Bu işlemi yaptıranlar genelde özel hastaneleri ya da özel klinikleri tercih ederler. Ancak buna karşın özellikle son yıllarda diş beyazlatma işlemini bazı devlet hastaneleri de uygulamaya başlamıştır.
Devlet hastaneleri, genellikle acil ve temel sağlık hizmetlerine odaklanmaktadır. Bu nedenle, diş beyazlatma gibi kozmetik amaçlı işlemler için devlet hastanelerinde ücretsiz veya düşük maliyetli hizmetler sunulmamaktadır. Diş beyazlatma gibi kozmetik amaçlı işlemler için özel diş klinikleri önerilmektedir.
Diş beyazlatma işlemleri sadece kliniklerde değil hastanelerde de yapılabilmektedir. Özel hastanelerin bünyesinde bulunan diş poliklinikleri diş beyazlatma işlemi yapabilmektedir.
Diş beyazlatma işlemi diş hekimleri tarafından yapıldığında zararsız ve çok etkili bir metodudur.
Diş beyazlatma işlemi özel sağlık sigortası ve tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında yer almaz.
İlgili 26 soru bulundu
Profesyonel diş beyazlatma fiyatları genellikle 1000 TL ile 5000 TL arasında değişir. Diş hekiminizin önerdiği yöntem, kullanılan materyaller ve işlem süresi, fiyatı etkileyen faktörlerdir. Diş beyazlatma fiyatları, klinikler arasında da farklılık gösterir. Büyük şehirlerdeki kliniklerde fiyatlar daha yüksek olabilir.
1.Diş ağartma Vital tek diş için en fazla dört adet, malzeme fiyatları hariç olarak 750 TL den başlamaktadır. 2.Diş ağartma çene için ve malzeme fiyatı hariç olarak 2.000 TL den başlamaktadır. Diş beyazlatma fiyatları 2023 yılında ortalama Boğaziçi Diş Hastanemizde 2.000 TL 'dir.
Klinik ortamında diş beyazlatma uygulamasında hekim, uygun gördüğü diş beyazlatma jelini ısı uygulaması ya da ultraviyole ışık kullanarak gerçekleştirilir. Uygulamanın öncesinde dişler uygulama için uygun hale getirilir. Bunun için diş taşları, diş yüzeyi profesyonel şekilde temizlenir.
Diş taşı temizliği yaptırmak isteyen hastalarımız diş hekimliğinin periodontoloji ana bilim dalında tedavisini yaptırabilirler.
Tek kelime: yaprak porselenler. Kozmetik diş hekimliği Hollywood seviyesinde bir gülümseme elde etmenin tek kesin yoludur. Yaprak porselen tedavisi yaklaşık 20 yıldır ülkemizde popüler bir tedavi seçeneğidir.
Diş Protezi, Dolgu, Köprü ,Kanal Tedavisi gibi işlemler yaptırmak için 182 Merkezi Hekim Muayene Sistemi(MHRS)inden Randevu almak gerekmektedir. Muayene Olmak ve Girişimsel İşlem yaptırmak için Resimli Kimlik göstermek zorunludur. Mesai saatleri dışında acil durumlarda Acil Servise başvurulması gerekmektedir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki diş beyazlatma kalıcı bir işlem değildir. Diş hekiminizin size verdiği önerilere uyarsanız ve düzenli rutin kontrollerinizi aksatmazsanız 2 ile 3 yıl aralığında kalıcılığı oluyor. Bu süreçte çok fazla çay sigara kahve tüketimine devam ederseniz bu süreyi daha kısaltırsınız.
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor. Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor.
Diş beyazlatma işlemi 16 yaşından küçük hastalara uygulanmaz. Bu yaşlardaki hastalarda pulpa odası ve dişin sinirleri en geniş boyutlarındadır. Beyazlatma uygulanırsa pulpa irrite olur, aşırı hassasiyet oluşur ve kanal tedavisine ulaşan sonuçlar ortaya çıkabilir.
Bu işlem sırasında herhangi bir acı hissi yaşanmamaktadır. Ancak bazı kişilerde kamaşma ve hassasiyet uygulama esnasında yaşanabilmektedir. Dişlerinizin hassasiyet noktası ve bünyeniz ile doğru orantılı olmaktadır.
Diş temizleme işleminin asıl amacı, diş taşı temizliği ve diş eti sağlığı için yapılır. Ancak diş temizleme işleminin beyazlatma etkisi de doğacaktır. Özellikle de diş temizleme işleminden sonraki ilk 24 -48 saat içinde dişlerdeki beyazlık etkisi gözle görülecek şekilde fark edilebilir.
MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezleri ve aile hekimlerine Alo182 arayarak canlı operatörlerden, web üzerinden ya da MHRS mobil uygulamasından kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir sistemdir.
Diş Taşı Temizliği Acıtır mı? Rutin diş taşı temizliği işlemleri sırasında anestezi uygulanmasını gerektirecek bir acı ortaya çıkmaz. İşlem sırasında sadece hafif bir sızı meydana gelir. Bu sızı da hiçbir zaman hastayı rahatsız edecek boyutlara ulaşmaz.
Diş beyazlatma işleminde dişin kendi renk tonu 2-3 ton kadar açılabilmektedir.
Lazerle diş beyazlatma prosedürü bir diş hekiminin odasında gerçekleştirilir. Dişlerinize lekeleri çıkarmak için hidrojen peroksit içeren konsantre bir beyazlatma jeli sürülür ve ardından sürülen jeli ısıtarak aktive etmek için bir lazer kullanılır, bu da dişlerinizi hızla beyazlatır.
Beyazlatmanın etkisi ne kadar sürer? Beyazlatma işleminden alınan sonuç, kişinin diş yapısına bağlı olarak değişir ve yaklaşık 6 ay-2 yıl arasında sabit kalır. Tabii ki bu süre kişinin kendisine de bağlıdır. Beyazlatma sırasında ve sonrasında en az iki hafta dişleri boyayan maddelerden uzak durulmalıdır.
Diş hekimleri tarafından gerçekleştirilen diş beyazlatma uygulamalarının yanı sıra kozmetik mağazalarında veya eczanelerde diş beyazlatma ürünleri satılmaktadır. Yoğun talepten dolayı çok fazla marka tarafından çok fazla ürün piyasaya sürülmüştür.
Lazer beyazlatma; diş minesi ve dentin de oluşan renklenmeyi, karbamid peroksit veya hidrojen peroksit içerikli sadece diş hekimlerinin kullanabileceği malzemelerle ve yöntemlerle yapılması işlemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri