Göğüs Kaslarını Zedeleme Ancak destekli sütyen kullanımı, bu kasların yeterince çalışmasını önleyerek zamanla işlevsizleşmesine yol açabilir. Bu nedenle uzun süre push up sütyen kullanan bireylerde, göğüs sarkma ihtimali normalden daha fazla olur.
Düzenli olarak kullanan kadınların aklındaki en önemli soru ise destekli sütyen sarkmayı engeller mi sorusudur. Sütyenler genel olarak göğüs yapısını etkilerler fakat doğrudan dikleştirme veya sarkmayı önlemek gibi net bir sonuca varmanızı sağlamazlar.
Destekli ve desteksiz sütyenler arasında en büyük fark, sütyen dizaynı olarak ifade edilmektedir. Desteksiz sütyenler, hiçbir özelliğe sahip olmayan ve boş cup olarak nitelendirilen sütyen çeşididir. Destekli sütyenlerde ise cup kısmında özel süngerler kullanılmakta ve alt kısmında bir kabarıklık oluşturulmaktadır.
Göğüslerinin daha dik ve büyük görünmesini isteyen kadınlar, push up veya dolgulu sütyen olarak da bilinen destekli sütyenler kullanırlar. Destekli sütyen, sanılanın aksine sadece göğüsleri küçük olanlar için değil göğüslerinde sarkma olan kadınlar için de oldukça kullanışlıdır.
Bu sütyenlerde doğru beden; normal sütyen bedeninizden 1 beden daha büyük olarak kabul edilir. Kumaş seçimine dikkat etmenizde fayda var.
İlgili 25 soru bulundu
Özellikle gelişim çağındaki bireylerde dar ve korsaj etkisi bulunan sütyenlerin takılması göğüslerin büyümesini engelliyor. Ancak gelişim süreci tamamlanmış bedenlerde sütyen kullanımının göğüs küçültme etkisi oldukça az.
Toparlayıcı sütyen kullanman yeterli mi? Toparlayıcı sütyenlerin farklı modelleri olsa da, balenli sütyen modellerini tercih ederek sen de göğüs ağırlığının tamamının göğüs kaslarına yüklenmesinin önüne geçebilir; böylece göğüslerin daha fazla sarkmasını engelleyebilirsin.
Balen veya sert destek çubukları olmadan, göğüsler daha esnek ve doğal bir şekilde desteklenir. Desteksiz sütyenler, daha küçük göğüslere sahip kadınlar için idealdir. Hafif destek sunmaları ve göğüsleri daha doğal bir şekilde kavramaları, daha küçük göğüslere sahip olan kadınlar için yeterli olabilir.
Boydaki uzama yılda 7-8 cm olmak üzere devam eder. 12 yaşından itibaren, göğüsler büyür ve kızınızın sutyen takmaya başlaması gerekebilir.
Ama aynı araştırmaya göre, yanlış ölçüde giymek rahatsızlığa ve nefes darlığına sebep oluyor. Sütyen takmayınca ise kan akışı hızlanıyor ve göğüs kasları daha çok çalışıyor. Uzmanlar, terleme durumunda sütyenin bakteri birikintisi olacağını ve bu yüzden sütyen takmamanın daha hijyenik olduğunu belirtti.
Uyurken takacağınız sütyen, özellikle de beden ölçünüze uygun olmayan bir sütyen rahatsızlığa ve uykunun bozulmasına neden olarak uyku kalitenizi düşürür. Bunun yanında sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı da kanıtlanmış.
Yarım dolgulu sütyen, kupların alt yarısını kaplayan ve göğüsleri olduğundan daha dolgun göstermeye yardımcı olan ek dolgu materyallerine sahip sütyen modellerini ifade ediyor.
Uyurken sütyen takmak yaygın bir alışkanlıktır. Ancak bu alışkanlık sağlıksızdır. Bir çalışmada bunun sirkadiyen ritimlerinizi etkileyerek hasara yol açtığı kanıtlandı. Bu yüzden sütyeninizi yatağa girerken mutlaka çıkarın.
Yalancı sarkma (pitoz), meme başı meme alt çizgisinin yukarısında bulunduğu halde memenin alt kısmında kalan dokuların meme çizgisinin altına doğru sarktığı durumları ifade eder. Tüm bu meme sarkma durumlarına karşı meme dikleştirme ameliyatları başarılı bir şekilde gerçekleştirilir.
Göğüsler meme dokusu denilen gland ve yağ dokularından oluşmaktadır. Hızlı kilo alınan durumlarda gland dokusunun büyüklüğünde bir değişiklik olmasa da yağ dokusu alınan kiloya bağlı olarak artmaktadır. Kilo alımında artan yağ dokusu ani kilo vermeye bağlı olarak azalacak ve deride sarkıklık oluşacaktır.
İyi bir sütyen, her noktasıyla her noktanızı sarabilmeli, göğüslerinizi olduğundan büyük veya küçük göstermemeli, göğüslerinizin altında kalan kısmın tahriş olmasının önüne geçmeli, göğüs kenarlarınızı toparlamalı ve yumuşak bir kumaşa sahip olmalıdır.
Özellikle büyük beden sporcu sütyeni, göğüsleri toparlar. Tempolu hareketlere ayak uydurmak isteyenler için uygundur. Toparlayıcı olarak da kullanılabilen bu ürünler deri çatlaklarına karşı da büyük bir koruyuculuk sağlar. Esnek yapısı sayesinde sarkmaları önler.
Aşırı terleme gibi problemlerin olmadığı dönemlerde aynı sütyenin ortalama 3 gün kullanılmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Belirli aralıklarla değiştirilen iç çamaşırları kullanım talimatlarına uygun olarak yıkanmalı ve kurulanmalıdır.
Sutyen: Bir sutyen en fazla 3 ay kullanılmalıdır.
Çünkü sutyenler 3 ay sonra destekleme özelliğini kaybeder ve bu yüzden göğüslerde şekil bozukluklarına sebep olabilir.
Uyurken çok sıkı sütyen giymek memenin fizyolojisini etkiler. Bu meme dokusunda inflamasyon, ödem ve kan dolaşımı ile lenfatik drenajının bozulmasına neden olarak rahatsızlık verebilir. Uyurken sütyen askısı ya da sütyenin etrafını çevreleyen lastikler ciltte kızarıklık, şişme ya da ağrıya neden olabilir.
Toparlayıcı Sütyenler
Göğsü büyük olan kadınlar tarafından tercih edilir. Göğsü şekillendirerek form kazandırır. Büyük göğüslü kadınlar için toparlayıcı sütyenler oldukça şık görünümlüdür. Kıyafetlerin daha estetik görünmesi sağlar.
Sütyenin önünde bulunan kap kısmı göğüsün yerleştiği kısımdır. Bu kısmın göğsü aşırı sıkmadan sarması gerekmektedir. Kabın büyük olması durumunda kap içerisinde boşluk kalır, kabın küçük olması durumunda ise göğüs kaptan taşma yapar. Taşma yanlara veya yukarıya doğru olabilir.
Göğüs dikleştirmek ve sıkılaştırmak için hemen herkesin daha önce bir defa da olsa yaptığı şınav hareketi, hayat kurtarıcıdır. Temel egzersiz hareketlerinden biri olan şınav, göğüs kaslarınızı güçlendirecek ve geliştirecek bu sayede daha dolgun göğüslere sahip olacaksınız. Şınav hareketi için yüz üste yere uzanın.
3) Meme ucunu yukarı bakması: Mükememel memede, meme ucu direk karşı tarafa ya da yere doğru bakmamalı; hafif yukarı doğru bakması çok daha hoş. Ama tabii ki gökyüzünü de görmemeli: 20 derecelik bir açıyla koyu renkli meme ucunun hafifçe yukarı dönmesi mükemmel memenin özelliklerinden biri.
Emzirme sütyeni takmak sütü azaltmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri