Dijital pazarlama uzmanı hedef pazar belirleme, marka imajı oluşturma, internet ve dijital teknolojiler için kampanya oluşturma ve sürdürme için şirketlerin pazarlama ekipleriyle birlikte çalışır. Bu ekiplerle birlikte dahil olduğu şirketin şartlarına uygun şekilde görev alır.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Dijital Pazarlama Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 31.400 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 28.300 TL ile 32.500 TL arasında değişmektedir.
Yazar ya da içerik üreticisi olarak çalışanlar, Kendi şirketine sahip ve şirketinin marka değerini arttırmak isteyenler, E-ticaret kapsamında hizmet verenler, Mevcut işinin yanı sıra farklı alanda da uzman olmak isteyenler dijital pazarlama sorumlusu eğitimine başvurabilir.
Dijital pazarlama uzmanları, kurumsal firmalarda ya da ajanslarda, medya ve iletişim sektörü içerisinde birçok alanda çalışabilme imkânına sahiptirler. Aynı zamanda dijital pazarlama uzmanları, freelance olarak da çalışabilir ve işlerini yürütebilirler.
Dijital pazarlama endüstrisine girmek istiyorsanız, bunun için daha fazla beklemenize gerek yok yapılan araştırmalara göre, dijital pazarlama sayesinde ABD ekonomisinin üç katı hızla büyüyor ve dijital pazarlama sektöründe çalışan işçilerin % 72'sinden fazlası yılda ortalama 114.275 dolar kazanıyor.
İlgili 16 soru bulundu
Bir dijital pazarlamacının bilmesi gereken şeyler arasında, SEO ve SEM, sosyal medya pazarlama, içerik yönetimi, hedef kitle analizi ve raporlama bulunur. Tüm bunlar, başarılı bir kariyer için gereklidir.
Dijital pazarlama uzmanı olmak için üniversitede 4 yıl boyunca eğitim alınmalıdır. Ayrıca bu meslekte kolay iş bulabilmek için Temel SEO Eğitimi, Dijital Pazarlama Eğitimi gibi sertifika programlarına katılım sağlamak önemlidir.
Dijital pazarlamaya başlamak için B2C şirketlerinde; sosyal medya pazarlaması ve ücretli sosyal reklamcılık kanallarının seçilmesi önemli bir başlangıç olarak gösterilir.
Dijital pazarlama yöneticisi olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren İşletme, İletişim, Pazarlama ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
Son derece yaratıcı bir dijital pazarlama uzmanı olmak için herhangi bir branşta üniversite eğitimi alma zorunluluğunuz bulunmuyor. Elbette üniversitelerin pazarlama, reklamcılık ve sosyal medya gibi bölümlerinden birinde eğitim almak size önemli avantajlar kazandırır.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 24.000 TL maaş alıyor. Pazarlama Uzmanı, 2024 yılında en düşük 19.100 TL alırken, en yüksek 34.100 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Pazarlama Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alıyordu.
Dijital Pazarlamayı Öğrenmek İçin Ücretsiz Kaynaklar
Google Blog: Google hizmetleri ile ilgili güncellemeler, arama motoru optimizasyonu (SEO) stratejisine ilişkin bilgiler veya şirket ile ilgili başka herhangi bir bilgi arıyorsanız, Google'ın blog platformunu incelemeniz yeterli olacaktır.
Bu grafikteki veriler ne ifade ediyor? Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 30.000 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 27.500 TL ile 42.500 TL arasında değişmektedir.
Dijital Pazarlama Eğitimi Veren Üniversiteler Hangileri? İstanbul Teknik Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Gedik Üniversitesi gibi pek çok akademik kurumda dijital pazarlama eğitimi bulunuyor.
Yeni Medya ve İletişim Bölümüne 2020 ÖSYM tercih ve yerleştirme kılavuzunda yer alan bilgilere göre SÖZEL puan türüyle öğrenci alınmaktadır.
“Arama motoru optimizasyonu” olarak bilinen Seo, web sitelerinin Google gibi arama motorlarının sonuçlarında üst sıralara yerleşmesini sağlayan çalışmalar bütünüdür. Sem ise, “arama motoru pazarlama” olarak ifade edilmektedir. Sem, arama motorları üzerinden ücretli reklam çıkılması işlemine verilen isimdir.
Pazarlama bölümü öğrencileri, tüketici davranışlarını, pazarlama araştırmasını, marka yönetimini, reklamcılığı, satış yönetimini ve pazarlama stratejilerini öğrenirler.Pazarlama bölümü mezunları, birçok sektörde farklı pozisyonlarda çalışabilirler.
Dijital pazarlama tekniklerinden her biri, markaların dijital dünyada daha görünür olmasına ve hedef kitleye doğrudan ulaşmasına yardımcı olur. Arama motoru optimizasyonu (SEO), sosyal medya pazarlaması, e-posta pazarlaması ve içerik pazarlaması, dijital pazarlamanın en önemli araçlarından bazılarıdır.
Dijital pazarlama, elektronik bir cihaz veya internet kullanan tüm pazarlama çabalarını kapsar. Ürün veya hizmetlerin elektronik ortamda çevrimiçi şekilde tanıtılmasını sağlar.
Dijital pazarlama uzmanlığı yapın yada danışmanlık hizmeti verin. Web sitenize reklam alarak para kazanabilirsiniz. Herhangi bir yazılım yada uygulamayı dijital marketlerde satışa sunabilirsiniz. Video içerikleri üreterek YouTube gibi mecralarda reklam ücreti toplayabilirsiniz.
Bölümü bitirdikten sonra mezun olan öğrenciler asla işsiz kalmaz. Kendilerinde uygun iş bulmaları diğer bölümlere nazaran çok daha kolaydır. Pazarlama bölümü iş imkanları sektörün bir hayli geniş olması nedeniyle mezun sayısı çok olmasına rağmen herkese kapısını açabilmektedir.
TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır. Tercih Listeni Oluşturmak için Tercih Robotuna Kayıt Ol!
Dijital pazarlama, web siteleri, sosyal medya, arama motorları ve çeşitli mobil uygulamalar üzerinden ürün ve hizmet reklamı yaparak satış yapılmasını sağlayan dijital platform hizmetidir. Dijital pazarlama, elektronik cihazlar üzerinden sunulan etkin pazarlama yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri