Şartlı başarılı öğrenciler, alt sınıflardan, sırasıyla; almadıkları, IA, NP, F aldıkları dersleri almak koşulu ile DF ve DD aldıkları dersler dâhil, dönemlik toplamda 30 AKTS'yi geçmeyecek şekilde bulundukları sınıftan da ders alabilirler. Bu durumda yeni alınan not eskisinin yerine geçer.
Dönemin ağırlıklı not ortalaması ve genel not ortalaması hesaplanırken FF notunun 4'lük sistemdeki çarpanı sıfırdır. FD notu içinse 0.5 çarpan kullanılır.
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Final sınavlarından yaklaşık 1 hafta sonra yapılan ve final sınavı yerine geçen sınavlardır. Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir.
Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) veya (CC) notlarından birini almış olan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Bir dersten (DC) veya (DD) alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. Bir dersten (FF) veya (FD) alan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
İlgili 20 soru bulundu
Bir dersten FD alan öğrenciler o dersten kalmış yani başarısız olmuş sayılırlar. Eğer bir dersin sınavından FD alırsanız o dersin bütüne girmeniz ve notunuzu yükseltmeniz gerekir. Aksi halde FD büte kalan ya da dersten kalındığını gösteren bir harf notu olarak kabul edilir.
Bu notun ortalamaya etki eden katsayısı 0.5'dir. Bir dersten FD ve FF harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
Öğrenci devamsızlığı nedeniyle (FD) tekrarlayacağı teorik derslerin en az % 70'ine ve varsa teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80'ine devam etmek zorundadır.
FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır? Vize, final ve büt notları ortalama hesabı, vize ve final sınav ortalaması alınarak yapılır.
- Bütünleme Sınavı sonucu oluşacak not ortalamanız sınava girmeden önceki ortalamanızdan daha düşük olabilir. Bu durumda, ne olursa olsun bütünleme sınavı sonucundaki ortalamanız nihai notunuz olacağı için, gireceğiniz bütünleme sınavlarını iyi seçmelisiniz.
Bütünleme sınavına finalden kalan her öğrenci girebilir. Ancak öğrencinin bütünleme sınavına girmesi zorunlu değildir.
Koşullu geçtiğiniz dersten bütünleme sınavına girebilirsiniz.
-Güz Döneminde CD-DC-DD notlarınız varsa ve genel not ortalamanız 2,00'nin altında ise bu derslere koşullu geçme uyarısı yapılır. Buradaki koşul, Bahar Dönemi sonunda genel not ortalamanızın 2,00 ve üzerinde olmasıdır.
Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır. Tezli lisansüstü programlardaki tez çalışması, seminer dersi ile tezsiz lisansüstü programlardaki bitirme projesi gibi kredisiz dersler başarılı/başarısız veya devam ediyor şeklinde değerlendirilir, herhangi bir harf notu verilmez.
Bir dersten başarılı olabilmeniz için ilgili dersin ders başarı notunun 60,00 ve üzerinde olması gerekir. Dersten 50,00 ile 59,99 arasındaki ders başarı notu alınması durumunda dersin bulunduğu döneme ait dönem not ortalaması en az 60,00 ise dersi koşullu başarmış sayılırsınız.
Bu nedenle bir dersten (DC) harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
S (başarılı) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (başarısız) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. EX (muaf) notu, müfredatlarda yer alan bazı derslerden muaf olan öğrencilere verilir.
CD, DC ve DD koşullu geçer harf notlarıdır. Bu notlar ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00'ın üzerinde ise geçer harf Notlarıdır ve öğrencinin bu notları aldığı dersler tekrar seçilemez. Dolayısıyla, bu, öğrenci bu derslerden başarılı olmuştur anlamına gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri