-erteleme, ayrıntılara boğulma, araç-gereç yetersizliği, acelecilik, işleri yarıda bırakma, aşırı sosyallik ve kontrol eksikliği olarak ifade edilebilir.
Meşgul olunan zaman; öğrencinin etkin olarak öğrenme etkinliklerine katıldığı, dikkatini derse verdiği süredir.
İlgili 23 soru bulundu
4. ABC yaklaşımı: Bu yaklaşım, başarı (hedef) yaklaşımından yola çıkarak çabaların öncelikle en önemli işler üzerine yoğunlaşması esasını getirmektedir. Eğer neye ulaşılmak istenildiği bilinirse ve çabalar öncelikle o işlere yönelirse sonuç mutluluk getirir.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin, özellikle devamsızlık problemi yaşayan öğrencilere okulun son gününe kadar devam etme uyarısı önemini korurken, öğrencilerin konuyu detaylı araştırması ise hız kesmiyor. Okulun son haftası yoklama alma inisiyatifi bulunmakta olup bazı öğretmenler bunu kullanmayabilmektedir.
OKULUN İLK GÜNÜ YOKLAMA ALINIR MI? Okulun diğer günleri olduğu gibi ilk gün de yoklama alınmaktadır. Son gün ise e-Okul sistemi kapanabileceğinden, devamsızlıklar öğretmenler tarafından işlenmiş olabilir. Öğrencilerin devamsızlık durumları, genellikle e-Okul gibi elektronik sistemler üzerinden takip edilmektedir.
Sınıf öğretmenine yoklama izni vermeye gerek yoktur, öğretmenlere kendi sınıflarında otomatik olarak izin verilir. Fakat sınıf öğretmeninden başka bir öğretmenin mazeret kabul edebilmesini istiyorsanız, ona izin vermeniz gerekir.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre ise “Devamsızlık yapan öğrenciler, ders öğretmeni tarafından yoklama fişine, ilgili müdür yardımcısı tarafından da e-Okul/e-Mesem sistemine işlenir.” ifadesi geçmektedir.
Kişisel zaman yönetiminin temel adımlarından biri, önceliklerin belirlenmesidir. Bireylerin hangi işlerin önemli ve acil olduğunu belirleyerek bu işleri öncelik sırasına göre planlamaları, zamanın daha etkin kullanılmasını sağlar. Bir diğer önemli adım da planlama yapmaktır.
Zaman yönetimi; üreticiliği ve verimliliği arttırmak amaçlı olarak, belirli aktiviteler üzerinde harcanan zamanı bilinçli bir şekilde kontrol etme yöntemidir. Zaman yönetimi, belirli görevleri, projeleri bitirirken kullanılan çeşitli beceriler, araçlar ve teknikler ile desteklenebilir.
Zaman yönetimine başlanırken yapılması gereken ilk iş, kendi önceliklerimizi ve hedeflerimizi belirlemektir. Bu sayede, üzerinde çalışılacak ve önemli olarak kabul edilen alanlar açık bir şekilde ortaya konulabilir. Bu öncelikler ve hedefler, hem uzun vadeli hem de kısa vadeli olarak belirlenmelidir.
Sihirli araç yaklaşımı; etkili bir takvim çizelgesinin, etkili bir planlamanın veya etkili bi bilgisayar programının yaşam kalitemizi artırması varsayımına dayalıdır. Bu kriterler temel olarak öncelikleri izlemenize, işlerinizi doğru bir şekilde planlamamıza ve ana bilgiye rahatça ulaşmamıza yardımcı olur.
Dreikurs (1982) tarafından geliştirilen modelin amacı, öğrencide öz disiplini geliştirmektir. Bu yaklaşımın özünü, öğrenciye, kendi davranışlarından kendisinin sorumlu olduğunun öğretilmesi oluşturur. Dünyanın gerçeklerinin öğretmenlerce gösterilmesi gerektiği vurgulanmıştır.
Zaman yönetimi eğitimi, bir kişinin zamanını daha etkili ve verimli bir şekilde kullanabilmesine yardımcı olan bir eğitim programıdır. Bu eğitim, kişinin iş veya özel yaşamında daha verimli olmasına, işleri daha hızlı ve daha az stresli bir şekilde yapmasına yardımcı olur.
Günlük olarak alınması gereken vitamin ve mineraller, odaklanma ve hafıza sağlığı açısından oldukça önemlidir. En yaygın vitamin eksikliklerinden biri B12 vitaminidir. B12 vitamini eksikliği, zihinsel ve nörolojik bozukluklara yol açabilir. Odaklanma sorununa neden olabilecek bir diğer vitamin ise D vitaminidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri