Derz dolgu tabakası açılır ve fayansların aralarına su dolmaya başlar. Bu yüzden derz arasının boyanması ve onarılması gerekir. Bunun için Stella Bianca'nın derz dolgu malzemesini ve akrilik boyasını kullanabilirsiniz.
Evde Derz Arası Boyanır mı? Armonia Derz boyası sayesinde evde pratik bir şekilde derz aralarını boyayabilirsiniz. Hepimizin evlerindeki derz araları uzun süre kullanımdan, suya ve kuvvetli temizlik malzemelerine maruz kalmaktan dolayı sararır veya kararmaya başlar.
Fayans üzerine uygulanacak olan boyanın suya ve neme oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz.
Bu sebeple fayanslarınız için yağlı ve epoksi boya türlerinden yararlanarak boyayabilirsiniz. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir.
“Silikonlu derz kaç saatte kurur?” cevabı ise ortalama 4 saat olduğu ama etkin hale gelebilmesi içinde 12-13 saat beklenmesinin önerildiği olmaktadır.
İlgili 20 soru bulundu
Derz dolgu işlemi bittikten sonra temiz ve kuru bir bezle son silme işlemi yapılır. Silme işleminden sonra derz genişliğine uygun ahşap bir kama ile derzlere oluklandırma yapılarak uniform bir görüntü elde edilir. Son olarak yüzeye yüzey koruyucu sürülür.
Derz dolgusu tamamen kuruduktan sonra, yüzeyler kuru bir bezle silinere son hali verilir. Eğer seramik yüzeylerde veya bir başka yerde derz dolgusu kaldıysa, uygulamadan yaklaşık 10 gün sonra çimento sökücü ile temizlenebilir.
Fayans boyası olarak derz boyalarıyla derzleri boyayabilirsiniz. Koridor, banyo, mutfak, tuvalet gibi ortamlarınızı yenileyebilirsiniz.
Derz üstüne derz olur mu? Mermer fayans gibi yüzeylerde kullanılan derz dolgularını sökmek durumunda kalabilirsiniz. Çünkü zamanla derzler, incelir, kararır kötü bir görüntüye sebebiyet verir. İncelen, deforme olan derz üzerine tekrardan yeni derz çekmek, sağlam olması açısından uygun olmayacaktır.
Yer fayansları için kullanılan yer fayans boyası bu tür aşınmalara karşı dirençlidir. Bu nedenle, yer fayanslarını boyarken, özellikle zemin boyası olarak tasarlanmış dayanıklı bir boya seçmeniz gerekir. Yine epoksi veya poliüretan bazlı boya türleri tercih edilebilir. Bu boyalar, sert ve dayanıklı bir yüzey oluşturur.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Fayans boyamak için tercih edeceğin boyanın neme ve suya dayanıklı olmasına öncelik vermelisin. Genellikle fayans boyama işlemlerinde yağlı boya ya da epoksi boya tercih edilmektedir. Bunların yanı sıra hobi boyaları, su bazlı boyalar veya silikon boyalar da fayans boyama uygulaması için tercih edebilirsin.
Ağaç, fayans ya da pek çok çeşit zemin yapısı üzerine epoksi yapılabilir. Bunun dışında bazı durumlarda alt katmanın sökülmesi faydalıdır. Hangi şekillerde kaplamanın alt katmana yapılması gerektiği de çalıştığınız firmanın uzmanlık seviyesine bağlıdır.
Bunun için derz dolgu malzemesini bir kovaya döküp ardından yavaşça su eklemeniz yeterlidir. Toz haldeki derz dolgusunu ve suyu kovaya döktükten sonra bir mala yardımıyla iyice karıştırmalısınız. Bu işlemi daha hızlı yapmak için karıştırma ucu takılı bir matkap kullanmayı da tercih edebilirsiniz.
Tüketiciler tarafından merak edilen silikonlu derz dolgu su geçirir mi, sorusunun cevabı ise hayır, silikon dolgunun su iticilik düzeyi oldukça yüksektir ve bu nedenle su geçirmez olarak verilebilmektedir.
Derz araları çok kararmışsa sirke, karbonat ve limon suyunu karıştırarak fayans aralarında bir süre bekletmeyi deneyin. Bu karışıma cüzi miktarda maden suyu da ekleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra diş macunu, limon tuzu, bulaşık deterjanı ve oksijenli su da derz temizliğinde kullanılan yöntemler arasındadır.
Bu harç katmanının kuruması için yaklaşık 24 saat beklemeli ve bu işlemden istediğiniz sonuçları elde edene kadar mala veya fırça kullanarak üzerine başka bir katman uygulamalısınız.
Derz Uygulamaları
Çimento esaslı derz dolguları genelde banyo, mutfak, balkon, teras veya antre gibi alanlarda görmeye alışkın olduğumuz seramiklerin arasını, hem zeminde hem de duvarda doldurmakta kullanılır.
Sirke ve Su: Eşit miktarda sirke ve suyu bir sprey şişesine koyun ve karıştırın. Karışımı derz aralarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Sonra bir diş fırçası veya küçük bir fırça kullanarak derz aralarını fırçalayın. Sıcak su ile durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.
Kapasite : Her 1 kalem ortalama 40 metre boyar
Fayans aralarını boyamanızı sağlari aynı zamanda beyaz gerektiren Buzdolabı, Ahşap, duvar, her türlü yüzeyde kullanılır.
“Derz kalemi nerede satılır?” sorusunun cevabını, derz kalemi yorumlarında öne çıkan en iyi ürünlerle yapı market, oto bahçe kategorisindeki derz kalemi bölümünde bulabilirsiniz.
Fayans üzerine uygulayacağınız boyanın suya ve neme dayanıklı olması oldukça önemli. Bu nedenle fayans boyama boyası olarak yağlı boya, epoksi boya, sprey boya ya da akrilik boya türlerinden yardım alabilirsiniz.
Ortam sıcaklığına göre yaklaşık 20 dakika beklenildikten sonra, yüzeyde kalabilecek ince derz tabakası nemli bir sünger ile iyice temizlenmelidir. Temizleme ardından, yüzey düzgünleştirme işlemi kuru bir bez yardımıyla derz dolgu malzemesi tam kurumadan yapılmalıdır.
* Derz dolgu işlemi için beyaz çimento ve mermer tozu karışımını (gerekli ise renklendirici pigment) ayran kıvamına gelinceye kadar sulandırılmalıdır. * En az 2 kere derz aralarına tam girmesi için çek pas ile dikey ve çapraz biçimlerde uygulanmalıdır.
Tüm fayans aralarına sirke ve tuzlu suyu dökerek 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ilk dökülen yerden başlayarak tüm fayans çizgilerini diş fırçası ile ovalayın. Tuzun ve sirkenin etkisi ile fayans araları tertemiz bir sonuç verecektir. Bu yöntemi evdeki tüm fayanslar için deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri