Deve tabanı bitkisinin yaprakları ve gövdesinde bulunan oksalat bitkinin yaprakları yendiği zaman hayvanın ağız, dil, boğaz ve dudaklarında acı verici bir yanmaya, deride kızarıklığa ve kaşıntıya neden olur.
Devetabanı, Monstera
Yaprak ve gövdelerinin içerdiği kalsiyum oksalatlar nedeniyle özellikle kediler için zehirli yapıdadırlar. Çözünmeyen kalsiyum oksalatlar kedilerin teması halinde dudak ve ağız bölgesinde yanmalara, şişmelere, aşırı salya ve tıkanmalara, kusmalara sebep olmaktadır.
Deve Tabanı
Ancak yaprak ve sap kısmında bulunan beyaz sıvı toksik bir maddedir. Göz ve deri ile temas halinde tahrişe neden olur, yutulması durumda dilin şişmesi ile birlikte boğulmaya kadar gidebilen ciddi etkiler ortaya çıkabilir.
Fakat eğer küçük çocuğunuz ya da kuşlar, kediler ve köpekler gibi küçük dostlarınız varsa bu bitkiye evinizde yer vermeden önce düşünmelisiniz. Tehlikeli bitkiler arasında sayabileceğimiz devetabanı, yapraklarında ve gövdesinde bulunan kimyasal bir bileşen olan oksalat nedeniyle tehdit oluşturuyor.
Zararlı ev bitkileri arasında sıralanabilen; Deve Tabanı Kauçuk ve Kılıç Bitkisi mevcut yapıları gereği sevimli dostlarımıza zarar vermektedir.
İlgili 19 soru bulundu
İdrar söktürür, vücuda kuvvet verir. Göğsü yumuşatır, öksürük ve nefes darlığını giderir. Göğüs ve ciğer iltihaplarına iyi gelir. Soğuk algınlığına iyi gelir.
Deveb Tabanı
Bu bitki havadaki bazı zararlı materyalleri de süzerek havayı temizlemeye yardımcı olur.
Devetabanı
Devetabanı yendiğinde çocukların dillerinin, ağızlarının ya da boğazlarının yanmasına ve şişmesine neden olabiliyor. Köpekler ve kedilerde ise şişliklerin yanı sıra spazm gibi ciddi etkiler görülebiliyor.
Kafesinde kuş kumu bulunmayan bir kuş daha çabuk hastalanabilir. Ne kadar iyi yem verilirse verilsin kuş kumu olmadan sindirimleri düzgün olmayacağından faydalı sonuçlar alınamayabilir. Muhabbet kuşu ve papağan gibi kafes kuşları kumu dışarıdan bulamayacakları için kafesinde mutlaka kuş kumu olmalıdır.
Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği geliştikçe yapraklarında yarıklar oluşabilir bu karakteristik özelliklerinden biridir. Starliçe Bitkisi - Cennet Kuşu Çiçeği yenilmesi durumunda toksik etki gösterebileceği için evcil hayvan dostlarımızdan uzak bir yerde yetiştirilmelidir.
Devetabanı bitkisini evinizin ya da ofisinizin doğrudan güneş alan alanlarına koymamalı, yarı gölge konumda tutmalısınız.
“Deve tabanı çiçeği neden ağlar?” sorusu, bitki yetiştirmeyi seven çoğu kişi tarafından merak edilir. Ağlamasının nedeni değişkenlik gösterse de genellikle fazla sulamaya bağlı olarak gerçekleşir. Bu yüzden deve tabanı çiçeğini aşırıya kaçmadan, haftada 2 kere sulamak yeterli olur.
Deve Tabanı Bitkisi Saksı Değişimi
Aynı saksı içerisinde 2-3 sene boyunca yaşayabilir. Saksının altından kök vermeye başladığını gördüğünüzde saksı değişimi yapmanız uygun olacaktır.
Deve tabanı, sulama konusunda hassasiyet gerektiren bir bitkidir. Bitkinin gereğinden fazla sulanması yapraklarında sararmaya ve kök çürümesine sebep olur. Toprağın kuru bırakılması durumunda ise çiçek yeterince besin alamayacağı için ölmeye başlayabilir.
Özellikle bitkilerimizin aynı yaprağında oluşan sarı ve kahve rengi leke kombinasyonları aşırı sulamadan kaynaklanmaktadır. Topraktaki nem oranı az, aşırı susuz kalmış Deve Tabanı yapraklarında sadece sarmalalar gözükmektedir. Bitki genellikle kendi gövdesini bile taşıyamaz.
Yani günlük ve haftalık olarak iki tür temizlik yapmanız sizin için en uygun olanıdır. Kuşunuzun hareketliliğine göre sabah akşam çöplerini pratik bir şekilde alarak dilerseniz günde iki defa olacak şekilde de yapabilirsiniz. Fakat günde bir kere ve haftada bir kere olması idealdir.
Kuş kafenizi kuşlarınızın sık sık görebileceği ve ailenizin üyeleriyle etkileşime geçebileceği bir yerde tutun.Birçok kuş ilgiyi sever ve boş, kullanılmayan bir odada sıkılır ve yalnız kalır.Kafesi evinizin yoğun trafiği olan, yüksek hacimli merkezlerinden birine koymadığınızdan emin olun.
Sadece muhabbet kuşu kafesleri geceleri ve karanlık bir ortam gerektiği koşullarda örtülmelidir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Deve tabanı çiçeği delikli yaprakları bulunan bir bitki türüdür. Uzun ömürlü bir çiçek olması nedeniyle uğur getirdiğine inanılır. Gösterişli yapısı nedeniyle kalıcılığı simgeler. Bu nedenle en sık hediye edilen iyi dilek bitkilerinden biridir.
Deve tabanı saksı değişimi sık sık yapılmalıdır. Her sene eski saksıdan bir boy büyük saksıya geçiş sağlanmalıdır. Köklerin rahatça büyümesi ve bitkinin kendini iyi hissetmesi için dar saksıları tercih etmemelisiniz. Geniş ve derin saksılar deve tabanı için ideal olacaktır.
Deve tabanı bitkisi, çok gölge ortamı sevmeyeceği gibi çok güneş ortamı da sevmez. Bu bitkiyi hakkıyla yetiştirmek ve hastalık kapmasını engellemek istiyorsanız yarı gölge ortamda tutmalısınız. Yeterli güneş ışığı almayan ya da çok ışık alan bitkiler mantar üretmeye yatkındır.
Deve tabanı çiçeğinin karakteristik şekillere sahip yaprakları, yaklaşık 50 cm kadar uzayabilir. Tek gövde üzerinden birkaç tane yaprak bulunur. Çiçek sepeti görünümü ile bakımı doğru bir şekilde yapıldığı zaman, yaz mevsiminde içinizi ferahlatacak çiçekler açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri