Silikonlu Derz Dolgu Malzemesi Silikonlu derz dolgu malzemesinin oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Seramik, fayans, granit ve mermer gibi farklı ıslak hacimli yüzeylerde kullanılabilir. Hem iç mekanda hem de dış mekanda rahatlıkla kendine kullanım alanı bulur. Çimento esaslı bir malzemedir.
Mermer tezgah çatlağı, bir kaç adımda yapıştırılabilir ve normal kullanımı sağlanabilir. Bunun için derz dolgular en öncelikli tercih edilen seçeneklerdir.
Derz; yüzey kaplamasında kullanılan seramik, mermer ya da cam fayans gibi döşemelerin arasını dolduran bir çeşit dolgu malzemesidir. Eskiden genellikle beyaz derz harcı kullanılır ve zamanla siyahlaşarak fayans temizliğini zorlu hâle getirirdi.
Birçok yüzeyde astar kullanımına gerek kalmadan mükemmel yapışma sağlayan ürün, hacim kaybına uğramayarak, çekme ve büzüşme yapmaz. Metal, alüminyum, ahşap, cam, paslanmaz, galvanizli veya siyah çeliklerin, mermer, doğal taş, granit gibi farklı yapı elemanlarının birleşim noktalarının yalıtımında kullanılır.
Derz dolgusu, genellikle beton fayans, ya da seramik alanlarının doldurulması için kullanılan çeşitli renk ve özellikleri bulunan harç çeşididir. Evlerde kullanılan derz dolgusu ise fayans ve seramik alanlarında bulunan boşlukların doldurulması için kullanılan dolgu malzemesidir.
İlgili 41 soru bulundu
Mimaride kullanılan vazgeçilmez inşaat malzemelerinden bir tanesi de derz dolgudur. Derz dolgu, özellikle mermer döşenmiş yüzeylerde sıkça karşılaşılan bir inşaat malzemesidir. Bu nedenle de herhangi bir evin banyo, mutfak ya da öteki mermer bölgelerinde sıkça kullanılır.
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir.
Epoksi yapıştırıcılar dayanıklı, aşındırıcı olmayan ve suya dayanıklı özelliklere sahiptir. Bu yüzden mermer blokları ve plakalarının birbirine yapıştırılmasında sık kullanılır. Epoksi yapıştırıcılar, mermer blokları ve plakaları birleştirmenin harika bir yoludur.
Granıt Eb25 Mermer Ve Taş Yapıştırıcı, Polyester Reçine Esaslı İki Bileşenli Bir Yapıştırıcıdır. Mermer, Granit, Traverten, Doğal Taş, Suni Mermer, Seramik, Tuğla Gibi Malzemelerin Yapıştırma, Tamir Ve Dolgu İşlemlerinde Kullanılır. Düşey Uygulamalar İçin Uygundur.
Çimento esaslı, yüksek performanslı fayans, seramik, karo, granit ve mermer yapıştırma harcıdır. Kaba sıva, beton, şap ve zeminde kumlu yüzeylerin üzerine yapıştırmada kullanılan yüksek stabilieye sahip karışımı ve kullanımı kolay ve en ekonomik yapıştırıcıdır.
Derz dolgu dikey veya yatay olarak yapıĢtırılan fayans, mermer gibi malzemelerin aralarını doldurmak amacıyla kullanılmaktadır. Derz dolgu, kaplamaların arasına su sızmalarını önlemek ve dekoratif görünüm kazandırmak amacıyla uygulanır.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Derz Dolgu Kaç Saatte Kurur? “Banyo derz kaç saatte kurur?” ve “derz kaç saatte kurur?” soruları içinde ortalama sürenin 3 saat olduğu söylenmektedir. “Silikonlu derz kaç saatte kurur?” cevabı ise ortalama 4 saat olduğu ama etkin hale gelebilmesi içinde 12-13 saat beklenmesinin önerildiği olmaktadır.
Granit Mermer Ve Taş Yapıştırıcı, Polyester Reçine Esaslı İki Bileşenli Bir Yapıştırıcıdır. Mermer, Granit, Traverten, Doğal Taş, Suni Mermer, Seramik, Tuğla Gibi Malzemelerin Yapıştırma, Tamir Ve Dolgu İşlemlerinde Kullanılır.
Mermer oluşumunda kireçtaşı ve dolomit gibi karbonatlı kayaçlar; sıcaklık ve basınçla birlikte dönüşüm geçirir. Dönüşüm sırasında kireçtaşı kristalleşir İlk başta oldukça küçük olan bu kristaller, dönüşüm esnasında büyüyerek ana yapıları oluşturur. Böylece mermerin ana dokusu ortaya çıkar.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Kullanım Alanları: Hastane ve her türlü hijyenik ortamlarda; peynir, süt, şarap, et, balık ve gıda endüstrilerinde, atık su ve arıtma tesislerinde fayans, mermer, seramik, granit, aside dayanıklı seramik gibi malzemelerin beton, sıva, metal gibi yüzeylere yapıştırılmasında kullanılabilir.
Harf sayısına göre Mermer Yapıştırıcısı cevapları sizler için derledik. Bulmacada Mermer Yapıştırıcısı sorusunun yanıtı için Akemi yazılması gerekir.
Karıştırma kabına önce su koyulur, sonra GRANİT VE MERMER YAPIŞTIRMA HARCI eklenir. (6.5-7 lt su/25 kg torba: 2.5-8.8 lt su/10 kg torba) ve topaklar giderilinceye kadar karıştırılır. 5 dk beklenir, homojen bir karışım elde etmek için tekrar karıştırılır.
MERMER DUVAR KAPLAMA
Hava şartları ve dış etkenlerden etkilenmeyen, fazla yüksekliği olmayan iç mekan duvarlarında ve kolonlarında mukavemeti yüksek flex yapıştırıcılar ile uygulanır. Uygulanan yüzeyin sıvasının gönyeli ve şahkülünde olması gerekmektedir. Bu sistem alçıpan duvarlarda da uygulanmaktadır.
Spatula veya benzeri bir aparatla, ayrı bir yerde 100 gr macuna 2-3 gr sertleştirici (1 çorba kaşığına, 1 nohut iriliğinde sertleştirici) karıştırılır. Yapıştırılacak yerleresürülür. Hazırlanan karışım, ortamın ısısına bağlı olarak 4 - 7 dakikada donar. Uygulamadan 30 dakika sonra malzeme taşlaşır.
Polyester reçine esaslı, iki bileşenli mermer yapıştırma mastiğidir. ÖZELLİKLER : Suya, neme ve darbelere dayanıklıdır.
Harcın yüzey üzerindeki fazlalığı yumuşak uçlu bir spatula veya nemlendirilmiş sünger uçlu spatula ile sıyrılıp, ortam sıcaklığına göre 10-15 dk. beklendikten sonra nemli bir sünger ile silinerek, yüzeyde kalabilecek ince derz tabakası iyice temizlenmelidir.
* Derz dolgu işlemi için beyaz çimento ve mermer tozu karışımını (gerekli ise renklendirici pigment) ayran kıvamına gelinceye kadar sulandırılmalıdır. * En az 2 kere derz aralarına tam girmesi için çek pas ile dikey ve çapraz biçimlerde uygulanmalıdır.
Silikonlu Derz Dolgu, Seramik, granit plastik, çatı panelleri, mermer, dekor taşları, mermerit gibi ürünlerin yapıştırılması ve derz araların doldurulmasında kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri