Toz halde ya da içime hazır sıvı halde satılırlar. Temelde bebeklerin ihtiyaç duyduğu protein, karbonhidrat, vitamin, mineral gibi tüm besin ögelerini içerirler.
Buna ek olarak, sütten gelen doğal yağ olduğunu da belirtelim. Bunun haricinde, ürüne Vitamin ve Mineral toz karışımı eklenmiştir. Ürünü diğer ürünlerden ayıran bir başka özellik ise, ilave probiyotik lif eklenmiş olmasıdır.
En iyi devam sütünü arıyorsak listenin başını çeken ürünlerden biri Golden Goat markası olmalı diye düşünüyoruz. Adı çok bilinmemesine rağmen oldukça beğenilen bu ürün, adından da anlaşılacağı üzere keçi sütünden hazırlanıyor. Vitamin ve minerallerle desteklenen bu ürün inek sütüne göre daha az alerji riski taşıyor.
Devam sütünün her beslenme zamanında taze olarak hazırlanması önerilir. Eğer devam sütü ısıtılır mı diye düşünüyorsanız daha önce hazırlanan devam sütünün ısıtılmayacağını hatırlatmak isteriz.
Bebeğiniz günde 2-3 biberon kadar devam sütü içebilir. İçtiği miktar da bir seferde, her bebeğin kendi ihtiyacına göre değişmekle birlikte ortalama olarak 210-240 ml civarı olabilir.
İlgili 22 soru bulundu
Meme emerek beslenen bir bebek, her seferde anneden 100 veya 120 ml süt alır. Bu duruma göre anne sütü olmadığında ya da yetersiz geldiğinde, bebeklere tıpkı anne sütünde olduğu gibi 3 saat aralıklarla 100 veya 120, en fazla 150 ml devam sütü vermek gerekir.
Devam sütü kaç yaşına kadar verilir? Bebekler devam sütünü 3 yaşına kadar kullanabilirler. İlk 6 ay 1 numara, 6-9 ay 2 numara, 9-12 ay 3 numara, 1-2 yaş 4 numara, 2 yaşından sonra ise 5 numara mama kullanılabilir.
Biberonu, kapağı ve emziği kullanmadan önce temizleyin ve bir su kabında 10 dk kaynatın. Bebek maması hazırlamak için kullanacağınız suyu 10 dakika kaynatıp, 40 derece seviyesine kadar soğumasını bekleyin. Kaynatılmış ılıtılmış suyun beslenme tablosunda belirtilen miktara uygun olarak biberona doldurun.
0-12'nci aylar arasında inek sütüne başlanmaması önerilir. 1 yaşından sonra bebek, inek sütünü sindirmeye hazırdır. Fosfor, kalsiyum ve çinkodan zengin olan inek sütü bebeğin diş, kemik sağlığı ve kas gücü için önemli bir besin kaynağıdır.
Ekonomik nedenlerle inek sütü kullanımının zorunlu olduğu durumlarda inek sütü ilk ay yarı yarıya, 1-4 aylar arası 2 kısım süt 1 kısım su olacak şekilde sulandırılarak verilmelidir. Dört aydan sonra inek sütü 1 kısım su 3 kısım süt olacak şekilde sulandırılarak verilmelidir.
Keçi sütü; vitamin A, fosfor, magnezyum ve selenyum miktarı açısından anne sütüne en yakın süttür. Keçilerin diğer süt veren hayvanlardan daha az süt vermesinden dolayı oldukça zor bulunan, laktoz oranı bakımından yüksek proteine sahip, değerli besin öğeleri içeren keçi sütümüzü şubelerimizden temin edebilirsiniz.
Bu sorunun yanıtını hemen vermek gerekirse; uzmanlara göre 1 yaşından sonra bebeklerin günde 1-2 su bardağı inek sütü içilmesi uygundur. Bazı bebekler inek sütüne daha düşkün olabilir ya da katı ek gıda almaktansa süt içmeyi ve bu şekilde doygunluk sağlamayı tercih edebilirler.
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür.
Anne sütünün yetersiz olduğu durumlarda, devam sütü ile beslenen bebeklerde kabızlık görülme sıklığı daha fazladır.
Sütü sevmeyen ve tüketmeyen çocuklar için peynir, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı kalsiyum açısından tercih edilebilir. Ayrıca yeşil yapraklı sebzeler de kalsiyumdan zengindir. Bu sebzelerin sağladığı K vitamini kemik yapısının güçlendirilmesi açısından önemlidir.
Muz, elma, armut, şeftali, kayısı uygun meyvelerdir. Aptamil Çocuk Devam Sütünü bebeğinizin sebze veya mercimek çorbalarına ekleyebilirsiniz. Sebzeli kavanoz pürelerine hazırlanmış Aptamil Çocuk Devam Sütü ekleyerek sütlü sebze çorbası yapabilirsiniz.
Formül mama ile devam sütü arasında aslında hiç fark yok. Her iki ürün de aynı sadece farklı şekilde adlandırılıyor. Devam sütü almaya karar verdiyseniz 1, 2 ve 3 gibi farklı numaralarda ürünlerle karşılaşabilirsiniz.
Hazırlama: Her 30 ml su için 1 ölçek Bebelac 4 Çocuk Devam Sütü kullanmalısınız. 1 yaşına gelen bebeğinizin beslenmesinin çoğunluğunu artık katı gıdalar oluşturmaya başlar. Bu dönemde bebeğinizin beslenmesinin %60'ı ek gıdalardan, %40'ı ise anne sütü veya doktor önerisiyle devam sütünden gelmelidir.
Devam sütü, içerdiği sağlıklı mineral ve vitaminler sayesinde bebek gelişimine katkıda bulunur. Özellikle bebeklerin vücut ve bağışıklık sistemi gelişimini oldukça destekler. Devam sütü, sadece beden gelişimini değil aynı zamanda zihinsel gelişimi de olumlu etkiler.
Çocuk devam sütü içine meyveler ekleyerek koyulaştırabilirsiniz. Muz, elma, armut, şeftali, kayısı uygun meyvelerdir. Lezzetli olan bu meyveler, bebeğinizin de damak tadına oldukça uyumlu ve çok faydalı. Bu lezzet bebeklerin kaşıkla beslenmeye alışmasına da yardımcı olacak.
Suyun bebeğe hiçbir zararı bulunmuyor. Ancak, bebeğe su verilmemesinin temel sebebi, zaten çok az miktarlarla beslenen bebeğin anne sütü yerine su içmesinin önüne geçmek. Buna karşın, bebek anne sütü haricinde mama gibi ek bir gıda alıyorsa, bebeğe su vermek gerekebiliyor.
biberon mamasını hazırlamak için içme suyu kullanılmalı, kaynatarak bile olsa musluk suyu tercih edilmemelidir. Kullanacağınız suyu 5 dakika kaynatıp, ılınınca toz mamayla karıştırın.
Yukarıda belirttiğim şekilde bir gündüz beslenmesi düzeni olan 1 yaşındaki bir çocuk gece aç kalmaz. Çocuk uyumadan önce süt içmeye çok alışmışsa yarım saat önce sadece anne sütü ya da devam sütü verilebilir (içine bisküvi katılmamış). Yalnız biberonuyla yatmasına izin verilmemelidir.
Bebeklerde hazır mama 2 yaşına kadar kullanılabilir. 1 yaşını geçtikten sonra ihtiyacına göre hazır mamayı kesebilir ya da arttırabilirsiniz.
ÇOCUKLARA YATARKEN SÜT İÇİRMEYİN!
Süt tüketmeyen çocukların peynir, yoğurt gibi süt ürünlerini kullanmaları konusunda ebeveynlerin çocukları teşvik etmelerini söyleyen Beyitler: " Sütün tadını sevmeyen çocuklar için şeker ya da kakao kullanmayın. Bunların yerine süte pekmez veya bal ekleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri